TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Nisan 2025 Tebliğler Dergisinde yayımlanansın karar ile

-Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarında derse girenler “Bilişim Teknolojileri”
IMG_1361.webp

-Diğer öğretmenler ise “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri”
IMG_1362.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Önceden meslek liselerindeki alanlarda ders tamamlama vb. görevlendirme ile çalışma imkanı yasal olarak vardı. Bu ayrım ile onu tamamen kaldırmışlar. Büyük bir haksızlık var. Lisede matematik, edebiyat vb. alanlara atananlar ortaokullardaki matematik, türkçe gibi kadrolara atanamazken bu karar ile meslek bilgisayar bölümleri ortaokullara atanmaya devam edebilir görünüyor. Madem ayrıldı meslek liseliler meslek liseleri dışına çıkmamalı. Diğer alanlar BÖTE için ayrılmalıdır. Dava konusu olur bu durum.

Allah muhafaza es kaza bir BÖTEli o muhteşem meslek liselerimizden birine atanır da öğretim kalitesini falan düşürürse biz ne yaparız. :)
Sayın hocam polemik yaratacak şekilde iğneleyici söylemde bulunuyorsunuz. Lütfen yapmayın.

Benim her zaman şahsi görüşüm ya alanın tamamen birleştirilmesi ya da tamamen ayrılması idi.

Bu noktada hala muğlaklık var.

Meslekçiler için de "mesleki ve teknik kurumlar dışındaki kurumlara ATANAMAZLAR" diye ibare eklerler olur biter.

Gerekirse kişisel çabalar ya da sendikalar aracılığıyla yargı yolu açık. Tabi ülkemizdeki adalet sistemine güveniyorsanız.

Sayın hocam polemik yaratacak şekilde iğneleyici söylemde bulunuyorsunuz. Lütfen yapmayın.

Benim her zaman şahsi görüşüm ya alanın tamamen birleştirilmesi ya da tamamen ayrılması idi.

Bu noktada hala muğlaklık var.

Meslekçiler için de "mesleki ve teknik kurumlar dışındaki kurumlara ATANAMAZLAR" diye ibare eklerler olur biter.

Gerekirse kişisel çabalar ya da sendikalar aracılığıyla yargı yolu açık. Tabi ülkemizdeki adalet sistemine güveniyorsanız.
Sayın hocam size ya da başka herhangi bir hocamıza karşı bir cevap değil yazdığım. MEB'in politikalarının özeti söylediklerim. Zaten senelerdir bir kale gibi koruyorlardı meslek liselerini bötelilerden şimdi bıranşları da ayırmışlar iyi yapmışlar :)

Sayın hocam size ya da başka herhangi bir hocamıza karşı bir cevap değil yazdığım. MEB'in politikalarının özeti söylediklerim. Zaten senelerdir bir kale gibi koruyorlardı meslek liselerini bötelilerden şimdi bıranşları da ayırmışlar iyi yapmışlar :)
Peki hocam.

Açıkçası atama ile Böte mezunu çok nitelikli arkadaşlar meslek lisesine gelemezken ve anca görevlendirme ile gelirken,

Diğer yandan 2 yıllık myo mezunu ücretli arkadaşlar derse giriyor.

Saçmalık 🤦🏻‍♂️

-2012 yılında alan değişikliği olmuştu. Bulunduğum ilçede bir tane Çpl vardı. Vandan bu okula alan değişikliği ile sınıf öğretmeni bir arkadaş bilişimci olarak atanmıştı. O ara bende fatih kursu veriyordum o okulda. Yeni gelen arkadaş hocam ismim yok ama bende kursa katılabilir miyim dedi tabi dedim. Sonra dedi ki hocam klavyede caps lock tuşu ne işe yarar ben yeni geldim bişey bilmiyorum dedi ? Ben şok!!!
-Bir başka anım mesela ben İlköğretimdeydim o yıllarda, okulda veterinerlikten geçme sınıf öğretmeni vardı, adam teneffüste inek doğurtup geliyordu?
- Okulun Rehber öğretmeni desen Felsefe öğretmenliğinden geçmeydi.
-Yani demem o ki Meb hiçbir zaman istikrarlı yönetilmedi bu ülkede ama Bötecilere karşı nedense hep olumsuz algı devam ediyor.

-Ey meb! sesimizi duyuyorsan biz zaten meslek lisesinde derse girmek istemiyoruz. Ortaokul, Anadolu, Fen ve Sosyal bilimler liselerinde derse girmek istiyoruz.
-Zorunlu derslerimiz olsun istiyoruz.
-Meslek lisesinde Atölye dersi diye 20 kişilik sınıfa 2 öğretmen giriyorken ben Anadolu lisesinde 40 kişilik sınıfa labda tek başıma ders anlatmak istemiyorum.
.....
Anlatmakla bitmez ama en önemlisi 2025 yılında bilişim derslerinin seçmeli olmasını akıl ve mantıkla izah edemiyoruz...

Son düzenleme:
@grok burayı bana bir anlatabilir mi diyecem de :) klişe olacak olacak simdi.

mesele şimdi dersleri ayırıp böte mezunları da bu alanlarda atama mı yapılacak. bana bilal'e anlatır gibi biri anlatsa :)

@grok burayı bana bir anlatabilir mi diyecem de :) klişe olacak olacak simdi.

mesele şimdi dersleri ayırıp böte mezunları da bu alanlarda atama mı yapılacak. bana bilal'e anlatır gibi biri anlatsa :)

Özeti şu aslında:

Hepimize hayırlı olsun. İnşallah sayın amirlerimiz atama ve yer değiştirmelerde bu kurala uydukları kadar ders görevlendirmelerinde de uyarlar. Bir de benim aklıma şu takıldı. Branş isimleri farklı olabilir miydi? Biri aynı kalırken diğeri uzun olmuş.

BBNET
Geri