ters tıraş cildi bozar.El-Aziz' Alıntı:Benim de yüzümde özellikle boyun bölgemde sivilce, kıl dönmesi oluyordu askerden önce. 3-5 jiletli traş bıçakları, traş makineleri vs denedim ama çözüm bulamadım. Meğer traş olmayı bilmiyormuşum Askerde 6 ay traş ola ola traş olmayı öğrendim. Tek faydası bu oldu askerliğin zaten.
Kılların çıktığı yönlere dikkat ederek traş olunca hiç bir problem yaşamıyorum. Yüzümün, boynumun her yerinde farklı yöne çıkmış kıllar Azami dikkat ediyorum buna, ne bir kıl dönmesi, ne sivilce, ne kan. Bıçak olarak Gilette blue ice kullanıyorum. Birde gilette' in traş jelini kullanıyorum. Traş makinesini de yanak tüylerini almakta kullanıyorum. Hiç bir problem yok.
Kısacası askere gidin
yüzde yanma oluyorsa mutlaka başka krem veya köpüklere yönelin. Bende köpük kaşıntı ve yanma yapıyor.
Standart Gillette Mach 3 kullanıyorum. Yeni çıkanları uzun denemelerime rağmen kızarıklık yaptı.
çift bıçaklı permatik tıraş bıçağı (permatik 2) denemeye değer. ilk zamanlar onu kulanıyordum. Arada onu da kullanıyorum.