temelden ev 210000

Kodla Büyü
sinerjique' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun hocam ama arkadaş,şu müteahhitlere para yedirmeyin birleşin örgütlenin kurun bi kooperatif milletin 120 ye 130 ev aldığı yerden bizim gibi 65-70 e ev sahibi olun.200000 TL az para mı?o parayla çoluk çocuk ne mükemmel işler yapılır.

hocam en güzeli sizin dediğiniz gibi. ancak kooparatifle ilgilenecek inşaat bilgisi olan üyeler yada başkan gerekli birde gerçekten birleşmek zor. bir proje ortaya konmadan kimse yanaşmıyor.

birde konuyu açan arkadaşa tavsiye.. sözleşmene mutlaka belirli bir tarih koy ve iş bitmezse ayda ne kadar öneceğini TL cinsinden yaz. miktar olarak yaz rayiç bedel diye yazma..

birde sözleşmende ne yazarsan yaz ona 3-5 ay ekle..

Ev işinden anlamam hocam ama cesaretinizi takdir ediyorum, 100bini bırakın 10 binlik borç olsun ödeyecek gücümde olsa uyku muyku kalmaz :)

Bu evin internet sitesi filan yok mu cidden çok merak ettim 210 bin tl lik evi. Ben mütehİTlerin hiçbirisine güvenmiyorum. Ben bitmiş diğer dairelerinde oturulan binayı tercih ederim. Yinede tercih sizin.

Anahtarı elinize almadan böyle bir borcun altına girmenizi -kesinlikle- önermem. Artan parayı bir kenara atın, anahtar teslim daireye girin. Benim aldığım evin müteahiti çevrenin bilinen en temiz dürüst müteahiti idi. Millet sıraya girmişti, arsasına bina yaptırmak için, işçiliği falan her şey mükemmeldi. Fakat, adam iflas etti. Yıkılan binalar öyle kaldı. Bazıları temel atılmış vaziyette, bir bina bir yıldır tamamlanmış kapı pencere tamamlanmış ama hacizden kimse giremiyor. Orada oturup, yeni daire hayaliyle arsalarını verenler gecekonduda sürünüyorlar.
Bu nedenle, anahtarı görmeden borrcun altına girmeyin derim.

Eğer müteahhit güvenliyse o ev en kısa zamanda biter, bittiğinde de en az 250-260 bin yapar. Eğer müteahhit sahtekar çıkarsa çok başınız ağrır.. Umarım tanıdık sağlam biridir..

hozgulen' Alıntı:
110607' Alıntı:
aynı hocam
170m2 3+1 önü açık güney cephe 3.kat proje iyi.yeride iyi.
memleket balıkesir

Ev baya genişmiş hocam ben de balıkesirliyim güzel bir yerden alıyorsunuz herhalde

Hocam ev bahçelievlerde 100.yıl caddesinde.
balıkesirli olanlar bilir bu muhitlerde artık bina dikecek boş arsa kalmadı.şehir git gide dışa kayıyo.ve öyle oluncada fiyat artıyo.
aynı evi başka bir muhitten alsan çok daha uyguna alırsın tabi ama bahçelievler pahalı.
birde çocuğumu yetiştireceğim mahalle muhitde önemli görüyorum.

20-30 falza verin ancak elinizde bir tapu ve anahtar olsun. Müteahhidlere güven olmaz. BElki hiç sorun çıkmaz evini çabucak teslim alırsın belkide sorun çıkar 3-5 ay gecikir, sende kiradaysan bütün planın ev teslim terihine göredir, maddi sıkıntılar başlar. Bunları duymuyoruz yaşayan arkadaşlarımız var.
Eğer yinede alacam diyorsan yukarıda bir arkadaşın önerdiği gibi paraya kıy mutlaka iyi bir avukata git. Tamamen seni garanti altına alan bir sözleşme (belirtilen tarihte tamamlanamadığı taktirde geri ödeme, kira yardımı vb.) yap. Mutlaka noter onaylı yap.
Eğer sözleşmeyi müteahhitle yaparsan olası bir aksilikte hiçbir hakkın olmaz. Parayı geçtim huzurun kalmaz.

sizin için hayırlı olsun hocam...
anamların dönemi altın meraklısı, benim devre de ev meraklısı. 200 tlm olsa ne öğrenci ne devliten kahrını çekerim. 3 ortak bul kooperatif kur okul aç. bu sene önü açıldı. ya da arkadaşların dediği gibi kendi kooperatifini kurrup eviniz yaptırın daha iyi.. vereceğiniz faize yazık... faizle ev alan arkaaşların dediği
para nasıl olsa birikiyor evi kiraya verdim ama oturmadığım evden aldığım kira faizi karşılıyor diyorlar.

Sayın hocam yazacaklarımı lütfen cok dikkatli bir şekilde oku.
Geçen yıl kasım ayında ev aldım.Aynı senin düşüncen gibi temelden girdim sayılır.Ev kabadaydı.Müteahit en geç mayıs sonu dedi. Hala teslim edecek.Gerçi sona geldik artık da.Tam 7 ay geciktirdi. Söyleki sözlesmede mayısta sonraki her ay için kira bedeli istedim ve bu ay hariç ödedi. Evi alırken kozu kendiine kullan ve yapabliyorsan sözlemeyi noterden yap.
Her şeyi acık acık yaz. .Kullanılacak malzemelerin markasını yaz ayrıca hangi cins kaçıncı sınıf? mutlaka yaz.?
ruhsat durumunu yaz.kim alacak?
Değiştireceğin yerleri yaz. Parayı da verebildiğin kadar az ver.
Bir de alamadan önce tapuyu arasadan kontrol et.
Bir de aman müteahhit büyük diye güvenme.Ben Aydında hatırı sayılır bir mütehhitten aldım evi cok sıkıntı cektim.,aman dikkat...
aklıma geldikçe yazarım.Hakkında hayırlısı olsun hocam...

Çok para arkadaşım kayınbiladerim ayda 1600 tl ödüyor.Kredi kartlarına takla atıracağım diye uğraşıyor.Hükümetin verceği zamma bakıyorlar.Çocuklarda büyüdükçe masrafları artıyor.
Bir başka arkadaşımda 4 yıl önce 140000 tlye girdiler arda 1450 tl ödüyorlar.Bunaldılar
Allah yardımcıları olsun

yaklaşık 7 aydır 2000tl atıyoruz ev için.350bakıcıya 500 ev kirasına
7aydır bi sıkıntı yaşamadık tabi ilerde neyle karşılarız belli değil.Allah kaza bela vermezse yetiririz gibime geliyo.
bir de noter işi de yaş
adam dolandırsa kaçsa noter napsın
mahkeme bişey yapamyo
birazda şans işi.

110607' Alıntı:
yaklaşık 7 aydır 2000tl atıyoruz ev için.350bakıcıya 500 ev kirasına
7aydır bi sıkıntı yaşamadık tabi ilerde neyle karşılarız belli değil.Allah kaza bela vermezse yetiririz gibime geliyo.
bir de noter işi de yaş
adam dolandırsa kaçsa noter napsın
mahkeme bişey yapamyo
birazda şans işi.
zaten bu sözleşme dürüst insana karşı yapılır.. karşındaki sahtekar ise sen ağzınla kuş tutsanda çalar.. sözleşmeni sağlam yap en azından sahtekar değilse hakkını alırsın.

ayda 2500 veririsin rahat.. bende ev alacağımda 2350'yi nasıl veririm diye endişeleniyordum.. mesela bu ay kredi kartı borcum 2897 tl perde aldık 570 tl hastane borcu 750 tl apartman aidat-yakıt 350 tl.. Allah şükür hepsini ödeyebiliyorum.. para artıyor yinede..

BBNET
Geri