Hocam senin dünyadan haberin yok. Daha yıllardır çalışılıyor denilen norm olayını bilmiyorsun.
Atama yer değiştirme yönetmeliğinde BT normu ile ilgili olan yeri okumanı tavsiye ederim.
Başka da bir şey yazmayacağım. Derneğinize ve size iyi çalışmalar
Sayın hocam atama ve yer değişikliği yönetmeliği demişsiniz ama o bahsettiğiniz yönetmelik norm yönetmeliği olmasın!
(Hani benim haberim olmayan yönetmelik)
Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları
MADDE 23- .
... (3) (Ek : 17/10/2016 - 2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.
Ki bu maddenin daha da eski bir hali var
onu da gönderiyorum
22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.
Hatta bunlardan çok önceki yönetmeliklerde de Bilgisayar sınıfı için okula bir müdür yardımcısı kadrosu verilecektir şeklinde bile madde vardır geçmiş yönetmelikleri araştırırsanız.
(Meslekte eski olanlar bilir)
Ancak bu maddelerin hiçbiri ekonomik sebeplerle uygulanmamıştır. Ki bu maddelerde bakanlık birimlerden diğer bakanlıklardan görüş alır. Uygulanıp uygulanmayacağı ise bakanlığa bağlıdır. Ve buna şu kadar kadro verilebilir denir
Ama kadro vermiyorum denmeyebilir yerine
"çalışma yapılıyor" denir.
Önceki mesajımdaki ironiyi anlamamışsınız malesef!