ULA BİZİM Kİ İLE 1000 TL FARK VAR !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
spring' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
heyy Allahım yaa her kafadan bir sess çıkıyorrr,konu saptı iyicee,,nese millett ne demek istediğimi tersten bakarak yorumluyorsunuzz,rastgelee sizeee 8)

haklısınız hocam sorun hangi mesleğin kaç lira aldığı değil bende yağtığımız iş çok kutsal yada ben hala öyle olduğuna inanıyorum.. ve durum su mesleğimizin itibarı yerlerde..:(( ve ekonomimizde buna paralellik gösteriyor.. aldığımız rakamlar çok komik cidden konusulması gereken sey bu durum için neler yapılabileceği? lütfen birbirimizi kırmayalım boşu boşuna...
tam olarak demek istediğim buydu.anlayan birisi çıkmış en sonunda :+1:

Re: ULA BİZİM Kİ İLE 1000 TL FARK VAR

xsentius' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
formatör ler in ek dersle maaaşı 2000 civarındadır,bu da iyi para aldığımızı gösteriri,şükretmek lazımm....bir zamanlar cebimde 5 kuruş olmadan dershanelere gittiğim zamanları hatırlayınca hep şükredesim geliyor...
boş verin her koyun kendi bacağından asılır :)
kızma ama senin gibi şükür zihniyeti sayesinde bu konumdayız....bizde çalışıyoruz psikolojik fizyolojik olarak bir sürü baskı ile karşılaşıyoruz...evet çalışmamızın sonunda maddi anlamda bişey üretmiyoruz ama bu çarkın dönmesinde sayı olarak biz meb memuralrıan baktığında ne kadar önemli olduğumuzu anlardın..
benim fikrim zam yapıldığında şükürcülere verilmesin ...zaten memnun onlar ihtiyacı yok
kızma ama subaylığı ve polisliği seçebilirdinn,madem tek derdin paraaa şükr etmee istifa et meslek değiştir....
şuan da ben de dahil burda ki öğretmenlere deseler ki gelin sizi subay ya da polis yapacazz hangimiz mesleğimizi bırakır gideriz aceba?
demek istediğim kendi mesleğinin eksiklerini başka meslekleri empoze ederek gidermeye çalışmayın,herkes parayı sever,bana çokk olsun banaa çook versinler der,ama şükr etmeyi herkes beceremez,Rabbim şükr edenlerden eylesinn... :+1:

Zam yapılırkende bir kere olsun ben almayacağım desenize yada yapılan zamları fakire fukaraya versenize hayrına madem bu kadar memnunsunuz halinizden. Ben memnun değilim şükür Allaha olur kula değil hakkımızı versinler.

Polis askerde inşallah hakettikleri maaşları alır onların aldığı parada gözüm yok.
şükr etmek demek senden fazla maaş alanlarla kendini kıyaslamak değil,senden daha az alanlarla kıyaslamak demektir,şükr etmek demek senden kolay şartlarda çalışanlarla değil senden daha zor şartlarda çalışanlarla kıyaslaman demek,şükr etmek demek KUL dan birşey istemek değildir,ALLAH tan bir şey istemek demektir..şükr etmek demek illaa kazandıklarını sağa sola savurmak demek değil,sadaka vererek malını bereketlendirmektir..
Aceba gerçek anlamda şükr ediyormuyuz?yoksa devamlı başkalarıyla kıyaslamaya girerek hata mı yapıyoruz?
Aldığımız para çokk çokk iyii demiyorumm,yeri geldiği zaman her yer de de öğretmenlerin çok daha fazla hakettiklerini söylerim,bunu söylediğim gibi şükür de ederimmm...
lafları çarpıtmadan yorum yaparsak memnun olurum :oops:

neden doktorla, mühendisle, avukatla, hakimle kıyaslamıyorsunuz da askerle,polisle kıyaslıyorsunuz anlamıyorum??? Öğretmenleri sadece bu mesleklerden mi üstün görüyosunuz???
adamlar polisle jandarmayla eşitliği sağlamıyor ne doktoru avukatı hocam Allah aşkına.

Bu MİT in pkk ye sızdığı gibi MEB in çalışanlarından da foruma sızanlar mı var acaba. forum provakatör dolu sanki

s_kajmeran' Alıntı:
Kimse bizi hesaba katmaz tabi... Öğretmen milleti kadar koyun bir topluluk yok bu ülkede. Biz kendi hakkımızı aramazken kimse çıkıpta amaaan birde şunlara bakayım demez... Bu kadar aşağılanmamıza rağmen halen temsilcimiz geçinen sendikaların üye sayıları, halen boş beleş oksijen tüketerek haklarımızdan vazgeçiyor olmamız maaşımızın konuşulmamasının nedenidir.

Kimse polise askere, imama ıvıra-zıvıra kabahat bulmasın hak verilmez alınır! Adamların emekleri aldıkları paralardan az değil bence fazlasını hakediyorlar, umarım haklarını arar çok daha fazlasını alırlar... Bizde Türkiye'nin en güçlü sürüsü olarak çok daha konuşuruz bu konuları...

:+1:

Ben maaşımı kimseyle kıyaslamıyorum başka mesleklerden hakediyorlarsa alsınlar kendimden az alan adamlada kıyaslamıyorum. Her zaman kullanılan bir cümle "bu ülkede 4 kişilik aile askeri ücretle geçiniyor halinize şükredin" diye ben okurken babam varını yoğunu bize harcarken ben ders çalışırken o askeri ücretli adam ne yapıyordu birisi mi zorladı okuma okuma diye!

Yaptığım iyilikleri hayırlarıda burada yazacak değilim kendi çapımda yapıyorum . Şükretmeninde hak aramaya engel olmadığı aşikar zaten ama birisi itibarımız azalıyor, maaşımız az diyen adama otur haline şükret bunu bulamayanlarda var dedimi cinlerim tepeme çıkıyor. Sende hakkını ara, eyleme katıl sonra akşam yine şükret Allaha buna engel mi oluyor yaptıkların? Lafımda direk size değil by katliam üstte yazdığım düşüncede olanlara.

diyelim ki mahallede bi kız var. çok güzel ,çok temiz ve ahlaklı .bir gün kapısı çalınır ve polis necati bey ve alesi gelmiş ve kızı istiyorlar, baba "düşüneyim " diyor.ertesi gün astsubay necati bey geliyor baba gene "bir düşüneyimlerde" . ve üçüncü gün bilgisayar öğretmeni necati bey geliyor.baban "hayırlısı ise olur inşaallah" :D

Şükretmeninde hak aramaya engel olmadığı aşikar zaten ama birisi itibarımız azalıyor, maaşımız az diyen adama otur haline şükret bunu bulamayanlarda var dedimi cinlerim tepeme çıkıyor.
bende bunu merak ediyorum şükretmek hakkını aramaya engel bi olaymış gibi gösterilmeye çalışılıyo. inancın hangi noktasında olduklarını biz bilemeyiz ama malum kendileri de pek muhasebe yapmıyorlar elleham

xsentius' Alıntı:
Ben maaşımı kimseyle kıyaslamıyorum başka mesleklerden hakediyorlarsa alsınlar kendimden az alan adamlada kıyaslamıyorum. Her zaman kullanılan bir cümle "bu ülkede 4 kişilik aile askeri ücretle geçiniyor halinize şükredin" diye ben okurken babam varını yoğunu bize harcarken ben ders çalışırken o askeri ücretli adam ne yapıyordu birisi mi zorladı okuma okuma diye!

Yaptığım iyilikleri hayırlarıda burada yazacak değilim kendi çapımda yapıyorum . Şükretmeninde hak aramaya engel olmadığı aşikar zaten ama birisi itibarımız azalıyor, maaşımız az diyen adama otur haline şükret bunu bulamayanlarda var dedimi cinlerim tepeme çıkıyor. Sende hakkını ara, eyleme katıl sonra akşam yine şükret Allaha buna engel mi oluyor yaptıkların? Lafımda direk size değil by katliam üstte yazdığım düşüncede olanlara.
hocam ben zaten hak aramayın demiyorum,ya da maaşımız çok çok iyi hattaa en iyi biziz de demedimm...burdaki bazı arkadaşlar askerle polisle kıyaslamaları zoruma gitti,o kıyaslıyanlar yakın birisini ŞEHİT vermemiş kişiler sanırm beni anlayamazlar..

diyelim ki mahallede bi kız var. çok güzel ,çok temiz ve ahlaklı .bir gün kapısı çalınır ve polis necati bey ve alesi gelmiş ve kızı istiyorlar, baba "düşüneyim " diyor.ertesi gün astsubay necati bey geliyor baba gene "bir düşüneyimlerde" . ve üçüncü gün bilgisayar öğretmeni necati bey geliyor.baban "hayırlısı ise olur inşaallah"
:)

biseydicemm' Alıntı:
ya biraz insaflı olun jandarmada o parayı hak etmiyo.adamın gecesi gündüzü yok dağda bayırda nerde kim vurduya gidecek belli değil.siz biz kafasınız hala. evet maaşlarda ve itibarda yerlerdeyiz ama bazılarımızda mantıksız yorumlarla hepten göçürtmesin olayı.kajmeranın dediğine katılıyorum.%99 umuz koyun malesef.sağcısı solcusu dünya görüşü yada sendikası ne olursa olsun.sendikaların bi naneye yaramadığı ortada ve biz bunlara hala pirim veriyoruz!
şu il parti merkezlerine dilekçe verme işlemine bakın! bt öğretmenlerinin %1 i bile buna katılmayacak.adım gibi eminim.Yattığımız yerden hak arıyoruz biz.anca laf-ü güzaf.herşeyi hak ediyoruz kimse kusura bakmasın.bize bunlar az bile!

Hakimler, müdürler, doktorlar, mühendisler, avukatlar, kaymakam rahat değil mi kaymakam, vali

Bence bunların hepsinin maaşını düşürüp, gecesi gündüzü olmayan mesleklerin maaşını artıralım.

Mesleğin rahatlığının yanında bir de o mesleği elde etmek için verilen emek, birikim hesaba katılır. Sanırım siz gibi bazı öğretmen arkadaşlar öğretmenliğin vasıf gerektiren bir meslek olduğunu, üniversite diploması ile yapıldığını, kendinizi kıyaslamanız gereken adamların üniversite mezunu memurlar olduğunu unutuyor.

Jandarma da, polis de, hizmetli de, memur da alsın. Hepsinin insanca, rahat yaşamasını canı gönülden isterim.

Öğretmen mi? Yok peki kabul yine jandarmadan, uzman çavuştan, polisten az alalım. Gerçekten kabul.

Ama şu şart öğretmene reva mı?

jandarma 20 yılda 57.000 ikramiye 1550 maaş
öğretmen 32 yılda 46.000 ikramiye 1250 maaş

1500 lira emekli maaşına razıyım. Bak yine jandarmadan az almaya razıyım. 32 yıl değil, 25 yıl olsun, bak 5 yıl fazla çalışmaya da razıyım. Çalışırken alınan maaşı nedir bilmiyorum ama onun bir 50 lira düşüğüne yine razıyım.

by_katliam' Alıntı:
xsentius' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
formatör ler in ek dersle maaaşı 2000 civarındadır,bu da iyi para aldığımızı gösteriri,şükretmek lazımm....bir zamanlar cebimde 5 kuruş olmadan dershanelere gittiğim zamanları hatırlayınca hep şükredesim geliyor...
boş verin her koyun kendi bacağından asılır :)
kızma ama senin gibi şükür zihniyeti sayesinde bu konumdayız....bizde çalışıyoruz psikolojik fizyolojik olarak bir sürü baskı ile karşılaşıyoruz...evet çalışmamızın sonunda maddi anlamda bişey üretmiyoruz ama bu çarkın dönmesinde sayı olarak biz meb memuralrıan baktığında ne kadar önemli olduğumuzu anlardın..
benim fikrim zam yapıldığında şükürcülere verilmesin ...zaten memnun onlar ihtiyacı yok
kızma ama subaylığı ve polisliği seçebilirdinn,madem tek derdin paraaa şükr etmee istifa et meslek değiştir....
şuan da ben de dahil burda ki öğretmenlere deseler ki gelin sizi subay ya da polis yapacazz hangimiz mesleğimizi bırakır gideriz aceba?
demek istediğim kendi mesleğinin eksiklerini başka meslekleri empoze ederek gidermeye çalışmayın,herkes parayı sever,bana çokk olsun banaa çook versinler der,ama şükr etmeyi herkes beceremez,Rabbim şükr edenlerden eylesinn... :+1:

Zam yapılırkende bir kere olsun ben almayacağım desenize yada yapılan zamları fakire fukaraya versenize hayrına madem bu kadar memnunsunuz halinizden. Ben memnun değilim şükür Allaha olur kula değil hakkımızı versinler.

Polis askerde inşallah hakettikleri maaşları alır onların aldığı parada gözüm yok.
şükr etmek demek senden fazla maaş alanlarla kendini kıyaslamak değil,senden daha az alanlarla kıyaslamak demektir,şükr etmek demek senden kolay şartlarda çalışanlarla değil senden daha zor şartlarda çalışanlarla kıyaslaman demek,şükr etmek demek KUL dan birşey istemek değildir,ALLAH tan bir şey istemek demektir..şükr etmek demek illaa kazandıklarını sağa sola savurmak demek değil,sadaka vererek malını bereketlendirmektir..
Aceba gerçek anlamda şükr ediyormuyuz?yoksa devamlı başkalarıyla kıyaslamaya girerek hata mı yapıyoruz?
Aldığımız para çokk çokk iyii demiyorumm,yeri geldiği zaman her yer de de öğretmenlerin çok daha fazla hakettiklerini söylerim,bunu söylediğim gibi şükür de ederimmm...
lafları çarpıtmadan yorum yaparsak memnun olurum :oops:
burada herkes şükrün ne olduğunu biliyordur ki bunu sorgulamakta bize düşmez...en fazla onun bakkal borcunu sorarız kimsede borç bana kalır diye bunu sormaz :) hakkımızı emeğimizin karşılığını istiyoruz yapılan haksızlığa ses çıkarıyoruz...aslında hakta verilmez alınırya hiç bir sistem yaw sen çok çalışıyorsun al sana verim de dememiştir yani su. biraz değil çoğu bizde baksanıza kendi hakkımı istemekten aciziz halimiz kötü olandan iyi deyip ses çıkarmıyoruz ufak bir şey verdiklerindede sanki bunu biz hak etmiyormuşuzda ölesine almışız diye şükrediyoruz....ses verin diyorum...tüm dünyada öğretmenler haklarını almak için birlikteler bizlerse hepimizin hakkı olan bir konuda bile saçma sapan ayrımlara düşüyoruz elbetteki vermezler ...yani hak ediyoruz ...

yuca' Alıntı:
neden doktorla, mühendisle, avukatla, hakimle kıyaslamıyorsunuz da askerle,polisle kıyaslıyorsunuz anlamıyorum??? Öğretmenleri sadece bu mesleklerden mi üstün görüyosunuz???
adamlar polisle jandarmayla eşitliği sağlamıyor ne doktoru avukatı hocam Allah aşkına.

şimdi anlamadığım nokta, polis ve jandarma ile eşdeğersin ama doktor,mühendis vs ile değilsin??? bu eşdeğerlik neye göre ayarlanıyor..ÖSS(LYS) deki puana göre mi yoksa çalışan sayısına göre mi, yapılan işe göre mi?

by katliam gibileri oldukça bize daha çok yular vururlar..
avrupa'nın en düşük öğretmen maaşı varken, öğretmenleri askerle polisle kıyaslamak doğru değil..
her işin kendine göre bir zorluğu var..
haa bu arada nooldu bizim şu OCAK maaş zammı?
nooldu milletvekillerinin maaş zammı?
NOKTA.
görmek için göz yetmez, beyin de lazım..

Geri