Vestel Akıllı Tahtaya USB Bellekten Kurulum

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar vestel akıllı tahtaya usb den sıfırdan kurulum yapılıyor mu? Ya da yapan var mı? Aynı şekilde harici usb dvd yazıcıdan direk format atabiliyor muyuz? Deneyen var mı? Açılış esnasında usb bellek ,usb DVD yazıcı ya da usb harici diski görüyor mu?

Hocam bahsettiğiniz videoda çalışır vaziyetteki bir tahtaya windows ile alınmış yedek yükleniyor.

hocam ghostla yedek aldıklarını söyleyen hocalarımız da var bence yapılabilir ama bütün sorumluluğu bize bırakmaları can sıkıcı.

Fatih eğitiminde bize söyledikleri bütün programların lisanslı olması gerektiği şimdi biz nerden bulacaz bu lisanslı programları hem de bazı tahtalarda imaj sorunu olabileceği söyleniyor bu durumda akıllı tahta çökecek al başına belayı sonra :)

Hocam ben pazartesi acroniksle bir tahtaya usb dvd writerden kurulum yapıp full güncelleme ve program kurulumunun ardından imaj alıp diğer tahtalara yüklemeyi düşünüyorum.(Eğer usb aygıtından boot işlemi destekleniyorsa)
Her tahtanın yönetici modunda açılması ve çöken tahtalara kısa sürede müdahale etmek amacım.

Merak ettiğim tahta açılış esnasında usb bellek ya da usn DVD den boot edbiliyor mu?

Aynı konu üzerinde bende çalışıyorum arkadaşlar. Hatta bu konuyu windows-isletim-sistemi-f84/agdan-windows-7-imajini-geri-yukleme-t95152.html ben açmıştım.
Acronisin win7 de sorun çıkardığını duymuştum. O yüzden windowsun kendi yedeklemesini kullanmayı düşünüyorum. Taşınır bellekte yapabiliyorum sorun yok. ilk mesajdaki videoda olduğu gibi. Benim istediğim ağ üzerinden imaj yüklemek. windowsun geri yüklemesinde ağ üzerinden bağlanamıyorum. Acronis ile evde usbden boot ederek iki bilgisayar arasında deneme yaptım oda ağdaki imajı görmedi. Ağ üzerinden imaj yüklemeyi halledebilirsek bizim için çok kolay olacak.

Hocam çalışan bir tahtanıon aldığımız windows imajını açılmayan başka bir tahtaya USB dvd yazıcı ile windows kurtarma cd sini kullanmadan yükleyebiliyor muyuz?

hocam usbden boot destekliyorsa harici dvd writera gerek yok acronisi flash diskten açabilirsiniz ...

Ben kendi okulumda tahta olmadığından deneyemiyorum eğer pazartesi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hocam merak ettiğim için ayrı ayrı sordum. Eğer usb den kurulursa Nlite ile katılımsız bir dvd oluşturup, dvd deki dosyaları kullanarak, aynı işlemi dvd yerine usb den yapmayı deneyeceğim.

arkadaslar akıllı tahtaların admınator sıfresı ne ben offıce yı bıle aktıf edemedım temel bıl kursu ıcın bır gun oraya gıttık ilkogretım haftası kutlamalarına yakın dıye ama ofıs bıle aktıf degıldı daha kablo sıstemı cekılmemıs kablosuz baglıydılar

yapılan işin her eksiğini biz gidermek zorundamıyız? akıllı tahtalara ne kurulacaksa neden önceden kurulmuyor? bunun faturası bize kesilecekse hiç kurulmasın...

arkadaşlar usb flas ile boot yapıp, ghost 2003 ile imaj alınıp bütün bilgisayarlara sorunsuz kurulabilinir. Ben 15 tanesine yaptım. yarın pazar günü 9 tane daha yapacam.
Sıfır sorun.

ya wınrar bıle kuramıyorum :P akronısle ımage alınırda bır kulanıma hazır olsalardı gercı benım sorunum degıl bu sene daha gıcık bır ısım var mudur v. yapılmısım gururluyum :)= :P

BAHADIRHAN' Alıntı:
arkadaşlar usb flas ile boot yapıp, ghost 2003 ile imaj alınıp bütün bilgisayarlara sorunsuz kurulabilinir. Ben 15 tanesine yaptım. yarın pazar günü 9 tane daha yapacam.
Sıfır sorun.

geçen gün yapılan toplantıda image alınmayacak dendi bizlere.. sorumluluk size ait olur dediler :((( akıl karımıdır risk almaya değermi bilmiyorum ...

ben imajını alıp kurdum... imajını windows 7 nin kendi yedeklemesi ile d e aldım ladığım yedeği diper tahtalarda kurtama bölümünden yükleyerek işlemi tamamladım... bakanlık bilgi yüklenmesini istediyse yükleyelim fakat her okulda ve tahtada internet olmadığını unutmamalı imajdan yüklemekten başka care olmadığını da düşünmeli modem ve kablo için önceden ödenek göndirmiş olsaydı neyse... bizim işimiz herzaman kervan yolda düzelir mantığı ile gidiyor o yüzden biraz zor gelişiriz... önceden planlama ve sonradan denetim yok bugünü yaşıyoruz allah sonumuzu hayr eylesin...

wezyr' Alıntı:
ben imajını alıp kurdum... imajını windows 7 nin kendi yedeklemesi ile d e aldım ladığım yedeği diper tahtalarda kurtama bölümünden yükleyerek işlemi tamamladım... bakanlık bilgi yüklenmesini istediyse yükleyelim fakat her okulda ve tahtada internet olmadığını unutmamalı imajdan yüklemekten başka care olmadığını da düşünmeli modem ve kablo için önceden ödenek göndirmiş olsaydı neyse... bizim işimiz herzaman kervan yolda düzelir mantığı ile gidiyor o yüzden biraz zor gelişiriz... önceden planlama ve sonradan denetim yok bugünü yaşıyoruz allah sonumuzu hayr eylesin...
Hocam aldığınız yedeği ağdan mı yüklediniz yoksa taşınır bellekten mi?
Ağdan yüklediyseniz biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?
Ben ağdan yüklemeye çalışıyorum bir türlü olmuyor

taşınır hardisk ile yükledim.
hocam önce okulda akıllı tahtanını birine gerekli olan programları yükle (ders içeriklerini değil)... gerekli ayrlar ne gerekiyorsa yap... ardından başlat tuşuna bas arama kısmına yedekleme yaz sonuca tıkla bilgisayarın yedeğini D ye al 20-40 dakika arasında yedek alınıyor... aldığın yedeği taşınabilir hardiske yükle yaklaşık 20-25 gb boş yer gerekiyor. ders içeriklerinide yine aynı hadiske yükle . yedekleme ve yükleme işlemi bittikten sonra diğer akıllı tahtayı admin olarak oturum aç başlat menüsüne bas arama kısmına kurtarma yaz gerekli işlemeri yap..eğer karıştırırım diyorsan yedekten sonra yükleme kısmını btadana daki arkdaşların eğitim videosuna göre yükleme yap
http://www.youtube.com/watch?v=-nrcfyRP ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=UIiV5k4X ... e=youtu.be

hocam taşınır bellekten bende geri yükleme yapabiliyorum. Ben ağ üzerinden yapmaya çalışıyorum.
Sistem görüntüsü kurtarma diyorum.
Sistem görüntüsü seç diyorum
Gelişmişten Ağa bağlan diyorum ve karşıma şu ekran geliyor

Buraya sistem görüntüsünün olduğu bilgisayarın ip adresini yada adını yazdım ve karşıma bu ekran geliyor.

Buraya windows daki oturum bilgilerini girdiğim zamanda aşağıdaki hata ekranını alıyorum.

Ekli dosyalar

• 1 (1).jpg
    1 (1).jpg
    219.9 KB · Görüntüleme: 3,861
  • 2.jpg
    2.jpg
    198.9 KB · Görüntüleme: 3,861
  • 3.jpg
    3.jpg
    228.6 KB · Görüntüleme: 3,863
Okuldaki tüm tahtalara usbden sistem görüntüsüyle kurdum. Birisi yüklenirken öğrenciler fişini çekmiş açtığımda işletim sistemi yok hatası vardı. Ghostunu almıştım çalışan birinin onu yükledim Ntldr hatası verdi. Bu hata için hep xp çözümleri var win7 için işe yaramadı. Usbden başka bir win7 yükledim yine aynı hayatı vermeye devam ediyor. Gözden kaçırdığım bir nokta mı var, fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bize eğitimde geri yukleme yapın dediler. Aksi halde bir sıkıntı durumunda sorumluluk size ait olu. Programların bile lisanssızlarına izin verilmiyorken o kadar orjinal win7 yi nereden bulacaksınız. Gerci bakanlık 5 tl ye lisansları satın almıs tahtanın yada bilgisayrın arkasında win7 şifreleri vardır.

Akıllı tahta usbden çalışıyor.Acronis usb disk oluşturup tahtaya klayve ve fare bağlayıp bios açılıştan usb key tanıttıktan sonra harici bir disk ile image alabilir yada alınmış bir imageyi yükleyebilirsiniz.Biz şu an yapıyoruz.word ve excel yüklendi.ders içerikleriyle beraber...

wezyr' Alıntı:
hocam önce okulda akıllı tahtanını birine gerekli olan programları yükle (ders içeriklerini değil)... gerekli ayrlar ne gerekiyorsa yap... ardından başlat tuşuna bas arama kısmına yedekleme yaz sonuca tıkla bilgisayarın yedeğini D ye al 20-40 dakika arasında yedek alınıyor... aldığın yedeği taşınabilir hardiske yükle yaklaşık 20-25 gb boş yer gerekiyor. ders içeriklerinide yine aynı hadiske yükle . yedekleme ve yükleme işlemi bittikten sonra diğer akıllı tahtayı admin olarak oturum aç başlat menüsüne bas arama kısmına kurtarma yaz gerekli işlemeri yap..eğer karıştırırım diyorsan yedekten sonra yükleme kısmını btadana daki arkdaşların eğitim videosuna göre yükleme yap

hocam mesela diğer akıllı tahta hiç kurulu değilse, win7 yi usb flash a uygun hale getirip ordan yükleyebilirmiyiz. Normal usb disk ten win7 yükler gibi. Çünkü win7 de kurulum yapmadan önce bilgisayarı onar diyor, ordanda system back up diye bir seçenek var. neden win7 yi usb den yüklüyorsunuz derseniz, çünkü akıllı tahtalarda dvd yok maalesef.

win7 yi usb den başlatsam dediğim yoldan olur mu? olurmu diyeceğine yap diyeceksin ama fırsatım olmadı :lol:

Arkadaşlar win7 kendi imaj programıyla masaüstü bilgisayarın imajını aldım, fakat geri yüklemede sorun çıkıyor. win7 nin imajını hiç deneyen var mı?

Arkadaşlar İlk hafta bende windows 7 nin kendi yedekleme programı ile yapmıştım.
Windows 7nin nin imaj alma programı çok uğraştırıyor.
Şimdi ise acronis ile yaptım. Şiddetle tavsiye ederim. Programdan bootable usb oluşturuyorsunuz. Usb den başlatıp geri yüklüyorsunuz.

sefgat' Alıntı:
Arkadaşlar win7 kendi imaj programıyla masaüstü bilgisayarın imajını aldım, fakat geri yüklemede sorun çıkıyor. win7 nin imajını hiç deneyen var mı?

Hocam nerede sorun çıkıyor açıklarmisiniz? Yedeği al, windows kurulum başlangıcında onar yaparsın, system backup tan kurarsin? Yanlış mıyım

wezyr' Alıntı:

güzel paylaşım teşekkürler

Geri