Bakanın açıklamalarında zaten 5 yıla düşürülmüş gibi anladım. Hatta daha önceki açıklamalarında sadece başöğretmenlik için 5 yıla düşeceğini söylemişti.Başöğretmenlik de 15 yıla düşürülmeli. Uzman öğretmenlik 5 yıl geri çekildiyse, başöğretmenlik de çekilmeli. Adalet bunu gerektirir bence.
Hocam 20 yıl kıdemi olan öğretmen zaten 2006 daki ilk uzmanlik sınavını bir kaç ay veya yıl farkı ile kaçırıp bir daha sınav yapılmadığı için yıllardır haksızlığa uğramış durumda. Bu yüzden böyle bir şey yapılması geçmişe dönük hak kaybını telafi edebilir.Uzman öğretmen olan 10 yıllık bir öğretmen başöğretmenlik için 10 yıl bekleyecek, ama 19-20 yıl arası görev süresi olup 2022 kasımda sınava girip uzman öğretmen olan biri Bakana göre 5-6 ay içinde başöğretmenlik sınavına girecek, adalet nerede
Bende 12 yıllık öğretmenim, dediğinizi anlıyorum ama bence yanlış düşünüyorsunuz.Uzman öğretmen olan 10 yıllık bir öğretmen başöğretmenlik için 10 yıl bekleyecek, ama 19-20 yıl arası görev süresi olup 2022 kasımda sınava girip uzman öğretmen olan biri Bakana göre 5-6 ay içinde başöğretmenlik sınavına girecek, adalet nerede
Hocam ben 2006 daki uzman öğretmenlik sınavını 1 ayla kaçırmıştım. Zaten ondan sonra da bir daha sınav açmadılar. Peki bizim suçumuz neydi? Herkes Kendi açısından bakıyor.Uzman öğretmen olan 10 yıllık bir öğretmen başöğretmenlik için 10 yıl bekleyecek, ama 19-20 yıl arası görev süresi olup 2022 kasımda sınava girip uzman öğretmen olan biri Bakana göre 5-6 ay içinde başöğretmenlik sınavına girecek, adalet nerede
Bu sene 5 yılı bitirenler başvurabilecek mi? Resmi açıklama var mı?
Ben de yukarıda aynı şeyi söylemiştim hocam. Başöğretmenlik için de 5 yıl geri çekilmeli ve 15 yılını dolduran başöğretmen olmalı ya da bu işe hiç girişilmemeli. 10 yıl ve 20 yıl devam etmeli.5 yılı tamamlayan ogretmenler için uzman öğretmen olacaksa eğer bunlar 15.yilinda baş öğretmenliğe basvurabilecek değil mi...o zman 15 yılını tamamlayan uzman öğretmenlerde baş öğretmenliğe başvurması gerek mez mi..
5 yıl bu sene olmamışBaşöğretmenlik için herhangi bir değişiklik yok demek ki. Maalesef hiç adaletli değil.
Yasa gecerse 5 yıl olup sınava mı girilcek.