TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Yapılan bu değişiklik bana TTKB başkanını mezun olduğu lisans programını hatırlattı:

“Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Programı”

Halbuki fırat üni de bilişim iyi.Trump 'ın Çin'e neden bu kadar taktığını hala anlamadılar.
Zengin birinin asıl derdi para değildir bence. Güç para ile alınmaz teknoloji ile alınır.
Sultan Süleyman zamanı Osmanlının en zengin olduğu dünyanın en varlıklı ülkesiydi.
Teknolojik gelişmelerde ise aynı avrupa gibiydi. Eğitimin biden döneminde çöplüğe
döndüğünden bahsediyordu trump. İleride bu adam gibi radikal biri gelirse işler değişir.

Hiçbir değişiklik yok sadece branş adları ayrıldı sebebi de ilk atama dahil yanlışlıkla meslek liselerine atamalar oluyordu bunun önüne geçildi.gocunacak bir durum yok lobicilik yok ,ne zamandır bakanlıktaydı bu düzenleme aslında bizim isteğimiz teknik eğitim mezunları ve mühendislerin sadece mesleki alanda istihdam edilmesiydi.Bu yönüyle eksik bir düzenlemedir.Hayırlı olsun.

Madem böyle bir şey yapıldı lise matematik ve ilköğretim matematikteki gibi ayrıma gidilmelidir. Bilişim branşı yalnızca meslek liselerine, bilgisayar ve öğretim teknolojileri de diğer okullara atanmalıdır. Aksi takdirde bu adalete sığmaz. Hem farklı branşlar olsun hem de biri diğerinin atanabilecegi tüm kurumlara atansın ama tersi olmasın. Lise matematik öğretmeni ilköğretim matematik öğretmeni kadar matematik bilmiyor mu yada ilköğretimde anlatma yeterliliği yok mu var tabiki. Ancak farklı branş olduğu için birbirlerinin yerine atanamıyor. Bizim durumumuz için de aynısı geçerli olmalıdır.

Allah muhafaza es kaza bir BÖTEli o muhteşem meslek liselerimizden birine atanır da öğretim kalitesini falan düşürürse biz ne yaparız. :)
Ne Meslek Lisesiymiş hocam Meslek Liseleri kendilerinin olsun ben düz lise ortaokulda görev yaparım sıkıntı yok .
Yıllardır bi bitmedi bu tartışma gülegüle çalışın arkadaşlar çok zor da çok zor bölüm diye beynimizi yediniz sanırsın ki Tıp okumuşlar

Şimdi böte mezunları ortaokulda bilişim dersine giremiyor? Ben yanlış gördüm galiba?

Ne Meslek Lisesiymiş hocam Meslek Liseleri kendilerinin olsun ben düz lise ortaokulda görev yaparım sıkıntı yok .
Yıllardır bi bitmedi bu tartışma gülegüle çalışın arkadaşlar çok zor da çok zor bölüm diye beynimizi yediniz sanırsın ki Tıp okumuşlar
Tüh ya tam da fen lisesinin tadına bakacaktım tefli olarak 😂

Ayrışın arkadaşlar biraz daha ayrışın ki bilişim dersi hem Meslek Liselerinde hem diğer okullarda çöpe doğru gitmeye devam etsin. Bu kafayla devam edin, hakkınızı da aramayın. Boş verin artık haksız hukuksuz işleri, MEB hep bu kafayla hepimizi sıraya diziyor ama nedense işine gelen branşlar ilkokulda sınıf öğretmeninin dersine bile giriyor. Eğitimin durumu içler acısı zaten ama bilişim apayrı sürünüyor...

Ayrışın arkadaşlar biraz daha ayrışın ki bilişim dersi hem Meslek Liselerinde hem diğer okullarda çöpe doğru gitmeye devam etsin. Bu kafayla devam edin, hakkınızı da aramayın. Boş verin artık haksız hukuksuz işleri, MEB hep bu kafayla hepimizi sıraya diziyor ama nedense işine gelen branşlar ilkokulda sınıf öğretmeninin dersine bile giriyor. Eğitimin durumu içler acısı zaten ama bilişim apayrı sürünüyor...
Bizim branşımız ayrı bir dünya zaten hocam birbirimize destek olsak olmuyordu sanki yok böteli yok tefli yok ben çok okudum sen az okudun lafları dediğiniz gibi birlik olup şu dersi kabul ettirmeliyiz . Geleceğin meslekleri bu Bilgisayar biliminden geçiyor ama dersin zerre değeri yok

Dilekçe yazarken ismimizin altına Bilişim Tekn. Öğretmeni yazamayacağız herhalde, BÖTE Ört. yazarım ben açılımı çok uzun. Yetkililerin derdini, lisede ilk modülü komple matematiğe aldılar, biz ne diyoruz onların yaptıklarına bakın

Hocam önceden de böyle değil miydi?

Olmadığını biliyordum ama yine de araştırdım.
Herkesin malumu eskiden branş adı Bilgisayar idi. Sonra Bilişim Teknolojileri olmuştu.

IMG_1376.webp

IMG_1375.webp

BÖTE mezunu bir öğretmen henüz atanmadıysa ücretli öğretmen olarak meslek lisesinde derse girebiliyor galiba atandığı zaman sen gelme diyorlar (:
Senede bir Eğitim açılsın, isteyen sınav vs tamamlayıp, sertifikasını veya alınması gerekiyorsa onu aldıktan sonra Meslek liselerinde görev alabilmeli (bence) . Nasıl hiç Bilişimle alakası olmayan diğer branş öğretmenleri BTR olduysa, bu da olabilmeli. (bence)

Bu artık biz bötelileri meslek liselerine ve çpllere görevlendirmelerinin önüne geçer herhalde. Öğretmen bulamayınca bizi görevlendiriyorlardı.

Görevlendirme söz konusu olduğunda şunu diyebiliriz artık "bizim branşlarımız aynı değil. Ha beni görevlendirmişsiniz ha matematik öğretmenini görevlendirmişsiniz aynı şey."

Bu bir yeni durumun hazırlığı sanırım ama ne olur bilemem. Belki yıllardır dillendirilen okullara "BTR normu" için yapılmış bir hamle olabilir. Veyahut doğruluğu kanıtlanmamış "yapay zeka" dersi ile ilgili bir girişimde olabilir. Öyle tahmin ediyorum MEB yine bizim branşlarla ilgili güzel düşüncelerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar aktaracaktır. Aksini düşünmek aklımın ucundan bile geçmez zaten :)

Bu bir yeni durumun hazırlığı sanırım ama ne olur bilemem. Belki yıllardır dillendirilen okullara "BTR normu" için yapılmış bir hamle olabilir. Veyahut doğruluğu kanıtlanmamış "yapay zeka" dersi ile ilgili bir girişimde olabilir. Öyle tahmin ediyorum MEB yine bizim branşlarla ilgili güzel düşüncelerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar aktaracaktır. Aksini düşünmek aklımın ucundan bile geçmez zaten :)
Hocam bizim branşta en son iyiye giden ne gördünüz?

Böteliler, liselerden sadece sosyal bilimler, fen liseleri ve proje liselerine atanabiliyor? doğru mu biliyorum

Hocamın ifade ettiği gibi bana da bir takım hazırlıklar var gibi geliyor. Pozitif veya negatif yönlü mü olur bu değişim onu bilemem ama geçen günlerde gündeme gelen yapay zeka dersiyle ilgi olduğunu düşündüm bende okur okumaz.

BBNET
Geri