TEOG Kapsamında açılan kurslar

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu kurslarla ilgili bugün bir haber kanalında konuşuyorlardı.

Haber spikeri "Ana dersler dışında kurslar açılabiliyor mu?" dedi.

Konuşan kişi kendi okulundan bahsederken "Bilişim teknolojileri ve beden eğitimi kursları ile ilgili yeterli sayıda öğrenciye ulaşamadığımız için açamadık." dedi.

Bildiğinden mi böyle dedi bilmediğinden mi pek anlayamadım.

ücret alınıyor mu peki? benim böyle bir kurs açabilmek için ne yapmam gerekiyor.

yvzakblt' Alıntı:
ücret alınıyor mu peki? benim böyle bir kurs açabilmek için ne yapmam gerekiyor.

hocam beleşe çalışmayacaksınız herhalde. Okula dilekçe verip mem onayından sonra valilik oluru gerekiyor

bu konu ile ilgili örnek evrak olan arkadaş var mı? Bu kurslar egzersiz kapsamında mı teog kursları kapsamında mı? Ne ile ilgili evrakları Mem'e göndereceğim.

öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. bu kurslar teog değil destekleyici yetiştirici kurslar. tüm sınıflara tüm derslerden açılabilir. http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_10/02105835_kurslarlailgilisss.pdf. madde 6 ya bakabilirsiniz. orta okullarda kurslar mem üzerinden liselerde ise halk egitim üzerinden açılıyor. öğrencilerden başvuru dilekçelerini alıp en az 10 en fazla 20 kişiden oluşan listeler hazırlıyosunuz. dönemlik en az 72, iki dönemlik 144 saatten az olmayan plan yapıyorsunuz. sınava hazırlık kursları sınav haftasına kadar diğer kurslar okullar kapanmadan 2 hafta öncesine kadar planlanabiliyor. sonra kurs açmak istediğinize dair bir dilekçe ile okuluna başvurun. onlar onayı bağlı bulunduğunuz mem den alacaklar.

yvzakblt' Alıntı:
bu konu ile ilgili örnek evrak olan arkadaş var mı? Bu kurslar egzersiz kapsamında mı teog kursları kapsamında mı? Ne ile ilgili evrakları Mem'e göndereceğim.

evrakların tümü ekte hocam. kursların egzersizle bir ilgisi yok. Haftalık ders saatinizi 40 a tamamlayana kadar planlama yapabilrisiniz. bir sınıfa bir günde 2 den fazla ders saati ayarlayamazsınız.

Ekli dosyalar

Ben de okulumda başvurdum mem den onay geldi ancak Kaymakamlığa gönderdiğimiz belge gelmedi daha. 3 sınıf haftada 9 saat olacak sekilde ders programını verdim. Bakalım sorun çıkacak mı?

mu_korkmaz' Alıntı:
Ben de okulumda başvurdum mem den onay geldi ancak Kaymakamlığa gönderdiğimiz belge gelmedi daha. 3 sınıf haftada 9 saat olacak sekilde ders programını verdim. Bakalım sorun çıkacak mı?

kurs açmak mem müdürü onayı ile oluyor. kaymakamlık onayı yok. zaten olsaydı kaymakamlık onayı gelmeden mem onayı gelemezdi.

kisnorbo' Alıntı:
mu_korkmaz' Alıntı:

kurs açmak mem müdürü onayı ile oluyor. kaymakamlık onayı yok. zaten olsaydı kaymakamlık onayı gelmeden mem onayı gelemezdi.
Hocam önce mem müdür onayı geldi. Daha sonra bizden kurs listesinin olduğu bir evrak istendi. Yazı kaymakamlığa diyordu.

şunu bir açıklığa kavuşturabilir miyiz?
Bu kurslar egzersiz olarak mı geçiyor yoksa normal kurs mu?
Saat sınırı var mı?
30 saat derse giriyorum 10 saat derse girebilir miyim?
Girersem haftalık 10 saat kurs için kaç sınıfa ihtiyaç vardır?

yvzakblt' Alıntı:
Saat sınırı var mı?

egzersiz değil hocam normal kurs.
30 saate giriyorsanız 10 saat kurs alabilirsiniz.
Bir sınıfa aynı gün 2 saatten fazla kurs veremezsiniz.
10 saati 3+3+3 ( 9 saat planlarım diyorsanız.) yada 3+3+4 (tabi hepsi farklı seviyede olması lazım. Yoksa mesela hepsi 8. sınıf öğrencileri olursa adaletsizlik olur. birine 3 diğerine 4 saat) olarak 3 sınıf planlayabilirsiniz.
kursunuzu dönemlik açacaksanız en az 72, sene sonuna kadar açacaksanız en az 144 saat olarak planlamalısınız.
Sınava hazırlık kursuysa, planınız sınav tarihine kadar, sınava hazırlık değil normal kurssa okullar kapanmadan 2 hafta önceye kadar plan yapabilirsiniz. ( bu sene 31 mayıs 2015)
öğrenci sayıları en ez 10, en fazla 20 olabilir. çok zorunluysa 25 kadar çıkarılabilir.
bir sınıf 20 öğrenciyi doldurmadan ikinci sınıf açılamaz.

ücretler şu ana normal ekders ama ocaktan sonra 15-18 tl falan olacak diye bir söylenti dolaşıyor.

bende öğreciler istedi meb onay vermemiş ana branşlar açılıyor diye nasıl iş bu

cahraz' Alıntı:
bende öğreciler istedi meb onay vermemiş ana branşlar açılıyor diye nasıl iş bu
Hocam kurs yönergesini indirin yukarıda. Dilekcenizi yazın ve müstedsrın açıklamaları var. Bu kurs sinava yönelik değil yetiştirme kursu ve tüm dersler açabilir yeterli öğrenci bul

kisnorbo' Alıntı:
yvzakblt' Alıntı:
Saat sınırı var mı?

egzersiz değil hocam normal kurs.
30 saate giriyorsanız 10 saat kurs alabilirsiniz.
Bir sınıfa aynı gün 2 saatten fazla kurs veremezsiniz.
10 saati 3+3+3 ( 9 saat planlarım diyorsanız.) yada 3+3+4 (tabi hepsi farklı seviyede olması lazım. Yoksa mesela hepsi 8. sınıf öğrencileri olursa adaletsizlik olur. birine 3 diğerine 4 saat) olarak 3 sınıf planlayabilirsiniz.
kursunuzu dönemlik açacaksanız en az 72, sene sonuna kadar açacaksanız en az 144 saat olarak planlamalısınız.
Sınava hazırlık kursuysa, planınız sınav tarihine kadar, sınava hazırlık değil normal kurssa okullar kapanmadan 2 hafta önceye kadar plan yapabilirsiniz. ( bu sene 31 mayıs 2015)
öğrenci sayıları en ez 10, en fazla 20 olabilir. çok zorunluysa 25 kadar çıkarılabilir.
bir sınıf 20 öğrenciyi doldurmadan ikinci sınıf açılamaz.

ücretler şu ana normal ekders ama ocaktan sonra 15-18 tl falan olacak diye bir söylenti dolaşıyor.

Hocam cevaplar için teşekkürler. Kafamdaki tüm soru işaretleri kalktı :alkis:

Yalnız
Bu kısımda kafama takılan bir şey var. Ben 5. sınıfların dersine giriyorum. 2 farklı grup oluşturup öğrencilerin tamamını 5. sınıftan almak istiyorum.

Ders programınıda

1. grup: Pazartesi 3, Çarşamba 2 saat
2. grup: Salı 3, Perşembe 2 saat

düşünüyordum. Ama anladığım kadarıyla bu olmayacak gibi gözüküyor. Dersimize özel 3 saat dersin sıkıntı olmaması gerek aslında. 1 saat ders 2 saat uygulama bence çok iyi olacaktı.

Hocam bu kursu BTR olarak haftada 10 saat olarak hafta sonu açtık diyelim, birde hafta içi akşam çocuklarını bekleyen velilere h.e.m. bilgisayar işletmenliği kursu olarak 10 saatte ondan açabilir miyiz. Mesai saatleri içinde değil.

Buradaki toplantıda kurs saati ders saatinden fazla olamaz dediler. Her sınıf için 2 ser saat açılabilirmis

mu_korkmaz' Alıntı:
Buradaki toplantıda kurs saati ders saatinden fazla olamaz dediler. Her sınıf için 2 ser saat açılabilirmis
bu ibareyle hiçbir yerde karşılaşmadım hocam ama doğru ya da yanlış diye kimseyi yönlendiremem. araştırmak lazım...

yvzakblt' Alıntı:
Bu kısımda kafama takılan bir şey var. Ben 5. sınıfların dersine giriyorum. 2 farklı grup oluşturup öğrencilerin tamamını 5. sınıftan almak istiyorum.

Ders programınıda

1. grup: Pazartesi 3, Çarşamba 2 saat
2. grup: Salı 3, Perşembe 2 saat

düşünüyordum. Ama anladığım kadarıyla bu olmayacak gibi gözüküyor. Dersimize özel 3 saat dersin sıkıntı olmaması gerek aslında. 1 saat ders 2 saat uygulama bence çok iyi olacaktı.

üzgünüm ki planlayamazsınız...

Geri