Teknik resim dersi işlenişi

Kodla Büyü

canmucan

Site Gezgini
Daha önceki yıllarda teknik resim dersini anlatmış olan veya bu sene ilk defa deneyim edinecek öğretmen arkadaşlarımın dersi nasıl işleyecekleri konusundaki fikirlerini almak isterim.Programda çizim yaptırmayı düşünenimiz varmı?

önce ben tahtaya çiziyorum nasıl yapıldığını anlatıyorum. daha sonra öğrencilerden çizmelerini istiyorum. ve dersin sonunda temrin kağıtlarını dağıtıp çizmelerini istiyorum. temrin kağıtlarını toplayıp temrin uygulama notu olarak geçiriyorum. Programda çizim yaptırmayı düşünmüyorum cetvelle iki düzgün çizgi çizemiyo ki öğrenci. teknik resim çizim becerilerini kazanması gerek bence. önceki 2. modülde öğrenciler çok zorlanıyordu zaten. ama yeni düzenelenen modül bilgi formuna göre daha faydalı konular var. daha iyi olur gibi.

iyi de şimdiki modülü nasıl işleyecez, modüller daha hazırlanmamış, kaynak da yok... :

1. Akış diyagramı sembolleri çizmek
2. İki sayının toplamını bulup ekrana yazan programın akış şeması
3. İki sayıdan büyüğünü bulup ekrana yazan programın akış şeması
4. 14-16 yaş aralığındaki 20 kişilik bir sınıfta bulunan öğrencileri yaş gruplarına göre sayılarını bulup ekrana yazan programın akış şeması
5. Ağ kurulum sembollerini çizmek
6. Bir bilgisayarın internet bağlantı şeması çizmek
7. İki bilgisayarlı kablolu internet bağlantı şeması çizmek
8. İki bilgisayarın kablosuz internet bağlantı şeması çizmek
9. Bir sunucu, 5 bilgisayarın bağlantı şeması çizmek
10. Bir sunuculu, 5 bilgisayar ve ağ yazıcısının bulunduğu ağ bağlantı şeması çizmek

ilk modül bitene kadar hazırlanır umarım. akış diyagramları btt konularında işlenen bi konu. Programlama temelleri dersinde de var. öğrenci iki sayıyı toplayan programı zihninde canlandırabildikten sonra akış diyagramı sembolleri çizilebilir. ağ çizimleri için de ağ sistemleri ile ilgili kaynakları karıştırarak birşeyler elde edilebilir. hani olur ya modül falan yetişmezse:)

bizim müdür teknik resmi tüm bölümlerin oturup (mobilya metal elektrik bilişim) ortak zümre hazırlayıp ortak bir şekilde işlenmesini istiyor tabi 1. dönem için

peki bu dersin konu içeriği hakkında bilgi veren kitap var mı yoksa bi yıllık plana göre kendimiz mi hazırlıycaz anlatıcağımız içeriği ??

çok tşk ederim evet hepsi mevcutmuş yalnız programlama temelleri yok yeni ders olduğu için ben yeni göreve başladım dersler hakkında pek bilgim olmadığı için bocalıyorum ama çok teşekkür ederim tekrar

Programlama temelleri modülleri var hocam dikkatli bakın lütfen...

hocam megep in sitesindeki modüller sekmesine tıklıyorum alan adını bilişim teknolojileri girip ders adınıda programlama temelleri seçiyorum ekli hiç bir modul gelmiyor diğer derslerin var ama. yanlış yerde mi arıyorum avaba ? :?

yada şöyle bir anlaşmazlık olabilir benden kaynaklı olarak benim kastettğim pdf dökümanı olarak dersin içeriğinden detaylı bahseden sanki ders kitabı olan modülden bahsettim ama ????

yazılımında sıkıntı var sitenin bence.derslerin en altındaki 2011-2012 yeni eklenen revize edilen modüller kısmında programlama temellerinin yeni modülleri mevcut.

Temel Teknik Resim (2011-2012 yenilenen revize edilen modüller arasında)
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_mod ... TC0032.pdf

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/
adresine gidin,
sol menüden modüller bağlantısına tıklayın,
alan adı kısmından bilişim teknolojileri,
ders adı açılan listesinin en altında
2011-2012 yenilenen revize edilen modüller
seçeneğine girin.
orda yeni eklenen, revize edilen modüller var, hazır/indir kısmından indirebilirsiniz.

bir kısmını inceledim, genelde bazı modüllerin baazı yerleri düzenlenmiş yeniden.
İyi çalışmalar.

bir sorunum daha var kız meslek lisesinde 10. ve 11. sınıflara giriyorum. 10.sınıflardan zorunlu dersleri veriyorum birde 11. sınıflara vermem için dal dersleri içerisinden seçim yapmam gerekiyordu. bende WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA (*) birde SİSTEM BAKIM VE ONARIM (*) derslerini seçtim ama idare bana ikisinin yanında da (*) işareti olduğu için sorun çıkabilir mi acaba diye sordular ama çerceve öğretim programını okudum ama böyle bir uyarı ile karşılaşmadım ama garanti olması açısından bu konuda kesin bilgisi olan öğretmen arkadaşlarım yardım eder misiniz?

Arkdaşlar Bilişim Teknik Resim dersi 2. modülü yok ben elektrik-elektronikten 2. modülü indirdim onunda bir kısmı tutuyor bir kısnı tutmuyor! Siz neye göre işleyeceksiniz? Elinde döküman olan varsa paylaşımda buluna bilir mi?
Birde Revize edilen modüllere artık ulaşamıyorum link mi değişti? Sadece 2007 onaylı olanlara ulaşılabiliyor!!

arzubilg_' Alıntı:
:?:
erkan_ays' Alıntı:
BaRaNaY' Alıntı:
2011 Revize edilenleri buldum ama bilişim teknik resmi 2. modül yok
http://www.megep.meb.gov.tr/aysunweb/modul.aspx
Nasıl anlatıcaz?
Evet arkadaşlar aynı mesele için konu açacaktım ki burada gördüm. Mesleki çizimler adlı modül yok piyasada.. Dersi neye göre işleyeceğiz acaba?
:?:
Megepbilisim grubundan ve MTEGM proje koordinatörü Erdal Bey'in bir sözü: Modüller öğrenciler için bir ders dökümanıdır, öğretmenler için değil. :)

Ders dökümanlarını derse giren öğretmenin kendisinin hazırlaması gerekmekte sanırım. Uzun zamandır Teknik ve Meslek Resmi dersine girmediğim için ben böyle bir döküman hazırlamadım. Hazırlanmışına ulaşırsam buradan yayınlarım.Kolay gelsin..

Ben nette araştırdım.Bilişim Teknik Resmi diye Metin Bereket ve Engin Tekin adlı öğretmen arkadaşların kitabı var.Müfredatı kapsıyor.
Ondan işlemeyi düşünüyorum

Arkadaşlar sene başında bende baya ardım ama en sonunda bu sitede buldum öğretmenlere ücretsiz kitep gönderiyorlar tabi okulunuzdan alan olmadı ise
http://www.mavikitaplar.com/kitaplar/51 ... esmi-(2011).html
bende var gayet güzel ve uygulamaları bol

şurda bi yanlışlık var bilgisayar modüllerini birdahaki sene ilk sıralara almayı düşünüyorum programlama temelleri ile aynı olsun diyeee

die4you' Alıntı:
Arkadaşlar sene başında bende baya ardım ama en sonunda bu sitede buldum öğretmenlere ücretsiz kitep gönderiyorlar tabi okulunuzdan alan olmadı ise
http://www.mavikitaplar.com/kitaplar/51 ... esmi-(2011).html
bende var gayet güzel ve uygulamaları bol

şurda bi yanlışlık var bilgisayar modüllerini birdahaki sene ilk sıralara almayı düşünüyorum programlama temelleri ile aynı olsun diyeee
..
Düşünce olarak güzel ama mantık olarak yanlış olur hocam.

Sen çocuğa norm yazıyı, paralel çizgi çizmeyi, cetvel kullanmayı öğretmeden hadi gel programlama şeması çiz de. hiç mantıklı değil

Metin Bereket' in kitaplarına gelince biz yıllardır bunu kullanıyoruz. Toplu alımlarda indirim de yapıyorlar. Kendisi liseden öğretmenim olur. hala izmirde bir meslek lisesinde öğretmenlik yapıyor....

Geri