TEKNİK ÖĞRETMENleri İlgilendirir. (Tüm Alanlarda)

Kodla Büyü
öncelikle herkes umutlanmasın sahip olduğumuz bir hak yok çünkü.. ancak eşitsizlik var.. bana göre eşit olması gerekirdi..

2013 ocak itibari ile ödenen yan ödeme aylığı (1 temmuz 2013 den sonra (0,024083) çarpanını kullanınız..)

belletici ve uzman ve başöğretmen olanlara çarpanlarına 100 birim daha ekleyiniz (500+250+100) şeklinde yani..

normal öğretmene
(500+250) * 0,023413 = 17,56 TL

bölüm veya atölye şefine
(725+250) * 0,023413 = 22,83 TL

özel eğitim öğretmenlerine
(600+250+250) * 0,023413 = 25,75 TL

eğer belleticilik göreviniz varsa ya da uzmansanız
100 * 0,023413 = 2,34 TL daha yukarıdaki hesaba ekleyiniz..

şimdi buraya kadar normal.. zaten bu şekilde ödeme yapılıyor.. ancak kanunda mantıksız ve haksız olan konular var..

mesela bölüm şefi için iş riski zammını 250 birim almış ancak normal öğretmene iş riski zammını 500 birim almış.. Neden?? Mesela bir türkçe öğretmeni bir bölüm şefinden dana riskli bir işmi yapıyor? hayır. ama kanuna böyle almışlar ve uyguluyorlar..

mesela normal okuldaki bir sınıf öğretmenine temininde güçlük zammı olarak 250 birim verilmiş ama bir bölüm şefine hiç verilmemiş.. aynı bölüm şefi istifa edip öğretmen olsa temininde güçlük zammı olarak 250 birim alacak.. kişi aynı kişi.. bu kişinin temininde çekeceğin güçlükte aynı olmalı..

mesela bir bilgisayar öğretmeni teknik hizmetler sınıfına geçse temininde güçlük zammı olarak 1400 birim kabul ediyorlar ancak normal öğretmense 250 bölüm şefiyse 0 sıfır olarak alıp hesaplıyorlar.. Sonuç olarak kişi aynı kişi, temininde güçlük neden değişiyor.. öğretmen olarak temin etmek zor ama aynı kişiyi teknik hizmetler için temin etmek çok çok mu zorda 250 den 1400 e birim hesaplaması değişiyor..

bir mühendis hangi hizmet sınıfında çalışırsa çalışsın 1400 temininde güçlük zammı alırken bir teknik öğretmen sadece teknik hizmetlerde çalışırsa 1400 birimden alabiliyor..

işte bende bu hesaplamaların hatalı olduğunu eğer mesela bir bilgisayar öğretmenini devlet temin etmekte bir güçlük çekiyorsa bu güçlük yani zorluk oranının aynı olması gerektiğini söyledim ve bunu dilekçeyle talep ettim.. onlarda bana bu çizelgelere göre yapamayız istediğini diye cevap verecekler bende eşitlik ilkesini bozduğu için hak arasam diyorum..

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    154.7 KB · Görüntüleme: 543
arkadaşlar teknik eğitim fakültesi mezunu bir bölüm şefinin bordrosunda nelere dikkat etmesi gerektiğini yazar mısınız galiba benimkinde yanlışlık var

Özel hizmet tazminatımız farklı olacak bir de hocam... Ocak ayı için 701.45 olacak sanırım

bibucuk' Alıntı:
Özel hizmet tazminatımız farklı olacak bir de hocam... Ocak ayı için 701.45 olacak sanırım

genel kültür öğretmenlerinde 666 TL oluyor..
4-3. kademede ise 771.55 oluyor..
1.2 kademede sanırım 841,69 oluyor..

Bolum yada atolye sefi arkadaslar aralik maas bordrosunda yan odeme miktariniz kac tl? Ben atolye sefiyim 18.31 tl yaziyorda. Bi hata var sanirsam. Gecen senede mudur yardimcisiydim. Normal ogretmenler gibi yan odeme verildi. Mudur yardimcisininda farkli olmasi gerekmiyomu

Geri