TEOGS sınav görevi yapılan hata!

Kodla Büyü

uragan06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün Teogs sınavında gözetmen olarak görev aldım.sınav başkanım biraz pinpirikli fakat beceriksiz biriydi.bütün işleri kendisi yapmaya çalıştı , bana da yaptırma dı.Cevap kağıtlarını topladık,idareye teslim ettik.Teslim ettikten sonra iki öğrenci geldi ve kitapçık türünü işaretlemediklerini söyleyerek ağlamaya başladılar.durumu idareye ilettik ama torbayı açamayacaklarını söylediler.acaba böyle bir durumda öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilebilir?bir de bu durmda nasıl cezalandırılırm acaba?

Kınama cezası alırsınız ? gibi hocam. Ama almayabilirsiniz de.İnsiyatife kalmış. keşke idare tutanak tutup poşet üzerine öğrencilerin isimleri ve kitapçık türüyle ilgili bilgileri yazsaydı. Veliler sınav açıklanmadan ölçme değerlendirme merkezine dilekçe yazarlarsa düzeltilmesi kolay olur. Açıklandıktan sonrada düzeltilir ama en az iki ay sürüyor

Sizin bir sorumluluğunuz yok hocam. Başkan zaten sizi işe karıştırmamış.

hocam müdür torbanın açılamaycağını söyledi.Öğrencilerin mağdur olmaz inşallah.Öncelikli temennimiz bu...

cevap kağıdını imzalamanız demek kodlamaları kontrol ettim demek oluyor zaten. siz ve başkanınız direk sorumlusunuz bu işten. ama nasıl ceza verilir bilmem. savun manızda topu başkana atarsınız.

hocam bu sene poşetten oturma planı çıktı. ona tüm öğrencilerin ismini ve kitapçık türünü elle yazdık. işte bu belge bu gibi durumlarda öğrencinin mağdur olmaması içinmiş.

Hocam özür dileyerek söylüyorum ama her cevap kağıdının sonunda hem gözetmenin hemde başkanın imzası var diğer işlemleri o yapmış olsa bile sonuçta sizde kontrol edip imzalamış kabul edileceksiniz. İmzalarken bakmalıydınız. Size bir soruşturma açarlarmı bilemiyorum ama oturma planı yapılırken çocukların kitapçık türlerinin hangisi olduğu yazılmış olmalı. Çocuklar açısında bir hak mahrumiyeti olmaz sanırım.

birde bildiğim kadarıyla optik okuyucu programlar verilen cevaplara göre hangi kitapçık olduğunu anlayabiliyor (Tabi öğrenci çok tembel değilse ve cevapları sallamadıysa). bence öğrenciler açısından bir problem olmaz. tabi bu benim fikrim.

hem imza sirküsünde hemde oturma planında kitapçık türü yazıyor geçen yıl binlerce cevap kağıdı yanlışlıklardan dolayı elle okundu.sıkıntı olmaz hocam.

Kontrol etmek lazim bugün bi öğrenci kağıdına bsjtım adam kendi optik formunda sınava girmedi kısmını işaretlenmiş. Yani ayıknasam yskayı kurtaramazdık

soruşturma garanti gibi,kınama cezası olur gibi,

geçen sene bizim okulda benzer bir olay oldu,aynen böyle oldu..

Başkan felan dinlemem hocam. Sonra demezler mi sen orda bostan korkuluğu musun diye ? Bak sonuçları herkesi yakıyor.

hocam hem oturma planına hemde öğrencilerin teslimde imza attıkları listede kitapçık türleri yazıldı. öğrencilerin mağdur olacağını düşünmüyorum. Ama sizin hakkınızda soruşturma açılma ihtimali yüksek. çünkü her kağıdın altında salon başkanı ve sizin imazınız var. bi arkadaşımın başına geldi. uyarı aldı okul müdürümüz cezayı bir kademe düşürdü ceza almadan atlattı olayı. sizden ziyade salon başkanının kafası ağırır. telaş etmeyin rahat olun hocam

Hocam bizde de öğrenci kendisi sınava girmedi kısmını işaretlemiş. O başkan da problem yaşar mı?

Sınav işi ciddi iş arkadaşlar. Salon başkanı veya gözcü olmanız sorumluluğunuzu değiştirmez. Mağdur olma ihtimali olan çocuğun kendi çocuğunuz olduğunu düşünün. Ne hatalar yapılıyor, bir bilseniz. Kutu kapağını kapatırken bile 50 kere kontrol ettik eksik gedik var mı vs Komisyonun sorumluluğu çok fazla....

hocam hiç bişey olmazdı. neden? geçen sene arkadaşlar,öğrencilerin cevap kağıtlarını imzalamayı unutmuşlar. poşeti kapatmışlar. sonra söylediler biz imzalamadık diye.neyse. poşeti açtık. imzalarını attılar ve tutanak tuttuk. tutanakta cevap kağıtlarının imzalanmadığını bunun için açıldığını yazdık. komiston başkanı , salon başkanı, vs. tutanağa imza attı. tutanakların biri o derse ait poşetin üstüne, diğeri kutunun içine, diğeri okulda kaldı ve hiçbişey de olmadı. ne soruşturma nede bişey. sonuçta insanız hata olabilir. yeni bi sistem...

hiçbişey olmaz. sağda solda dillendirmeyin. hangi öğrenciye hangi soru kitapçığının verildiğini zaten ayrı bir tutanakta belirttiniz. Tüm Türkiye de kim bilir ne hatalar yapılıyor.

kitapçık türünü kodlatmak görevlilerin asli görevi. birçok yerde yazıyor. yarın görevli olan arkadaşlar tekrar bakabilirler. bu nedenden dolayı geçen sene 2 arkadaşa bakanlık müfettişi geldi. sonucunu bilmiyorum. ama uyarı kınama tarzı bir şeydir.

yok bakmalıydın yok bilmem ne. adam bi soru sormuş ne diye azarlıyosunuz anlamadım. kardeşim insanız bazen dikkat etsekte gözden kaçabiliyo ki bu sınavda imza atmaktan, attırmaktan nevrimiz döndü. bir çare varsa bildiğiniz söyleyin ya da susun. büyük konuşmamak lazım beşer şaşar demişler.

hocalar haklı sizde sorumlusunuz imzayı süs olsun diye koymamışlar.. nerden duydum hatırlamıyorum geçen sene 100.000 den fazla öğrencinin sınavı kitapçık türü kodlamadığı için okunmamış. Çok yaşanıyor maalesef bazen gözden kaçabiliyor dikkat etmek lazım

hocam geçen sene bir arkadaşımız öğrencimiz görme engelliydi kitapçığı işaretlemedim diye şüpheye düştü eğitim teknolojileri müdürlüğüne gitti durumu anlattı bilgilerini aldılar ve öğrencinin sonucuna baktık hiçbir sıkıntı yoktu fazla dillendimeyin bence bişey olmaz

Birşey olmaz hocam. Yukarıdaki bir hocamızın dediği gibi işaretlenmeyen kitapçık türünü tespit eden bir sistem var. Sıkıntı yok, eğer ifadenizi alırlarsa, durumu anlatırsınız.

Hiçbir sorun çıkmıyor hocam rahat ol. Kınama cezası yazanlar neye göre yazıyor anlamıyorum. En fazla ( onu da sanmam) bir yıl gözetmenlik almama olur. Ayrıca bu tür durumlar için imza listesine grup yazılıyor. Orada elle girip tekrar okutuyolar.

uragan06' Alıntı:
Bugün Teogs sınavında gözetmen olarak görev aldım.sınav başkanım biraz pinpirikli fakat beceriksiz biriydi.bütün işleri kendisi yapmaya çalıştı , bana da yaptırma dı.Cevap kağıtlarını topladık,idareye teslim ettik.Teslim ettikten sonra iki öğrenci geldi ve kitapçık türünü işaretlemediklerini söyleyerek ağlamaya başladılar.durumu idareye ilettik ama torbayı açamayacaklarını söylediler.acaba böyle bir durumda öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilebilir?bir de bu durmda nasıl cezalandırılırm acaba?

hocam cevapları tek tek okuyamadım ama bu sınavda bir değişiklik dikkatinizi çekmiştir sanırım. Oturma düzeni kısmı eklenmiş hem burda kitapçık türü hem imza listesinde kitapçık türü yazmak zorunda başkanınız dolayısıyla önce normal sonucu alacak çocuk sonra itiraz edecek ve sınav kağıdı ve evrakları incelenerek doğru kitapçık türüne göre tekrar değerlendirmeye alacaklar. Sorun bukadar. Biz ceza alırmıyız sorusunun savunması kolay. En azından senin için. Kağıtları imzalayıp tağıttı dersin başkan için (biraz iftiraya giriyor ama) oldu bitti. Yanlız burda sizin de eksiğiniz var hocam her öğrencinin kağıdını tek tek incelemeniz gerekiyordu çocuklar sınav yaparken. Gözetmende olsanız bu görev değişmez bütün çocuklar bizim evlatlarımız sonuçta. Şahsen ben tek tek kontol ediyorum gözetmenken bile... gözden kaçtıysa bu kadar yorum için şimdiden özürdilerim. insanlık hali sonuçta herkesin başına gelebilir. Yadırgamamak lazım... saygılar sevgiler hocam...

Geri