Maalesef bu görüşe katılmıyorum hocam. Mesele sınava çalışanlar değil, mesele adaletsizliği kaldırmak. Fen edebiyat fakülteli ve formasyonlu olanlar sınavsız uzman olacaksa eğer, kusura bakılmasın ama sınav, öğretmen olarak mezun olmuş ve KPSS'yi geçmiş bir öğretmen için de olMAmalı.Bu saatten sonra sınav iptal olmasın, sınava çalışanlara haksızlık olur, örnek sorular gibi olursa öğretmenlerin en az yüzde 80 i geçer, fazla ses çıkarmaya gerek yok, yılan hikayesine dönerse bu iş eldekinden de oluruz.
Hocam anayasa mahkemesi sınavın kalkmasını görüşmüyor, tamamen kariyer sisteminin iptali görüşülüyor.Maalesef bu görüşe katılmıyorum hocam. Mesele sınava çalışanlar değil, mesele adaletsizliği kaldırmak. Fen edebiyat fakülteli ve formasyonlu olanlar sınavsız uzman olacaksa eğer, kusura bakılmasın ama sınav, öğretmen olarak mezun olmuş ve KPSS'yi geçmiş bir öğretmen için de olMAmalı.
Asıl mesele sadece bu yıl için değil, gelecek yıllardaki meslektaşlarımız için de aynı olmalı. Bence basit düşünmemek lazım.
Üniversite sınavlarında eğitim fakültelerini kazanmak için verilen emekler, uzman öğretmenlik sınavı için verilen emeklerden daha az değil hocalarım.
SINAV KALKMALI.
Kalkarsa eğer, bizim istediğimiz gibi yeniden, tekrar düzenlenir ve yeni haliyle geri gelir diye düşünüyorum hocam.Hocam anayasa mahkemesi sınavın kalkmasını görüşmüyor, tamamen kariyer sisteminin iptali görüşülüyor.
Bu haliyle ben de karşıyım hocam hemfikiriz. Ama daha iyi bizim istediğimiz gibi de olacağını düşünmüyorum.Kalkarsa eğer, bizim istediğimiz gibi yeniden, tekrar düzenlenir ve yeni haliyle geri gelir diye düşünüyorum hocam.
Ama bu hali ile pek de adaletli bulmuyorum ben acizane.
Bu haliyle ben de karşıyım hocam hemfikiriz. Ama daha iyi bizim istediğimiz gibi de olacağını düşünmüyorum.
Daha önceki tecrübeler sonucunda, AYM kanunu iptal ederse bu iş uzun süre rafta bekler. Akılcı olan; mevcut kanunun öğretmenlerin ihtiyacını, isteklerini karşılayacak şekilde güncellenmesidir. Bunun için de sendikalar mecliste etkili olmalı.
Eğer dediğinizin yapılması mümkün ise elbette ben de desteklerim hocam. Mantıklı olana her şeye varız tabi ki. Meclisi bunun için zorlayalım diyorsunuz ama siyasilerin bizim istediklerimizi yapacaklarına şahsen benim inancım yok. Bizim neleri istediklerimizi onlar bilmiyorlar mı? Onlara geri adım atmak zor geliyor hocam. Şahsen benim aldığım hissiyat bu. Değilse istedikleri bir şey olduğunda bir gecede her şeyi değiştirmesini biliyorlar. Bize gelince neden işi yokuşa sürüyorlar da süreci uzatıyorlar.Sayın hocam formasyonu yl ile alan FEF'liler sınavsız alırken ben sınavsız alamıyorsam kanun iptal edilsin sınavla alabilecekler de almasın, kimse almasın demek mantıklı değil. Ayrıca ben hiç bir gönderimde "taviz verelim" anlamı çıkarılabilecek bir üslup kullanmadım, aksine kanunun eksikliklerini mücadele ile alalım, meclisi bunun için zorlayalım dedim. Sınavı kaldırmayı, şunu bunu kanunu iptal ettirerek değil kanunu düzelttirerek alalım dedim.
Ayrıca FEF'li olup da formasyonu yl ile alanların durumuna YÖK karar veriyor ve bu yl'dir diyor. Bu da kanun iptal edilerek değil kanunda düzenleme yapılarak düzeltilmeli. Nasıl ki hizmet puanı ile ilgili maddede bu durumda olanlar hariç bırakıldıysa bunda da bırakılması MEB tarafından yapılmalı.
Hocam sınav olur kazanan alır sonra iptal olur ise asıl rafa kalkar ki ilk sınavda öyle oldu. Bu sene alan aldı diyelim ve iptal edildi birdaha olacagının yada düzenleneceginin garantisi nedir? Şu an iptal asıl düzenlemenin yolunu açar ve geriden gelecekler için de umut dogar. Önümüzde ap açık duran bir 2006 sınavı var. yapıldı iptal oldu alan aldı gerisi kaldı. Ki ipta olacagına ben kesin gözü ile bakıyorum. Siz diyorsunuzki biz alalım olanla idare ederiz sonradan yılını doldurmamış yada kazanamyanlardan banane.Sayın hocam formasyonu yl ile alan FEF'liler sınavsız alırken ben sınavsız alamıyorsam kanun iptal edilsin sınavla alabilecekler de almasın, kimse almasın demek mantıklı değil. Ayrıca ben hiç bir gönderimde "taviz verelim" anlamı çıkarılabilecek bir üslup kullanmadım, aksine kanunun eksikliklerini mücadele ile alalım, meclisi bunun için zorlayalım dedim. Sınavı kaldırmayı, şunu bunu kanunu iptal ettirerek değil kanunu düzelttirerek alalım dedim.
Ayrıca FEF'li olup da formasyonu yl ile alanların durumuna YÖK karar veriyor ve bu yl'dir diyor. Bu da kanun iptal edilerek değil kanunda düzenleme yapılarak düzeltilmeli. Nasıl ki hizmet puanı ile ilgili maddede bu durumda olanlar hariç bırakıldıysa bunda da bırakılması MEB tarafından yapılmalı.
Hocam sınav olur kazanan alır sonra iptal olur ise asıl rafa kalkar ki ilk sınavda öyle oldu. Bu sene alan aldı diyelim ve iptal edildi birdaha olacagının yada düzenleneceginin garantisi nedir? Şu an iptal asıl düzenlemenin yolunu açar ve geriden gelecekler için de umut dogar. Önümüzde ap açık duran bir 2006 sınavı var. yapıldı iptal oldu alan aldı gerisi kaldı. Ki ipta olacagına ben kesin gözü ile bakıyorum. Siz diyorsunuzki biz alalım olanla idare ederiz sonradan yılını doldurmamış yada kazanamyanlardan banane.
Sendikaların meclise baskı yapabileceğine inanıyor musunuz hocam gerçekten? Çeşitli ve etkili eylem şimdiye kadar yapılmadı da sınava 10 gün kala neden ve nasıl yapılsın? Şimdiye kadar neden yapılmadı peki? İzin çıkmadığı için mi?Ben de geride 2006-2007'de yaşanmış süreç var diyorum. Kanun iptal edilirse yine aynısı olacak onlarca yıl bu iş rafa kalkacak diyorum. Kanunun iptali bu sonucu doğuracak diyorum. İptal çözüm değil diyorum. Çözüm AYM'nin iptal kararında değil diyorum. İptal düzenlemenin yolunu önceden açmadı şimdi de açmaz diyorum. Düzenleme kanun iptal edilmeden, sendikaların meclise baskısıyla, çeşitli ve etkili eylemlerle kanun varken yapılmalı diyorum. Kanunun yürütmesi durdurulmamalı, kanun varken sizin, bizim başka birinin istekleri alınmalı diyorum.
KANUNUN İPTALİ KESİNLİKLE ÇÖZÜM DEĞİL, diyorum.
Bundan sonrada başka bu konu hakkında bir şey demiyorum.
iptal olursa yanlış bişeyler varmış ki iptal olmuş. bu durumda kazananlar mahkemeye versin meb i tazminat istesin, bizi boşuna uğraştırdın diye19 kasım sınav, 12 aralık sonuçların açıklanması. Sonuçlar açıklandıktan sonra karar çıkması, kazananların hakkını engeller mi, ne yapılır o durumda
iyide bakanlık zaten talepleri karşılamak için sınav yapıyor, çok iyi biliyorum yıllardır sınav yapılsın diye sendikalara baskı yaptı öğretmenler, 2006 da yapıldı yine yapılsın diye.İptal olursa bunun sorumlusu iptali isteyenler, bakanlık değil. zaten bakanlığın açıklaması doğru, bu sınav zorunlu değil isteyen girmeyebilir dedi.iptal olursa yanlış bişeyler varmış ki iptal olmuş. bu durumda kazananlar mahkemeye versin meb i tazminat istesin, bizi boşuna uğraştırdın diye
sendikalar kariyerin sınava bağlı olmaması gerektiğini söylüyor. yıllardır kariyer sınavı olsun değil kariyer sistemi işletilsin deniyor. zamanında da sınavla verilmesi yanlışmış.iyide bakanlık zaten talepleri karşılamak için sınav yapıyor, çok iyi biliyorum yıllardır sınav yapılsın diye sendikalara baskı yaptı öğretmenler, 2006 da yapıldı yine yapılsın diye.İptal olursa bunun sorumlusu iptali isteyenler, bakanlık değil. zaten bakanlığın açıklaması doğru, bu sınav zorunlu değil isteyen girmeyebilir dedi.
sendikaların ne dediğinin önemi yok, onlar üyeler ne isterse onu söylemek zorunda. üyelerin çoğunluğu dünyanın en mantıksız talebinide istese bunu dile getirmek zorundalar. zaten onların yanar döner tavırlarıda bu süreci bu hale getirdi.sınav sonuçları açıklansın, başarı yüzdesi iyi gelirse sınav iptal olsun diyen sendikalar(hepsi) sessizleşecek görün de bakınsendikalar kariyerin sınava bağlı olmaması gerektiğini söylüyor. yıllardır kariyer sınavı olsun değil kariyer sistemi işletilsin deniyor. zamanında da sınavla verilmesi yanlışmış.