Şahsım adına yazıyorum ki, ben bu kariyer sınavını eleştirirken siyaset yapmıyorum. Kesinlikle hiç bir sendikaya üye değilim ve şu ana kadar da hiç birine girip çıkmışlığım yok. Bundan sonra da zaten hiç düşünmüyorum. Zaten sendikacılığın, memura tanınan siyaset hakkı olduğu konusunda sanırım hepimiz hemfikirizdir. Sendikalardan uzak durma sebebim de bu. Asıl siyaseti bu sendikalar yapıyor çünkü. Biri hiç bir şeye itiraz etmez, biri her şeye itiraz eder vs.
Eleştirdiğim nokta sadece kariyer sınavının (bana göre) haksızlıklık ya da olumsuzluk içerdiğini düşündüğüm yönleri. Eğitim videoları, muafiyet durumları, müfredat içeriği, ezberciliğe vurgu yapması vs.
Herhangi bir siyasi parti ya da liderle zerre kadar işim yok. Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN bana göre dünya lideridir. Her zaman dünyada, devletimizi çok iyi temsil etmiştir ve hâlâ ediyor da. (Seversiniz sevmezseniz orasını bilmem.) Bana göre benim gördüğüm en iyi Cumhurbaşkanı. Kendisine de her zaman duacıyımdır. Allah ferasetini ve basiretini daha da artırsın ve hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin.
Bu konuda da ya yanlış yönlendirildiğini ya da bir başka liderin dediğini yapmamak için geri adım atmadığını düşünüyorum. Hatta yine de bizlere bir jest yapacağı yönünde bir umut var içimde. (Umudum boşa çıksa da sağolsun varolsun. Ona olan muhabbetim para ya da ünvan ile değil çünkü.)
Neyse. Sizden ricam, lütfen paylaşımımı siyasi bir tartışma konusu haline getirmeyiniz. Anlatmak istediğim şey sadece şu: İnsan içerisinde olduğu yapıyı eleştirme hakkına sahiptir. Biz de eğitimin içerisindeyiz diye eğitim ile ilgili konularda tartışıyoruz ve bunu da aşağılama, hakaret, küfür gibi siber zorbalık dili kullanmadan yapmalıyız.
Yanlış düşünen, ben ya da benim gibi düşünenler de olabilir tabi. Zira ben kesinlikle haklıyım da demiyorum. Ama burası biz bize dertleşebildiğimiz tek yer gibi geliyor bana.
Çok mu uzattım ne. Sonuç olarak Oscar Wilde'ın bir sözü ile bitirmek istiyorum.
Herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım.
Vesselam.