20bitiyormesleğe ilk başladığımızda biz böyle düşünmüyorduk büyüklerimiz daha kıdemli ne alsalar hakkıdır diyorduk ilginç (kimin ne aldığı verildiği kazandığı beni ilgilendirmez) kıdem ne kadar sayın hocam.
20bitiyormesleğe ilk başladığımızda biz böyle düşünmüyorduk büyüklerimiz daha kıdemli ne alsalar hakkıdır diyorduk ilginç (kimin ne aldığı verildiği kazandığı beni ilgilendirmez) kıdem ne kadar sayın hocam.
bayaaa varmışş20bitiyor
Bu ortaokul seviyesi sorularla uzman ya da başöğretmen olunmaya da karşı mısınız? Herhangi bir alanda tezsiz yl yapmak bu soruları çözmekten çok daha fazla emek ister.Şahsım adına şunu belirtmek isterim ki, karşı olduğum şey, aslında sınav değildi. Benim asıl karşı olduğum, formasyonlu FEF'lilerin, ya da alakasız alanlarda YL yapmış olanların sınava girmeden uzman olması idi. Hâlâ da karşıyım. Onlar sınavsız uzman olacaklar dendiği andan itibaren bu sınavın adaletli bir sınav olmadığına inandığım için karşı çıkmaya başladım.
Bana çalışmak zor falan gelmedi. Herkesin adına genelleme yapmayalım lütfen.
Bu ülkede FEF'LİLER kadar değerimizin olmadığını görmek açıkçası bana zor geliyor.
Kendi branşında ve eğitim bilimleri üzerine TEZLİ yüksek lisans yapanlar hariç herkes sınava girmeliydi. Tezsiz yüksek lisans bile bana göre ayrıcalık değildir.
Değilse sınava en başından beri karşı değildim.
Ama bu saatten sonra orda burda "Sorular neden bu kadar kolaydı?" gibi alçaltıcı ifadeler kullanmak kendimizi bitirmek demektir. Bu da bir gerçek.
Eğer sınav iptal olacaksa, yapılmadan olmalıydı. Artık bu saatten sonra iptal edilmesi de haksızlık olur bence. Bu kadar masraf, emek, stres, zaman hepsi heba olur.
Acizane benim düşüncem bu.
tırt işler bunlar hocam kusura bakmayın da kel başa şimşir tarak doktora ylisans diyecen cok mu biliyon ben kucuk bir anadolu yerinde bunların cok bi faydasını goremedim etrafımda ha ego tavan yapanda da baska bi numarası yok kanımca...Turkiye sartları ne yazıkkı bunları engelliyor ha hemen kızmayın takdir edilmeli ama cok ta abartılmamalı,uc ornek bence işletme okuyanları idareci yapsalar inanın daha iyi yonetirler, bizim camianın kendine hayrı kalmamış zorunlu nedenlerle(itibar dusuk ücret imkansızlık vs vs) bakın bi okul dusunun devlet okulu 100tl veren ogrenci denemelere girecek veremeyen giremeyecek yazarken bile sabrımla bas basayım egoyu taban yaptım bu yuzden zehir zıkkım olsun fukarıyı bu hallere dusurenlere yaptıkları iş ...anlayacagınız cok da umrumda değil uzman olup olmamak sadece insan olmaya calısıyorumBu ortaokul seviyesi sorularla uzman ya da başöğretmen olunmaya da karşı mısınız? Herhangi bir alanda tezsiz yl yapmak bu soruları çözmekten çok daha fazla emek ister.
Yanlış anlamayın hocam, kimsenin emeğine ya da tercihine dil uzatmak gibi bir niyetim yok. Elbette tezsiz yüksek lisans daha fazla emek ister. Emeğinize lafımız yok, bilâkis saygı duyarız. Kırılmanızı istemem gerçekten. Kastettiğim şey, eğer bir uzmanlık kademesi olacaksa bunun, o mesleğin kendisi ile ilgili olması gerektiğini savunuyorum. Tezli bir çalışma ile işine bilimsel bir katkıda bulunması beklenir diye fikir beyan ettim.Bu ortaokul seviyesi sorularla uzman ya da başöğretmen olunmaya da karşı mısınız? Herhangi bir alanda tezsiz yl yapmak bu soruları çözmekten çok daha fazla emek ister.
Sayın hocam eğer bu sınavdan 70 aşamayan çıkarsa, onlar da zaten uzman olmasın. Bir zahmet kısmetine razı olsunlar. Aklıma da diyecek başka bir şey gelmiyor.göreceksiniz 70 aşamayan binler çıkacak !
bırakın uzmanlığı öğretmenlikten ihraç olması gerektiğini düşünüyorum bu arada umarım şıkları kaydırmamışımdırSayın hocam eğer bu sınavdan 70 aşamayan çıkarsa, onlar da zaten uzman olmasın. Bir zahmet kısmetine razı olsunlar. Aklıma da diyecek başka bir şey gelmiyor.
Hocam bende kitapçık türümü işaretleyip işaretlemediğimi tam hatırlayamıyorum. Hakkımızda hayırlısıbırakın uzmanlığı öğretmenlikten ihraç olması gerektiğini düşünüyorum bu arada umarım şıkları kaydırmamışımdır
Kendisi hasta olan olabilir, bir yakını yakın zamanda hastalanan veya vefat eden olabilir. 500 bin kişiden illa çıkacaktır 10 bin civarı sınavda sorun yaşayan..bırakın uzmanlığı öğretmenlikten ihraç olması gerektiğini düşünüyorum bu arada umarım şıkları kaydırmamışımdır
Hocam gözetmen ve salon başkanı kitapçık türünüzü kodlayıp kodlamadığınızı kontrol ediyor. Ayrıca salon yoklama çizelgesinede size ait kitapçık türü kodlanıyorHocam bende kitapçık türümü işaretleyip işaretlemediğimi tam hatırlayamıyorum. Hakkımızda hayırlısı
bunu açan doktor olamaz çünkü öğretmenlik zaten ihtisas mesleğidir bir sürü sınavlardan geçersin en sonda kpss den geçersin aldığın alan ve pedagoji hariç ha bizdeki uzmanlık kavramıyla tıpta uzmanlık kavramını karıştırıyorlarsa onların sorunu demekki doktorluğu sadece anatomi vs okumaktan ezberlemekten ibaret sanmış galiba.Bu tip sorularla ve başlıkla sulandırmanın anlamı yok, mesleki itibarımız zaten iyice gitmiş durumda buna biraz da kendimiz zarar vermeyelim.
Ekteki görsel bu konuda daha iyi fikir edinmenizi sağlar. Ekli dosyayı görüntüle 72289
Hocam bunu yazan bir doktorsa eğer, kendisine şunu sormak istiyorum:bunu açan doktor olamaz çünkü öğretmenlik zaten ihtisas mesleğidir bir sürü sınavlardan geçersin en sonda kpss den geçersin aldığın alan ve pedagoji hariç ha bizdeki uzmanlık kavramıyla tıpta uzmanlık kavramını karıştırıyorlarsa onların sorunu demekki doktorluğu sadece anatomi vs okumaktan ezberlemekten ibaret sanmış galiba.
kalacağım için değil saçma sapan bir sistem olduğu için karşıyım. eylem de yaptım. hiç çalışmadım. bir çok kişi gibi maddi destek için sınava girdim. öyle görünüyor ki 70i geçeceğim. geçemeseydim de bişey değişmeyecekti benim için. kimseye hava bastığım yok. hala karşıyım. yine yapılan eylemlere katılırım. değişen bişey olmadı...adaylık sınavı gibi olucak. ilk yıl meb yaptı okuduğunu anlayan herkes geçti.
ertesi yıl biraz zorlaştı ertesi yıl ösym deviraldı ve baya kalan oldu.
uzmanlık sınavını da böyle yapacaklar.
düne kadar kalacağını düşündüğü için yok eylem yok protesto diye haykıranların hepsi sınava girdi ve kolay olduğu için geçince hava basmaya başladı bu karaktersizlik gerçekten mide bulandırıyor.
agır ithamlar bunlar,sozunuz varsa bakanlıga soyleyin!uc kurusa muhtac edenlee lafınız yok ama calışanlara agzınızı acıp gozunuzu yummussunuz yakışmıyor hiç...samimi olarak soyluyorum ilk atanan ogretmenle benim aramda (20.yılım)mali ve sosyal haklar anlamında fark olmasın versin herkese zam ayrıstırmasın.evet girdim ne yapacaktım hakkı olmadan alavare dalavereyle parayla hak kazananlardan eksiğim ne soylermisiniz?hiç girmiyprum akademik çalışma muhabbetine bile gerek de yok urun belli ugrasılan!baska mesleklerle karıstırmayın ogretmenliği ogrenemezsiniz uygularsınız varsa yeteneginiz tecrube değil kastım!karakter konusunda sizi de yerinde gormek isterim nitekim karakter bulundugunuz ortamda yaptıgınız eylemlerle birebir ilişkili zira klavye delikanlılıgıyla mebin işleri anca gordugunuz kadar yuruyor!adaylık sınavı gibi olucak. ilk yıl meb yaptı okuduğunu anlayan herkes geçti.
ertesi yıl biraz zorlaştı ertesi yıl ösym deviraldı ve baya kalan oldu.
uzmanlık sınavını da böyle yapacaklar.
düne kadar kalacağını düşündüğü için yok eylem yok protesto diye haykıranların hepsi sınava girdi ve kolay olduğu için geçince hava basmaya başladı bu karaktersizlik gerçekten mide bulandırıyor.
inanmayın hocam parodi eğlenmek için yapmışlar sosyal medyada bunun yalan olduğu kanıtlandı.Uzman Öğretmenlik Sınav Soruları Lise 1.Öğrencisine Çözdürüldü.Şaşırtan Sonuç Çıktı
Milat Gazetesi Yazarlarından Ufuk Coşkun bugün yapılan ve yaklaşık olarak 500 bin öğretmenin girmiş olduğu uzman öğretmenlik sınavına dair çok çarpıcı bir paylaşım yaptı.www.kamuajans.com
oldu sana uzman öğrenci
bu parodi olabilir ancak nitelikli lise öğrencisini bu sınava sokun 70 üzeri not alır hocaminanmayın hocam parodi eğlenmek için yapmışlar sosyal medyada bunun yalan olduğu kanıtlandı.