Temrin Defterleri Derdine Son....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EARI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
sultansipahi' Alıntı:
Kitap güzel fakat zaten derste de anlayamayan öğrenciler için yararsız.Öğretmen değiller ki bu kitaptaki soruları kolayca yapabilsinler,çünkü anlatımı geçtim ama çözümleri dahi verilmemiş.:( öğrenci öğretmeninin aldırdığı bu kitaptaki soruları ancak derste dinleyip anladığı kadarıyla çözmeye çalışıyor ve çözümünün net olarak doğruluğunu karşılaştıramıyor,malasef anlayamadıklarını da zaten sonuca bakıp öğrenemediği içinde hiç çözemiyor ve anlamadan kalıyor yine.sadece soru her yerde bulunabiliyor asıl olan çözümlü ve anlatımlı kitaplar...
...
hocam TEMRİN kavramının karşılığı nedir sizce ?

hazırlanan DEFTER ler derslere yardımcı olması açısından hazırlanmış konuyu anlatmak için değil. Öğretmen derste uygulamaya yaparken defter üzerinden uygulamarı yaptığında defterde bırakılan boş alanlara uygulamalar ait kodları öğrenciler yazabilir. dolayısı ile tekrar çalışırken de kendi yazdıkları ve derste doğruluğu yapılan uygulama ile gösterilen kodlardan yararlanabilirler.
ama diyorsanız ki öğrenci derste uygulamayı yapmıyor, kodları yazmıyor, o öğrenci için yapılabilecek birşey maalesef yok...

sultansipahi' Alıntı:
Kitap güzel fakat zaten derste de anlayamayan öğrenciler için yararsız.Öğretmen değiller ki bu kitaptaki soruları kolayca yapabilsinler,çünkü anlatımı geçtim ama çözümleri dahi verilmemiş.:( öğrenci öğretmeninin aldırdığı bu kitaptaki soruları ancak derste dinleyip anladığı kadarıyla çözmeye çalışıyor ve çözümünün net olarak doğruluğunu karşılaştıramıyor,malasef anlayamadıklarını da zaten sonuca bakıp öğrenemediği içinde hiç çözemiyor ve anlamadan kalıyor yine.sadece soru her yerde bulunabiliyor asıl olan çözümlü ve anlatımlı kitaplar...

Sayın hocam görüşleriniz için teşekkür ederim. Tüm eleştirilerden bir pay çıkartmaya ve sonraki yıllarda düzeltmeye çalışıyorum. Fakat Temrin mantığına göre hazırlanmış bu defterlere farklı anlamlar yüklemek yanlışa götürebilir. Bu konuda Barbaryan hocama teşekkür ediyorum. Konuyu açıklamış. Cevap anahtarı kısmı ile ilgili çok kararsız kaldığımı belirtmek isterim. Telefonla arayıp cevap anahtarını isteyen, parası neyse veririz diyen öğrenciler var. Sosyal medyadan, sms ile ulaşan çok sayıda öğrenci cevap anahtarlarını istemektedir. Hazırlanan cevap anahtarının öğrencilerin eline geçmesi durumunda öğretmen arkadaşlarımın rahatsızlık duyacağını düşünüyorum. Bir başka durum da soruların derste öğretmen ile birlikte çözülmesinin uygun olacağı kanaatindeyim.

Aslında defterlerin derste nasıl kullanılacağı öğretmenlerin dersi işleyişleriyle, yöntem ve teknikleriyle belirlenmektedir. Defterleri toplayıp eve götürmelerine izin vermeyen öğretmen arkadaşlarımda var. Sorular çok kolay diyende, sorular çok zor benim öğrencilerime uygun değil diyen de. Tüm soruları tüm öğrencilerin çözmesini hiç birimiz beklemiyoruz sanırım. Amaç öğrenme hızlarına uygun olarak dersten kopmadan uygun soruları çözebilmeleri. Bu sebeple defterlerimizde çok kolay sorulardan zor sorulara geçiş yapılmıştır.

Görüşlerinizi önemsediğimi bir kere daha belirtmek isterim.

saygılar...

Geri