Bölüm zaten her iki öğretmenlik türü için de bitik durumda . neyin kavgasını veriyorsunuz bilmiyorum ?
Olay belli zaten. MEB'in içindeki lobicilik faaliyetlerine bir diğer örnekYapılan bu değişiklik bana TTKB başkanını mezun olduğu lisans programını hatırlattı:
“Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Programı”
![]()
Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ - Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı
Millî Eğitim Bakanlığı TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞIttkb.meb.gov.tr
Halbuki fırat üni de bilişim iyi.Trump 'ın Çin'e neden bu kadar taktığını hala anlamadılar.Yapılan bu değişiklik bana TTKB başkanını mezun olduğu lisans programını hatırlattı:
“Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Programı”
![]()
Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ - Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı
Millî Eğitim Bakanlığı TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞIttkb.meb.gov.tr
Ne Meslek Lisesiymiş hocam Meslek Liseleri kendilerinin olsun ben düz lise ortaokulda görev yaparım sıkıntı yok .Allah muhafaza es kaza bir BÖTEli o muhteşem meslek liselerimizden birine atanır da öğretim kalitesini falan düşürürse biz ne yaparız.![]()
Şimdi böte mezunları ortaokulda bilişim dersine giremiyor? Ben yanlış gördüm galiba?
Tüh ya tam da fen lisesinin tadına bakacaktım tefli olarakNe Meslek Lisesiymiş hocam Meslek Liseleri kendilerinin olsun ben düz lise ortaokulda görev yaparım sıkıntı yok .
Yıllardır bi bitmedi bu tartışma gülegüle çalışın arkadaşlar çok zor da çok zor bölüm diye beynimizi yediniz sanırsın ki Tıp okumuşlar
Hocam tayin isteyip çalışabilirsiniz kim tutuyor siziTüh ya tam da fen lisesinin tadına bakacaktım tefli olarak![]()
Bizim branşımız ayrı bir dünya zaten hocam birbirimize destek olsak olmuyordu sanki yok böteli yok tefli yok ben çok okudum sen az okudun lafları dediğiniz gibi birlik olup şu dersi kabul ettirmeliyiz . Geleceğin meslekleri bu Bilgisayar biliminden geçiyor ama dersin zerre değeri yokAyrışın arkadaşlar biraz daha ayrışın ki bilişim dersi hem Meslek Liselerinde hem diğer okullarda çöpe doğru gitmeye devam etsin. Bu kafayla devam edin, hakkınızı da aramayın. Boş verin artık haksız hukuksuz işleri, MEB hep bu kafayla hepimizi sıraya diziyor ama nedense işine gelen branşlar ilkokulda sınıf öğretmeninin dersine bile giriyor. Eğitimin durumu içler acısı zaten ama bilişim apayrı sürünüyor...
Kovulana kadar devamHocam tayin isteyip çalışabilirsiniz kim tutuyor sizi![]()
Normum yok, mecbur müdür yardımcılığı yapıyorum, bana da böyle bir imkan verseler keşke..Ha öyle ha böyle, sonuçta branş iki taraf için de bitik durumda. Tef mezunu norm fazlası arkadaşım, görevlendirmeyle özel eğitim öğretmenliği yapıyor mesela...
Hocam önceden de böyle değil miydi?Hayır.
Artık teknik öğretmenler ile diğer mezunlar farklı alan adına sahip olacak diye özetleyebiliriz.
Kılavuz ve tayinlerdeki şu ibare artık olmayacak:
Ekli dosyayı görüntüle 78712
Siber güvenlik alan oldu ve şimdilik 3 okulda var. İstanbul Teknopark tamamen siber güvenlik lisesi olarak devam ederken, Sivas ve Samsun da'da alan olarak eğitime öğretime devam ediyor.Siber Güvenlik diye bir "alan" mı var, yoksa bir. tek benim mi dikkatimi çekti?
Hocam önceden de böyle değil miydi?
şimdi tef liler orta okullara atanamicak o zmn...bize haksızlık olduya bu
Böyle bir durum şuan için mümkün görünmüyor.Öyle bir durum olursa; Tef mezunları atanacak okul bulamayıp norm fazlası olur, BÖTE mezunları için norm açıkları oluşur.şimdi tef liler orta okullara atanamicak o zmn...bize haksızlık olduya bu
Hocam bizim branşta en son iyiye giden ne gördünüz?Bu bir yeni durumun hazırlığı sanırım ama ne olur bilemem. Belki yıllardır dillendirilen okullara "BTR normu" için yapılmış bir hamle olabilir. Veyahut doğruluğu kanıtlanmamış "yapay zeka" dersi ile ilgili bir girişimde olabilir. Öyle tahmin ediyorum MEB yine bizim branşlarla ilgili güzel düşüncelerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar aktaracaktır. Aksini düşünmek aklımın ucundan bile geçmez zaten![]()
Hocam bizim branşta en son iyiye giden ne gördünüz?
Hocamın ifade ettiği gibi bana da bir takım hazırlıklar var gibi geliyor. Pozitif veya negatif yönlü mü olur bu değişim onu bilemem ama geçen günlerde gündeme gelen yapay zeka dersiyle ilgi olduğunu düşündüm bende okur okumaz.Bu bir yeni durumun hazırlığı sanırım ama ne olur bilemem. Belki yıllardır dillendirilen okullara "BTR normu" için yapılmış bir hamle olabilir. Veyahut doğruluğu kanıtlanmamış "yapay zeka" dersi ile ilgili bir girişimde olabilir. Öyle tahmin ediyorum MEB yine bizim branşlarla ilgili güzel düşüncelerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar aktaracaktır. Aksini düşünmek aklımın ucundan bile geçmez zaten![]()