Toyota Corollamı, Honda Jazz mı?

Kodla Büyü

ogretmen_ahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, 2003 - 2005 model arası otomatik benzinli/tüplü jazz veya corolla bakıyorum. kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? yakıt, kullanış, sağlamlık veya sorun çıkarma yönünüden avantaj ve dezavantajları nelerdir. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Jazz ve corolla farklı sınıflarda araçlardır. sizin ihtiyacınıza göre değişir tercih. ayrıca jazz ferah ve sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip araçlardan biridir. jazz cvt şanzuman lı olanlar çok az yakarlar benzinde. corolla benzinli ise tabiki daha fazla yakarlar. birisi 110 bg diğeri 82 bg bir araç. jazz uzun yolda yorar. dediğim gibi kullanım ve alım amacınıza göre değişir. ikiside binilesi araçlardır. kolay gelsin.

T.G.R.L' Alıntı:
Jazz ve corolla farklı sınıflarda araçlardır. sizin ihtiyacınıza göre değişir tercih. ayrıca jazz ferah ve sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip araçlardan biridir. jazz cvt şanzuman lı olanlar çok az yakarlar benzinde. corolla benzinli ise tabiki daha fazla yakarlar. birisi 110 bg diğeri 82 bg bir araç. jazz uzun yolda yorar. dediğim gibi kullanım ve alım amacınıza göre değişir. ikiside binilesi araçlardır. kolay gelsin.

Katılmakla beraber + corolla daha ağır basıyor.

T.G.R.L' Alıntı:

3 yıl 33.000 km Cvt li Jazz kullanmış biri olarak ş.içi veya ş.dışı aracım için "yordu" dediğim bir gün olmadı. Neye göre yorar onu anlayamadım. Alacak arkadaşa her türlü Jazz tavsiye ederim...

ben iki aracıda denedim aslında özellikle süspansiyon ve vites geçişlerini kontrol etmek amaçlı. vites geçişlerinde ikisi de güzel geçişler hissedilmiyor. süspansiyon açısından değerlendirdiğimizde de toyota ağır geliyor anlayabildiğim kadarıyla, bilmiyorum kullananlar bu fikrime katılırmı. benim esas merak ettiğim yakıtlarının nasıl olduğu ve viteslerinde arıza oluşma veya bilinen rutin sorunlarının olup olmadığı.
Ayrıca yorum yapan arkadaşlara da teşekkür ederim.

Hocam merhaba;

Öncelikle kolay gelsin çünkü şu sıralar araba almak hayli zor. Fiyatların yükselmiş olmasına rağmen araba almak zorunda olmuş biri olarak biz de geçen hafta arabamızı aldık. Alım süreci içerisinde Honda Jazz'ı çok irdeledik. Kıyaslamanız için fikir belirtemem ama Jazz için söyleyeceklerim var. Jazz sınıfının en iyisi denilebilecek bir araç (cvt'li olanlar için) fakat ikinci el fiyatları hayli abartı. Şu an piyasada jazz'ın olmaması ve yanılmıyorsam 2015'te "fit" adıyla yenisinin gelecek olması şimdilik sahiplerini şımartmış durumda. Bir çok jazz sahibi ile iletişime geçtik ve hepsi işin keyfini sürüyordu. 4-5 yıllık arabayı kullanıp üstüne bir de ufak tefek çizikler ekletmiş olmalarına rağmen aldıkları fiyatın üstüne epey kar koyarak satıyorlar (benim gördüklerim). Ben şimdilik Jazz'ı (çok çok beğenmeme rağmen) en alınmayacak araba olarak görüyorum. Fit geldiğinde bu fiyatların düşeceği aşikar. Çok iyi araba olmasına rağmen alacak olana üzülürüm. Aylardır araba mevzuuna kafa patlatmış biri olarak sadece nacizane görüşlerimi yazdım. Durum ben ve ben gibiler cephesinde budur.

Segmentleri farklı iki araç. 3,5 yildir jazz kullanıyorum yakiti ekonomik. Şehir içinde kullanimi rahat, şehir dişinda da yormaz. Toyota yakitini bilmem fakat 4 kişilik bir aile olduğumuzdan beri düşündüğüm bir araç.Şehir dişinda jazz 5 lt altini rahat gorur.

ikisini de kullanan biri olarak ikisi de sizi üzmez yalnız segmentleri de farklıdır. Bunun yanında auirisi de kesinlikle öneririm.

ARACIMIZDA 4 PARÇA BOYA VARDIR. DARBESİZ
SOL ÖN ÇAMURLUK + SOL 2 KAPI + ÖN KAPUT
PLAKA TRAMERDE 1 ADET HASAR KAYDI ÇIKAR 16.900
-----------------------------------------------
Bu nasıl bir ifade yaaa darbesiz 16900 hasar kaydı var. bu insanları çözemedim ya. (darbesiz kelimesini ben koyu yaptım şahsın öyle bir yazımı yok)
:?

ogretmen_ahmet' Alıntı:
ARACIMIZDA 4 PARÇA BOYA VARDIR. DARBESİZ
SOL ÖN ÇAMURLUK + SOL 2 KAPI + ÖN KAPUT
PLAKA TRAMERDE 1 ADET HASAR KAYDI ÇIKAR 16.900
-----------------------------------------------
Bu nasıl bir ifade yaaa darbesiz 16900 hasar kaydı var. bu insanları çözemedim ya. (darbesiz kelimesini ben koyu yaptım şahsın öyle bir yazımı yok)
:?
Böyle sahtekardan araba alınmaz
İşte bu yüzden araba alım satım işinden tiksiniyorum.
Aldın mı satmayacan sattın mı almayacan...

Hocam 1 yıl honda jazz lpg'li otomatik kullandım. Sonra hemen sattım. Honda Jazz gerçekten çok ergonomik, az yakan kaliteli bir araç ancaaak şehir dışı aracı değil kesinlikle. Ben o kadar hız yapan biri değilim ama, yokuşa 120 ile girip yokuşun tepesinde 70 olunca çok bunaldım. honda jazz ile 1000 km didim-amasya arası gittim, bunaldım. tatil dönüşü istediğim fiyata hemen 2 günde sattım. Corolla hakkında bir yorum yapamam, kullanmadım iyi günler...

sdgn' Alıntı:
Hocam merhaba;

Öncelikle kolay gelsin çünkü şu sıralar araba almak hayli zor. Fiyatların yükselmiş olmasına rağmen araba almak zorunda olmuş biri olarak biz de geçen hafta arabamızı aldık. Alım süreci içerisinde Honda Jazz'ı çok irdeledik. Kıyaslamanız için fikir belirtemem ama Jazz için söyleyeceklerim var. Jazz sınıfının en iyisi denilebilecek bir araç (cvt'li olanlar için) fakat ikinci el fiyatları hayli abartı. Şu an piyasada jazz'ın olmaması ve yanılmıyorsam 2015'te "fit" adıyla yenisinin gelecek olması şimdilik sahiplerini şımartmış durumda. Bir çok jazz sahibi ile iletişime geçtik ve hepsi işin keyfini sürüyordu. 4-5 yıllık arabayı kullanıp üstüne bir de ufak tefek çizikler ekletmiş olmalarına rağmen aldıkları fiyatın üstüne epey kar koyarak satıyorlar (benim gördüklerim). Ben şimdilik Jazz'ı (çok çok beğenmeme rağmen) en alınmayacak araba olarak görüyorum. Fit geldiğinde bu fiyatların düşeceği aşikar. Çok iyi araba olmasına rağmen alacak olana üzülürüm. Aylardır araba mevzuuna kafa patlatmış biri olarak sadece nacizane görüşlerimi yazdım. Durum ben ve ben gibiler cephesinde budur.

hocama sonuna kadar katılıyorum, aylarca arayıp bulamadım sanki bulunmaz hint kumaşı
varsın olmasın almaktan vazgeçtim bende
Konu başlığı çok güzel olmuş fakat (honda mı corolla mı) değilde (Honda mı Auris mi) olabilirdi.

BBNET
Geri