TTKB alanı ikiye ayırmış: “Bilişim Tek.” ile “Bilgisayar ve Ö.T.”

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Tefliler yine ortaokul anadolu lisesi vs. yazmaya devam edecek.Yazamayacağını söyleyenler sadece kodlar değişti öyle olmuştur tahminini yapıyor.
Bt 95 böte 64 kontenjan verilmiş.
Yani tef mezunları 64+31=95 şeklinde her yeri yazabilecek.
Meslek liselerine 31 kontenjan verilmiş burdan çıkan sonuç bu.
Yazamayacak. BT ile BÖTE aynen Türkçe ile Edebiyat gibi birbirinden tamamen bağımsız iki alan oldu. İlk atamada sadece o çizelgede yazan bölüm mezunları o alanlara atanabilir. Atama yapılma şartı okutabileceği dersler değil, mezun olunan bölümdür. Ayrıca birden fazla alana ilk atama şansı olanlar yada birden fazla bölüm mezunu olup her iki (veya daha fazla) bölüme atanma şansıı olanlar aynı atama döneminde sadece bir alandan ilk atama başvurusu yaparlar.

olayda bir mağduriyet yok tefin yeri meslek lisesidir bunun içi eğitim almıştır yıllardır norm fazlası olurum ortaokula liseye geçerim korkusu bitmiştir kadro yoksada il emrinde bekleriz.Ortaokulda ki lisede ki arkadaşlar orada kalır atama isterse meslek liseleri çıkar.Bir elektrik öğretmeni bir makina öğretmeni neyse tef bilgisayarda odur herkesin yeni branşı hayırlı olsun.Herkese kesin olarak ayrılmış yeni branşında ve yerinde mutluluklar.

Algılara kapılmayın Tefli arkadaşlar.
Tefler yine her yeri yazmaya devam ediyor.
Tartışmayın bence boş ve anlamsız şekilde gereksiz kişilerle.
Açıklama yakında yapılır bekleyip görelim.

Evet hocam ben üniversiteye yerleşirken meslek liselerine atanabiliyordum. Ta ki birkaç yıl sonra teflilerin boteye karsi atölye derslerine giremezler ibaresini yönetmeliğe ekletene kadar. Yıllar sonra da içleri sogumamis olacak ki boteliler için meslek liselerine atanamazlar ibaresini eklettiler davalar yolu ile. Ayrıca teflilere mühendis olmadıkları halde fark derslerini almalari karşılığında mühendislik unvanı verilirken "ne alaka" demeyen tefliler ne hikmetse eğitim alma yoluyla bile botelilerin meslek liselerine atanamayacaklarını savunacak kadar gözlerini hırs bürümüş. Teflilerin meslek liselerine sıkışıp kalması bu bölümün en çok altını oymaya çalışan teflilerin eseridir. Nasıl ki lise matematik öğretmeni ilköğretim matematik öğretmeninden çok daha ağır bir matematik gördüğü halde ilköğretime atanamiyorsa aldığınız dersleri gerekçe göstererek ilköğretime, normal liselere atanabiliriz argumaniniz da bu durumda boşa cikiyor. Uzun lafın kısası kendi düşen ağlamaz...
Hocam bu bilgi yanlış. Böte ilk andan itibaren meslek liselerine atanamaz maddesi var. O dediğiniz o dönemdeki uygulamada yanlışlardan kaynaklı atanmalar ki sonradan hep iptal edildi. Sene 1999-2000 böte ilk öğretmen olma seneleri. Ben o yıllardan önce öğretmenliğe başladığım için biliyorum konuyu. O zamandan beri mesleki okullara atanamıyor. Bu Talim terbiye kurulu kararı. Mahkeme ile de alınmadı

Bakanlıktaki lobinizi devreye koyup heryeri tefe acabileceginizi tahmin etmek zor değil tabiki ama mevcut haliyle atanamayacaklari da bir gerçek. Bekleyip göreceğiz. Ama birçok teflinin bakış açısınin boteye karsi haksız ve düşmanca olduğu da aşikar. Ben tersi durumla karsilasmadim pek. Bu da kişilerden bağımsız bölüme zarar veriyor ve vermeye de devam edecek gibi

Ben Tefli arkadaslarin bütün haklarından vazgeçip geçiş yapacaklarını düşünmüyorum. Norm fazlası olurlar orası da MEB in sorunu.
Bilmiyorum ama cogu TEF mezunu arkadaşın aynı zamanda mühendislik diploması var yani BÖT seçseler bile mühendislik diploması sayesinde meslek lisesinede başvurabilirler mi acaba

Hocam bu bilgi yanlış. Böte ilk andan itibaren meslek liselerine atanamaz maddesi var. O dediğiniz o dönemdeki uygulamada yanlışlardan kaynaklı atanmalar ki sonradan hep iptal edildi. Sene 1999-2000 böte ilk öğretmen olma seneleri. Ben o yıllardan önce öğretmenliğe başladığım için biliyorum konuyu. O zamandan beri mesleki okullara atanamıyor. Bu Talim terbiye kurulu kararı. Mahkeme ile de alınmadı
Hocam kaynak gösterir misiniz. Bende 2000 li yılların başında boteye yerleşen biri olarak 2007 de atölye derslerine giremezler ibaresinin geldiğini 2017 veya 2018 de de meslek liselerine atanamazlar ibaresinin geldiğini çok iyi biliyorum. Buyrun 2006 ve öncesi senelerin atama klavuzlarini inceleyin TTK kararlarina bakın. Boyle "bu bilgi yanlış" diyip geçmeyin kaynak elinizin altında.

Anadolu/Fen/Sosyal Bilimler Liselerine, İmam Hatip Lise/ortaokulu ve ortaokullara Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Normu verilmiş..

Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitimi Merkezi, Olgunlaşma Enstitüleri ve BİLSEM'lere Bilişim Öğretmenliği normu verilmiş..

Çarşı karışır..
olması gereken aslında ama bu durum sanki başka birşeylerin işaretçisi btr kadrosu geliyor gibi

Yani demek istediğim iki diploması olan 2 yerede alan değişikliği yapmadan başvurabilir mi
Hayır hocam tek alanda olabilirsin. Ama örneğin bote diploman var bote alanında isen, mühendislik bitirdin BT alanına alan değişikliği yapabilirsiniz. Direk atama işi olmaz. Alanlar ayrılırsa kimse kusura bakmasın herkes kendi alanında tercih yapabilir. BT alanınin botenin okutabilecegi derslere sahip olması atanabilecegi anlamına gelmez.

Hayır hocam tek alanda olabilirsin. Ama örneğin bote diploman var bote alanında isen, mühendislik bitirdin BT alanına alan değişikliği yapabilirsiniz. Direk atama işi olmaz. Alanlar ayrılırsa kimse kusura bakmasın herkes kendi alanında tercih yapabilir. BT alanınin botenin okutabilecegi derslere sahip olması atanabilecegi anlamına gelmez.
Peki böyle bir durumda alan değiştirdiğimizde yeniden tayin mi isitiyoruz yoksa kendi okulumuzdaki normamı giriyoruz.Baska okulda isteyebilir miyiz mesela

Tefliler her yeri yazmaya devam edebilecek olsaydı mebbise girince ortaokul için diyorum bilişim teknolojileri normuna da 1 yazardı Böte 1 bt 0 yazıyor yazmadığına göre yok demektir. Bunca zaman vardı da ne oluyordu Anadolu teknik lisesi bilgisayar mezunuyum bötede de 20.yılımdayım bu branştan kimsenin yüzü gülmedi sürekli belirsizlikler sürekli norm sıkıntısı uğraşıp durduk hep. Bundan sonra böteliler için değişen bir şey olmaz tefliler bekleyip görecekler

Hocam kaynak gösterir misiniz. Bende 2000 li yılların başında boteye yerleşen biri olarak 2007 de atölye derslerine giremezler ibaresinin geldiğini 2017 veya 2018 de de meslek liselerine atanamazlar ibaresinin geldiğini çok iyi biliyorum. Buyrun 2006 ve öncesi senelerin atama klavuzlarini inceleyin TTK kararlarina bakın. Boyle "bu bilgi yanlış" diyip geçmeyin kaynak elinizin altında.
Hocam kaynak 2000 yılı talim terbiye kurulu 340 sayılı karar. Ekteki dosyada Bir kaç sayfa aşağı inip o tarihteki adıyla 3 nolu sıradaki bilgisayar branşına bir bakın lütfen. Açık ve net o tarihte yazılmış mesleki okullara atanamaz diye. Doğal yollarla. Mahkeme kararı falan yok. Bötenin ilk mezunları daha atanmamış ve karar bu şekilde çıkıp başlamış. Lütfen araştıralım mesaj yazarken.
Böte meslek lisesine hiç bir dönemde atanma hakkına sahip olmadı.

Ekli dosyalar

Peki böyle bir durumda alan değiştirdiğimizde yeniden tayin mi isitiyoruz yoksa kendi okulumuzdaki normamı giriyoruz.Baska okulda isteyebilir miyiz mesela
Hocam burda kafa karışıklığı aslında şu anda var. BÖTE alanını ve BT alanını edebiyat ve Türkçe gibi düşünün. Aslında tam karşılık değil ama mantık olarak aynı. Ben lisede çalışıyorsam Türkçe branşına alan değişikliği ile geçecek olsam lisede norm olmadığı için mutlaka alan değişikliği esnasında açık olan ortaokul a tayin istemek zorundayım. Bizde de aynı kurallar geçerli olacak. bakanlik alanlara kaynaklık eden programlar kısımda kimin hangi alana atanacagi ile ilgili gayet keskin bir ayrıma gitmiş.
Hangi alanında hangi kurumlarda çalışacağı PBS ekranında şimdilik bu şekilde olacak gibi duruyor.
Bilişim Teknolojileri=Meslek Lisesi,halk eğitim,bilsem

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri= Anadolu Lisesi(vb), ortaokul, fen lisesi, imam hatip

Net açıklama yada uygulama 1 2 güne ortaya çıkar.
Yılların tef bote sorunuda bu şekilde çözüme kavuşmuş oldu. Hayırlısı olsun.

İkinci sayfada paylaşmıştım:

Olmadığını biliyordum ama yine de araştırdım.
Herkesin malumu eskiden branş adı Bilgisayar idi. Sonra Bilişim Teknolojileri olmuştu.

Ekli dosyayı görüntüle 78725
Ekli dosyayı görüntüle 78726

İllere yazılar gitti arkadaşlar artık mühendisler ve tef meslek lisesinde diğer bilişim branşları ortaokul ve lisede .24 ünden itibarende bilgisayar ve öğretim tek alanına geçirilen arkadaşlara tebliğler yapılacaktır nasıl ki bilgisayardan bilişim tek alanına geçiş yapılırken yapıldıysa.her bölüm kuruluş amacı ve bu amaca uygun olarak aldığı eğitimlere göre layığını bulmuştur.Vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inş .Hayırlı olsun.

Hocam kaynak 2000 yılı talim terbiye kurulu 340 sayılı karar. Ekteki dosyada Bir kaç sayfa aşağı inip o tarihteki adıyla 3 nolu sıradaki bilgisayar branşına bir bakın lütfen. Açık ve net o tarihte yazılmış mesleki okullara atanamaz diye. Doğal yollarla. Mahkeme kararı falan yok. Bötenin ilk mezunları daha atanmamış ve karar bu şekilde çıkıp başlamış. Lütfen araştıralım mesaj yazarken.
Böte meslek lisesine hiç bir dönemde atanma hakkına sahip olmadı.
Buyrun hocam siz de inceleyin. Hiçbir zaman meslek lisesine atanma hakkına sahip olamamış demişsiniz. Evet sizin yolladığıniz belge 2000 yılına ait TTK kararı ama 2000 yılından sonraki "öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümler" cizelgesine bakarsanız sadece atoyle derslerine giremeyeceklerini fakat atanabileceklerini göreceksiniz. Hatta ben tarihi yanlış hatirlamisim bu yüzden özür dilerim 2007 yılının kararına göre ise "atölye derslerine giremezler" ibaresi tamamen kaldırılmış ve meslek liselerinde atölye derslerine girmelerinin önündeki engel de kalkmıştır. Daha sonra tef mezunlarının açtıkları davalar ve itirazları sonucu sonraki yıllarda tekrar "atölye derslerine giremezler" ibaresi eklenmiştir. meslek liselerine atanamazlar ibaresi 2018 e kadar daha yeni eklenebilmistir. Lütfen sizde süreç hakkında detayli araştırmadan yanlış bilgi vermeyin. Buyrun kaynak asagida. Ayrıca dediğim yıllardaki klavuzlari incelerseniz de sadece atölye derslerine giremezler ibaresinin olduğunu bununda daha sonra kalktığıni görürsünüz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-22-23-59-50-489_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-04-22-23-59-50-489_com.android.chrome-edit.webp
    75.6 KB · Görüntüleme: 129
Bu yazılanlar yanlış. Kullanılan kelimeler karşı tarafı tahrik etmek için özellikle seçilmiş. Moderatör, gerekeni yaparsın umarım. Eğer yapmazsan sallamaya ve bilmeyen arkadaşları kandırmaya devam edecek.
Bu yazılanların yanlış olmadığını sadece 2007 yılı ile ilgili yanlış bir hatırlama olduğunu belirttim sonraki mesajımda. Evet ben üniversitedeyken meslek liselerine atanabiliyorduk hatta ve hatta arastirsaniz 2018 e kadar meslek liselerine atama ile ilgili atölye derslerine giremez ibaresi dışında hiçbir sorun da yoktu. Yanlış demeden önce kanitlarinizi gösterin ben gösterdim buyrun sizde gösterin.

Bu yazılanlar yanlış. Kullanılan kelimeler karşı tarafı tahrik etmek için özellikle seçilmiş. Moderatör, gerekeni yaparsın umarım. Eğer yapmazsan sallamaya ve bilmeyen arkadaşları kandırmaya devam edecek.
Ayrıca uslubunuza dikkat edin!
"Sallamaya", "tahrik etmeye" gibi kelimeler kullanarak söylediğiniz şeyleri yapan sizsiniz. Sizi saygıya ve terbiyeye davet ediyorum. Uslubunuza dikkat etmezseniz de moderatorun gereğini yapacağına inaniyorum

yanlış anlaşılmasın ama böte mezunu arkadaşlar bu tepkileri branşı bilişim olmayıp görev yapan formatör, mebbis yöneticisi yada fatih projesi sorumluları için verselerdi atamalarda daha fazla norm açılabilirdi, ben gittiğim gördüğüm her yerde söylüyorum bilmem kaç saatlik kurs ile belge alanlar yerine mezuniyet durumuna göre atama yada görevlendirme yapılması gerekiyor artık

Bu yazılanların yanlış olmadığını sadece 2007 yılı ile ilgili yanlış bir hatırlama olduğunu belirttim sonraki mesajımda. Evet ben üniversitedeyken meslek liselerine atanabiliyorduk hatta ve hatta arastirsaniz 2018 e kadar meslek liselerine atama ile ilgili atölye derslerine giremez ibaresi dışında hiçbir sorun da yoktu. Yanlış demeden önce kanitlarinizi gösterin ben gösterdim buyrun sizde gösterin.
Valla hocam ben 2014 atamasiyim. Bizim zamanımızda da atanamıyordular. Sanırım yanlış hatırlıyorsunuz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250423_001843_Drive.webp
    Screenshot_20250423_001843_Drive.webp
    96.3 KB · Görüntüleme: 120
Buyrun hocam siz de inceleyin. Hiçbir zaman meslek lisesine atanma hakkına sahip olamamış demişsiniz. Evet sizin yolladığıniz belge 2000 yılına ait TTK kararı ama 2000 yılından sonraki "öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümler" cizelgesine bakarsanız sadece atoyle derslerine giremeyeceklerini fakat atanabileceklerini göreceksiniz. Hatta ben tarihi yanlış hatirlamisim bu yüzden özür dilerim 2007 yılının kararına göre ise "atölye derslerine giremezler" ibaresi tamamen kaldırılmış ve meslek liselerinde atölye derslerine girmelerinin önündeki engel de kalkmıştır. Daha sonra tef mezunlarının açtıkları davalar ve itirazları sonucu sonraki yıllarda tekrar "atölye derslerine giremezler" ibaresi eklenmiştir. meslek liselerine atanamazlar ibaresi 2018 e kadar daha yeni eklenebilmistir. Lütfen sizde süreç hakkında detayli araştırmadan yanlış bilgi vermeyin. Buyrun kaynak asagida. Ayrıca dediğim yıllardaki klavuzlari incelerseniz de sadece atölye derslerine giremezler ibaresinin olduğunu bununda daha sonra kalktığıni görürsünüz.
Hocam ben size resmî kaynakla cevap verdim. Bana ne olduğu belli olmayan bir yazı metni ile yanlış bilgi veriyorsunuz. Lütfen yapmayın bu şekilde sonuç alınmaz.

Hocam kanıt dediğiniz ne olduğu belli olmayan bir yazı. Ben tebliğler dergisini gösteriyorum daha ne olması lazım. Verdiğiniz bilgiler yanlış.
@metafor

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri