Usblerde Rootdir virüsüyle karşılaşan ve çözüm bulan var mı?

Kodla Büyü

Gökege

Site Gezgini
Arkadaşlar bilgisayarlara Rootdir virüsü bulaştı. Dosyaları gizliyor. Gizlenen verileri tekrar görünür hale getiriyorum fakat usbdeki rootdir kalıcı olarak silinmiyor. Malwarebytes ile tarattıktan sonra silse de tekrardan usbde türüyor. Kalıcı çözüm bulabilen var mı?

NTFS olarak biçimlendirip root dizini yazmaya karşı korumalı, içine de mesela "dosyalar" adında bir klasör açıp tam denetim verince virüsün bu flash disk ile taşınma ve dosyalara zarar verme niteliği ortadan kalkar.

NTFS olarak biçimlendirip root dizini yazmaya karşı korumalı, içine de mesela "dosyalar" adında bir klasör açıp tam denetim verince virüsün bu flash disk ile taşınma ve dosyalara zarar verme niteliği ortadan kalkar.
Hocam bende ki USByi korur fakat bilgisayarımdakini temizleyemiyorum. Bilgisayar sayısının fazla olduğu bir yerde çalışıyorum. Haliyle kullanıcıda çok usb de. Kalıcı bir şekilde yok etme yolunu arıyorum

Deepfreeze gibi bir seçenek, hem sistem arızaları hem de virüslere karşı en iyi seçenek diye düşünüyorum. Çalışmak zorunda olan ya ağ üzerinden dosya paylaşımı yoluyla kullanım gerçekleştirecek ya koruma dışı bırakılan sürücüler üzerinde çalışacak ya da USB flash diskler üzerinde çalışacak. Maalesef ben daha etkin bir yol bulamamıştım.

Geri