Benim asıl sorum şu arkadaşlar. Herkes ücret artışına odaklanmış durumda. Peki üzerimize yüklenecek sorumluluklar, neler olacak acaba? Ya da uzman olunca avantajları olacak mı? Yani bir farkımız olacak mı? (Ben şahsen ücret için girdim, o ayrı konu.)
(Ücret konusunda açıkçası çok bir fark beklemiyorum. Nedenini söyleyeyim. Eminim devlet, memuruna vereceği ücret artışını ya da zamları, önceden nasıl geri alacağını hesaplamıştır da öyle verecektir. İlk zamanlar biraz fark eder belki ama sonraları o da erir gider gibi geliyor. Ama umarım yanılıyorumdur.) Açıkçası 2000-3000 gibi farklar için sınava hiiiiç gerek yoktu ama zorla gireceksiniz diyen de olmadı. Ben bu sınava şiddetle karşı olsam da kendim bile isteye girdim. Çok da çalışmadım. Artık sınav bitti gitti. Bence uzatmanın manası yok. Genel olarak öğretmenlerin %95'inin üzeri uzmanlığı almıştır diye tahmin ediyorum. Sonuçta çoğunlukla bizim lehimize sonuçlandı maç, diyebiliriz. İtibar meselesine hiç girmiyorum. Yok ki, nasıl girelim. Bununla da itibarımızın olacağına hiç inanmıyorum.
Sendika konusunda bir çok arkadaşla aynı fikirdeyim. Kesinlikle bir işe yaramadığını düşünüyorum. Ben HARRAN'lıyım, belki de ondandır ?. Yahu öğretmen camiasının tamamına yakını "SINAVA HAYIR" dedi. MalumSen ve yancısı bana mısın demedi. Bu saatten sonra da iptal olmaz umarım. Neden, derseniz: 70.000 görevliye verilen gözetmenlik ücreti, sınav kitapçık ya da formların (614.000 adet) masrafı ve geri planda çalışan ekip için harcananlar vs israf olsun istemem açıkçası. EVET, Sınav yanlıştı ama bir yanlış başka bir yanlışla da temizlenmez diye düşünüyorum.
Sınavı şiddetle isteyenlerin başları göğe ermiştir umarım.
Ne diyebiliriz ki, bekleyip göreceğiz.