Ocakta hakediş olmaz mıBir sonraki seneye yapılacak sınav döneminde muaf olursunuz hocam
Zannetmiyorum hocam. Hakkınızda hayırlısı olsunOcakta hakediş olmaz mı
2,5 Ali bakarsın bir iş çevirir.ali baskanim kesin egitim odenegine 50tl zam almistir helal olsun valla büyük basari diye yazarlar afislere 50tl abi az degil nerdeyse 2.8 dolar .
Hangi ilden kaçıncı sıra aday olacağını konuşmuş olabilir.2,5 Ali bakarsın bir iş çevirir.
Yayımlanan kanun o kadar acele çıkarılmış ki net bir şey söylemek zor, belirsizlik hakim. Ülkenin temel direği olan koskoca camia için çıkarılan meslek kanunu 11 madde. Şahsi kanaatim ÖBA 'dan eğitimi tamamlamışsa (kanunda alma şartı olduğu için) 10 yılı dolduran yüksek lisans mezunu dilekçeyi verir vermez(sınav muafiyeti olduğu için) uzman olur hocam. Ama eğer eğitimi almamışsa eğitimin düzenleneceği dönemi beklemek zorunda kalır. Aslında yüksek lisansı ve ÖBA eğitimini hali hazırda tamamlanmış olan bir arkadaşımız dilekçeyi vererek uzman unvanını almak istese sorunuz net cevabını bulmuş olur. Şu anki bekleyişin ana sebebinin 8. maddenin(ücret artışını ve ek göster değişimini içeren madde) yürürlüğe giriş tarihinin ocak 2023 olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Ocakta hakediş olmaz mı
Teşekkürler. Benim kanaatim de bu yönde. Keşke sınav sonrası yüksek lisansını tamamlayacak olanlar içinde resmi bir açıklama olsaYayımlanan kanun o kadar acele çıkarılmış ki net bir şey söylemek zor, belirsizlik hakim. Ülkenin temel direği olan koskoca camia için çıkarılan meslek kanunu 11 madde. Şahsi kanaatim ÖBA 'dan eğitimi tamamlamışsa (kanunda alma şartı olduğu için) 10 yılı dolduran yüksek lisans mezunu dilekçeyi verir vermez(sınav muafiyeti olduğu için) uzman olur hocam. Ama eğer eğitimi almamışsa eğitimin düzenleneceği dönemi beklemek zorunda kalır. Aslında yüksek lisansı ve ÖBA eğitimini hali hazırda tamamlanmış olan bir arkadaşımız dilekçeyi vererek uzman unvanını almak istese sorunuz net cevabını bulmuş olur. Şu anki bekleyişin ana sebebinin 8. maddenin(ücret artışını ve ek göster değişimini içeren madde) yürürlüğe giriş tarihinin ocak 2023 olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Hocam iş takvimini incelerseniz dediğinizin olmayacağını göreceksiniz. Çünkü dilekçe vererek değil süreci özetleyen takvimdeki başvuru ve işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Yani yüksek lisans mezunu da takvimdeki bir takım başvuruları zamanı gelince MEBBİS ızerinden yapacakYayımlanan kanun o kadar acele çıkarılmış ki net bir şey söylemek zor, belirsizlik hakim. Ülkenin temel direği olan koskoca camia için çıkarılan meslek kanunu 11 madde. Şahsi kanaatim ÖBA 'dan eğitimi tamamlamışsa (kanunda alma şartı olduğu için) 10 yılı dolduran yüksek lisans mezunu dilekçeyi verir vermez(sınav muafiyeti olduğu için) uzman olur hocam. Ama eğer eğitimi almamışsa eğitimin düzenleneceği dönemi beklemek zorunda kalır. Aslında yüksek lisansı ve ÖBA eğitimini hali hazırda tamamlanmış olan bir arkadaşımız dilekçeyi vererek uzman unvanını almak istese sorunuz net cevabını bulmuş olur. Şu anki bekleyişin ana sebebinin 8. maddenin(ücret artışını ve ek göster değişimini içeren madde) yürürlüğe giriş tarihinin ocak 2023 olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bahsettiğiniz takvimi paylaşabilir misiniz hocam ?Hocam iş takvimini incelerseniz dediğinizin olmayacağını göreceksiniz. Çünkü dilekçe vererek değil süreci özetleyen takvimdeki başvuru ve işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Yani yüksek lisans mezunu da takvimdeki bir takım başvuruları zamanı gelince MEBBİS ızerinden yapacak
@bilisimmeslek hocamız haklı hocam. Yayınladıkları sınav duyrusuna göre 4 ocak'a kadar mümkün görünmüyor. Daha sonrası ise muallak. Mantıklı olan sınavdan muaf olunduğuna, eğitimler alındığına ve sınav tarihi geçtiğine göre dilekçe ile olunabilmesi ama olmama ihtimalide var ve yüksek. İlk seferde toplu düzenleneceği için mi öyle yazılmış yoksa mantıksız biçimde yılda bir defa mı düzenlenecek sertifikalar zaman gösterecek. Belki de daha önceki gibi bir defaya mahsus bile kalabilirTeşekkürler. Benim kanaatim de bu yönde. Keşke sınav sonrası yüksek lisansını tamamlayacak olanlar içinde resmi bir açıklama olsa
Bahsettiğiniz takvimi paylaşabilir misiniz hocam ?
Mantıklı geldi bana hocam.Tamamen tarafsız olarak bir senaryo yazdım. 19 kasımda sınav yapılıp, 24 kasım öğretmenler gününde müjde olarak sınava giren bütün öğretmenlerin başarılı sayılacağının açıklanması...