van da norm fazlası öğretmenler

Kodla Büyü
milli eğitimle görüştüm kılavuz internetten indirilmiyor die onlar da okullara yoladık biz dediler bilmiyorum artık..

Hocam bende vandayım kontenjan.meb de fazlalık görünüyorum ama okuluma herhangi bir yazı gelmedi.Yazı gelmeyen ve norm fazlası olan varmı yoksa herkese yazı geldimi okuluna arkadaşlar.

ilçe milli eğitimlere ve kurumneti olan okullara yollamışlar başvuru kılavuzunu ama içinde ne var bilmiyorum bende aynı şekilde fazlalık görünüyorum.. okulunuzda kurum net varsa ordan bakın isterseniz biz de yok bakamıyorum..

hocam kurumnet var okulda ve hergün bakıyorum ama şuana kadar norm fazlası ile ilgili hiçbir yazı gelmedi okula

yarın ilçe milli eğitime gidecem artık kılavuz olmadan başvuru yapmamızı istiyorlar ama daha norm fazlası olup olmadığımızı bile bilmiyoruz..

mekrel hocam kaç saat dersin var senin ve hangi ilçedesin benim 6 saat ders var gürpınardayım.Birde şu dikkatimi çekti başvuru ekranında tercih yapabileceğimiz okulların yanında iki tane parantez içinde sayı var bunlar ders saati ve ihtiyaç olan öğretmen sayısı mı acaba? bazı okullarda 6 yazıyor ozman benimde fazlalık olmamam lazım dimi

bil_kay hocam 4 saat dersim var benim muradiyedeyim.. onlar saat sayısı ve ihtiyaç sayısı.. bağımsız olan okullarda 6 saate norm açılır ama diğer okullarda eğitim bölgesinin normuna bakılır bu yüzden olmuştur..

Arkadaşlar ben de van merkezdeyim böyle bi haber bize gelmedi. kurumnete bakamıyorum... sanki bilgisayarlarını hackleyecem. kurumnete bakmama izin yok :? ama işleri olunca hemen ararlar :verymad: neyse hazır burada iken bizlerde bir ara toplansak iyi olurdu. hem sıkıntılarımızı paylaşır hem de deneyimlerimizden istifade ederiz olmaz mı?
görüşmek üzere ...

hocam bizim okulda bağımsız okul olarak görünüyor ve 6 saat dersim var kontenjan meb de yinede fazlalık görünüyorum en iyisi yönetmeliği okuyum ben

Bende Van'da norm fazlası durumundayım. Bizim okulda 2 kişiyiz bu durumda olan. Tercih yapacak arkadaşlar yazsın.

http://www.egitimis.org.tr/haberDetay.aspx?HID=1372 bu yazıyı okuduğumuzda BT öğretmenlerinin resen atanamayacağı söyleniyor. Mevzuatta da ilgili madde var. Sendikayı aradım. Onlarda doğruladılar. Yarın sendika avukatıyla bir görüşmemde olacak bu çerçevede. Okula gelen yazıda Mart ayının sonuna kadar çalışmaların sonlandırılması gerektiği söyleniyor. Ayrıca önce bulunduğun yerlere atanacaksın. Yani ilçedeysen önce ilçeye atanacaksın. Eğer hizmet puanı yetersizliğinden oraya atanmazsan yakın yerlerine atanacaksin.

Van MEM'den duyduğuma göre Şubat'ta açılacak olan yeni okullara, norm fazlaları için tekrar tercih hakkı tanınacakmış.

arkadaşlar herkesin okuluna yazı geldimi yazı gelmese bile başvurmak zorundamıyız çünki bize resmi olarak bildirilmedi norm fazlası olduğumuz ve tercih yapmamız gerektiği.bu durumda da resen atama yapamazlar diye düşünüyorum yanılıyormuyum acaba.ayrıca norm fazlası olmamak için en az kaç saat dersimizin olması lazım acaba yönetmeliğe baktım ve

Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu
Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;

a)6-3I saate kadar 1,

b)31-42 saate kadar 2,

c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,

öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu

Madde 12- Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında (halk eğitim merkezleri hariç) atölye ve laboratuvar dersleri için haftalık toplam ders yükü;

a) 15-41 saate kadar 1,

b) 45-81 saate kadar 2,

c) 81-121 saate kadar 3,

d) 121-161 saate kadar 4,

e) 161-201 saate kadar 5,

f) Ders yükünün 200'den fazla olması halinde her 40 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 20 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

maddeleri bulunmaktadır.Düz liselerde ve ortaokullarda dersimiz meslek dersleri statüsüne girdiği için 6 saate 1 norm verilmek zorunda değilmi.

d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

olacak şekilde oluşturulur.

Sezai23' Alıntı:
d) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarında uygulamalı atölye ve laboratuvar derslerine ilişkin ders yükü, haftalık ders çizelgesine göre her bir sınıfta okutulan ders miktarının grup sayısı ile çarpımı sonucunda bulunur. Ancak, her şubede 4’ten fazla grup oluşturulamaz. Gruplar;

1) 10 uncu sınıflarda; 10-21 öğrenciye kadar 1, 21-31 öğrenciye kadar 2, 31-41 öğrenciye kadar 3, 41 ve daha fazla öğrenci için 4,

2) 11 ve 12 nci sınıflarda; 8-16 öğrenciye kadar 1, 16-24 öğrenciye kadar 2, 24-31 öğrenciye kadar 3, 31 ve daha fazla öğrenci için 4,

olacak şekilde oluşturulur.

Yemin ederim Fransızca metin okuyormuş gibi oldum. Bunun türkçesi nedir?
Okulda hiç dersim yok. Nereye atayacaklarsa atasınlar. Umrumda da değil. Takılıyoz... :)

bağımsız okullarda norm 6 saatten itibaren zaten başlıyor.. ancak eğitim bölgesinin normuna bakılırsa 8 ya da 10 saat bile olsa norm fazlası olma durumumuz ortaya çıkabilir.. ki bunun örnekleri çok sayıda mevcut.. kontenjan meb den normunuzu ve girdiğiniz ders saatini fazla olup olmadığınızı önce kontrol edelim.. zate şu an kılavuz ya da resmi yazı elimize gelmedi önce bunu bulmamız gerekiyor..

galiba öyle oldu hocam.öğlen okula yazıda geldi ama isim listesi yoktu artık yapacak birşey yok hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Arkadaşlar okullara gönderilen yazıyı okuduğunuzda hiç tercih yapmayanların resen atanacağı yazıyor. Biz kendi okulumuzda norm fazlası olmaktan çıktık. Ders yükünü yanlış hesaplamışlar. İşletmelerde beceri eğitimi dersi ders yüküne sayılmamıştı. Ayrıca yönetmeliğe baktığımızda rehberlik ve ders dışı faaliyetlerden kaynaklanan ek derslerinde ders yüküne sayılması gerektiği yazıyor. Örneğin alan yada atölye şefliğinden kaynaklanan ders yükü gibi.
Ayrıca meslek lisesindeseniz her 40 saate 1 norm kadro belirlenir. Eğer 21 saat ders yükü artmışsa buna ilave 1 norm kadro eklenir. Örneğin 221 saat ders yükü olduğunu varsayalım. (200+21) den okulun bilişim norm kadrosu 6 oluyor.

Norm fazlalarının atamaları yapılmış.
İlginç olan birçok bilişimci ortaokul ya da ilkokuldan meslek lisesine atanmış.
Hepsi mi tef mezunu ?

Geri