Re: ULA BİZİM Kİ İLE 1000 TL FARK VAR
biseydicemm' Alıntı:
ya biraz insaflı olun jandarmada o parayı hak etmiyo.adamın gecesi gündüzü yok dağda bayırda nerde kim vurduya gidecek belli değil.siz biz kafasınız hala. evet maaşlarda ve itibarda yerlerdeyiz ama bazılarımızda mantıksız yorumlarla hepten göçürtmesin olayı.kajmeranın dediğine katılıyorum.%99 umuz koyun malesef.sağcısı solcusu dünya görüşü yada sendikası ne olursa olsun.sendikaların bi naneye yaramadığı ortada ve biz bunlara hala pirim veriyoruz!
şu il parti merkezlerine dilekçe verme işlemine bakın! bt öğretmenlerinin %1 i bile buna katılmayacak.adım gibi eminim.Yattığımız yerden hak arıyoruz biz.anca laf-ü güzaf.herşeyi hak ediyoruz kimse kusura bakmasın.bize bunlar az bile!
Hakimler, müdürler, doktorlar, mühendisler, avukatlar, kaymakam rahat değil mi kaymakam, vali
Bence bunların hepsinin maaşını düşürüp, gecesi gündüzü olmayan mesleklerin maaşını artıralım.
Mesleğin rahatlığının yanında bir de o mesleği elde etmek için verilen emek, birikim hesaba katılır. Sanırım siz gibi bazı öğretmen arkadaşlar öğretmenliğin vasıf gerektiren bir meslek olduğunu, üniversite diploması ile yapıldığını, kendinizi kıyaslamanız gereken adamların üniversite mezunu memurlar olduğunu unutuyor.
Jandarma da, polis de, hizmetli de, memur da alsın. Hepsinin insanca, rahat yaşamasını canı gönülden isterim.
Öğretmen mi? Yok peki kabul yine jandarmadan, uzman çavuştan, polisten az alalım. Gerçekten kabul.
Ama şu şart öğretmene reva mı?
jandarma 20 yılda 57.000 ikramiye 1550 maaş
öğretmen 32 yılda 46.000 ikramiye 1250 maaş
1500 lira emekli maaşına razıyım. Bak yine jandarmadan az almaya razıyım. 32 yıl değil, 25 yıl olsun, bak 5 yıl fazla çalışmaya da razıyım. Çalışırken alınan maaşı nedir bilmiyorum ama onun bir 50 lira düşüğüne yine razıyım.