Traş Makinesi şart oldu.. Yardım!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaybil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kaybil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar jiletle traş olma noktasında sıkıntılar yaşıyorum traş olduktan sonra gün boyu yüzüm yanıyor bu yüzden traş makinesi almak istiyorum fakat 50-1000 tl arasında birsürü makine var hem uygun olsun hem kaliteli olsun istiyorum işin içinden çıkamıyorum.. max 250-300 civarı bir makine tavsiyelerinizi bekliyorum...

eger her gun traş olacaksan makine al. her gün olmayacaksan makine işe yaramıyor...

Hocam sırf yüzüm yanıyor diye bi sürü para verip philips in makinasını aldım . toplamda 2 yada 3 kere kullandım . tekrar jilete döndüm. Boşver makina almayı. Traş sonrasında kullanabileceğin iyi bir krem al. Hiç olmadı vazelin kullan. Benden tavsiye.

cetinersin' Alıntı:
Hocam sırf yüzüm yanıyor diye bi sürü para verip philips in makinasını aldım . toplamda 2 yada 3 kere kullandım . tekrar jilete döndüm. Boşver makina almayı. Traş sonrasında kullanabileceğin iyi bir krem al. Hiç olmadı vazelin kullan. Benden tavsiye.

hocam neden kullanamadınız sebebi nedir?

hocam philips in makinasını aldım ilk zamanlar çok tahriş ediyordu 3-4 ay kullandım tahriş azalsa da devam edince dayanamadım tekrar jilete döndüm. kullanan arkadaşlarımdan da gördüğüm sık ve sert sakalınız varsa makina ile sakal traşı işkence olabiliyor.

Traş makinesi hiç kullanmamış birisi olarak şunları tavsiye ederim.

1. Ara ara berberde ustura ile traş ol.
2. Traş jiletini çok sık aralıklarla değiştir.
3. Traş sonrası bol kolonya sürün. Hemen peşine ise kolonya vücudunda kalmasın diye bol su ile durula.
4. En son bol bol krem sür.
5. Traş işini duş alacağın zamanlara denk getirmeye bak. Duştan hemen önce traşını olursun. Ardından duşta zaten iyice yıkanınca yüzünün tahrişi azalır.
6. Yüzünün derisini kurutacak kalitesiz el sabunları ile yıkama yüzünü.

hocam nivea traş jeli kullan tahriş olayını bitirdi bende.traş sonrası losyon demiyorum traş jeli olanı diyorum.

Eşim en kalitesinden (sanırım philips'ti) bir makine hediye etti 5-6 yıl önce. Düzenli kullanmaya çalıştım ama özellikle gırtlak bölgesinde adem elması dedikleri bölgeyi ne kadar uğraşsam da düzenli olarak alamadım. Her tıraşta orada kıl kalıyordu. Bir de devamlı kartuş değiştirmek gerekiyordu. Her neyse anlayacağınız kullanamadım, kaldırdım. Şimdi Mach 3 kullanıyorum. Ne suratımı doğruyorum, ne de suratım tahriş oluyor. Üzerine de limon kolonyası. Ama yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, sakalın sertliği de önemli bir oynuyor bu makine olayında.

braun marka 5 serisi kulllanıyorum çok memnunum özel temizleme kiti ile kullanıyorum her temizlemeden sonra makina yeni gibi olıuyıor hem saqğlıklı hem de hijyenik oluyor benim ki 5 serisi 2 yıl önce almıştım şimdi 7 serileri çıkmış

Makine kullanmaya kesinlikle karar verdiyseniz;
Panasonic Es-La63
Türkiye'de 600 TL civarı. Yukarıdaki linkinde 240 TL ye geliyor.Bunun yanında diğerleri kıl alma makinesi gibi kalır.
Traş makinesi ile traş anlatıldığı kadar karmaşık değildir. Kremlere,losyonlara şuna buna gerek yoktur. Onlar keyfi eklentilerdir. Önemli olan soğuk sudur. Traş makinesini hergün sabah yüzünüzü bol su ile ilk yıkamadan 5 dk sonra kullanırsanız sorunsuz traş olabilirsiniz.
Düz elek(Braun,Panasonic), yuvarlak elek(Philips), ucuz (Premier 17 TL), pahalı (Braun 400 TL) bir çok makine kullanmış biri olarak tavsiyem budur.
Şu anda traş olmayı zevk alarak yaptığım için traş bıçağı kullanıyorum. (Mach 3) Hatta ustura denemeyi bile düşünüyorum.

braun'un bir ürününü kullanıyorum 3-4 yıldır. eğer zayıfsanız, yani yüz hatlarınız kemikliyse kullanım zor olabiliyor. makineye ve yüze alışmak bikaç hafta alabilir ama bence daha kullanışlı, kan yok iz yok, kışın soğuk suyla traş derdi derdi yok

bence kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için verilen imzanın aynısını vermek şart oldu. ben de bıktım tıraş olmaktan. :(

Braun cruzer3 kullanıyorum 5-6 yıldır 2-3 dk'da bitiriyorum işimi ama çok sakalım yok sert-yoğun sakalda zor olabiliyor eğer çabuk sakal çıkıyorsa 2. günü beklerseniz makinayla alamazsınız...

kaybil' Alıntı:
Arkadaşlar jiletle traş olma noktasında sıkıntılar yaşıyorum traş olduktan sonra gün boyu yüzüm yanıyor bu yüzden traş makinesi almak istiyorum fakat 50-1000 tl arasında birsürü makine var hem uygun olsun hem kaliteli olsun istiyorum işin içinden çıkamıyorum.. max 250-300 civarı bir makine tavsiyelerinizi bekliyorum...
Hocam ben de böyle düşünerek philips ve panasonic makine aldım. Philips daha iyi kesiyordu ama boğaz kısmını tahriş ediyordu. Panasonic ise düzgün kesmiyordu. Arkadaşların çoğunun da dediği gibi sık ve sert ise sakalınız zor olabilir. Benim o kadar sık olmamasına rağmen memnun kalmadım. Yeniden mach3 e dönüş...

Allahtan sakalım sert ve sık degil yüzüm çok kolay tahriş oluyor, şu makinedir diye link verebilir misiniz arkadaşlar?

5 yıldır philips kullanıyorum çok memnunum(aynı makine).Jilet kullanınca suratım yanmaya başlıyor.

bende yıllar önce 300 liraya philips makine aldım. ancak kullanınca yanma çok olduğu için tekrar jilete döndüm. en iyisi sıcak su ve traş köpüğü kullanarak fırcayla sakalı iyice yumuşatmak. sonrada gillette fusion kullanmak. en az tariş ve en az yanma. tabii traştan sonra kolonya ve krem.

only61' Alıntı:
http://www.hepsiburada.com/liste/philips-qg3250-multigroom-7si-1-arada-erkek-bakim-kiti/productDetails.aspx?productId=sgpqg3250&categoryId=26012161

ben yukardaki üründen aldım herkes memnun olduğunu söyledi ben de memnunum ama sakal traşı olamıyorum sakalım sert ondan herhalde...bu tür makinerle sakal traşı olmak zor...

hocam silindir kırpıcı başlık olanlardan olması lazım

pegasus777' Alıntı:
Braun cruzer3 kullanıyorum 5-6 yıldır 2-3 dk'da bitiriyorum işimi ama çok sakalım yok sert-yoğun sakalda zor olabiliyor eğer çabuk sakal çıkıyorsa 2. günü beklerseniz makinayla alamazsınız...

aynen 7 yıldır braun cruzer 3 kullanıyorum. günlük 2dk işlem tamam.

braun markasını denedim yine kesmedi benim sakalı....en pahalısını aldım yine fayda yok anlayamadım gitti...

evde ustura kullanan, kullanmış olan var mı. kullanımı zor mu, tavsiye edermisiniz.
berberde tıraş olmak çok zevkli acaba evde kendim ustura kullanabilir miyim, tecrübesi olan söyleyebilir mi?

hocam illa niye sinek kaydı olacaksın ki? madem işkence oluyor yüzün yanıyor rahatsız oluyorsun o zaman sende saç sakal kesen bi makine al uzadıkça vur 0 numaraya veya 1e hatta daha da uzat nolacak? hangi çağdayız ya :) (tabi eğitim birsen veya türk eğitim sen den birine üyeysen)

kendir_li' Alıntı:
hocam nivea traş jeli kullan tahriş olayını bitirdi bende.traş sonrası losyon demiyorum traş jeli olanı diyorum.

nivea nın traş sonrası balsamını kullanıyorum beyaz şişe süper benim için. benim yüzün aşırı hassastır. gilette fusion kullanıyorum pilli titreşimli nivea ya da gilette traj jeli ile kullanıyorum köpük falan işe yaramıyor bende. jel ile elimle yediriyorum hafif masajda yapmış oluyorum traş sonrası nivea balsam ve sonuç gerçekten çok farklı oluyor. amway in traş sonrası balsamını da öneririm. o da baya iyi gelmişti bana.

traş makinası etkisi, cilt ve sakal kalınlığına göre farklı olabiliyor. ben 1 yıldır alttaki linkteki makinayı kullanıyorum çok da memnunum bundan önce yaklaşık 5 yıl yine philips marka yine buna benzer bir makine kullanmıştım ondanda memnundum.2 günde bir traş oluyorum sakalım çok kalın sayılmaz sorun yaşamıyorum.
http://www.hepsiburada.com/liste/philip ... w%3dlister

NİVEA AFTER BALSAM hocam reklam gibi olcak ama traştan sonra kullan, müthiş rahatlıyor cildiniz...

Benim de yüzümde özellikle boyun bölgemde sivilce, kıl dönmesi oluyordu askerden önce. 3-5 jiletli traş bıçakları, traş makineleri vs denedim ama çözüm bulamadım. Meğer traş olmayı bilmiyormuşum:) Askerde 6 ay traş ola ola traş olmayı öğrendim. Tek faydası bu oldu askerliğin zaten:).

Kılların çıktığı yönlere dikkat ederek traş olunca hiç bir problem yaşamıyorum. Yüzümün, boynumun her yerinde farklı yöne çıkmış kıllar:) Azami dikkat ediyorum buna, ne bir kıl dönmesi, ne sivilce, ne kan. Bıçak olarak Gilette blue ice kullanıyorum. Birde gilette' in traş jelini kullanıyorum. Traş makinesini de yanak tüylerini almakta kullanıyorum. Hiç bir problem yok.

Kısacası askere gidin:)

Geri