Arkadaşlar ilginize ne kadar teşekkür etsem azdır :!:
Buradaki şekilde yaptım, oldu. :+1:pwd' Alıntı:Vestelin imajında "devam etmek istiyor musunuz" diye sormadan direk yüklüyor mu? Bu şekilde flash belleği hazırlayıp boot ettiğiniz anda size birşey sormadan yükleme yapılıyor. Ama akıllı tahta dışında başka bir bilgisayara flash belleği takıp boot ettiğinizde, imajı o bilgisayara da sormadan yüklüyor. Bu yüzden clonezilla ile imaj oluştururken doğrulama yapmadan direk yükleme işlemi "tehlikeli" olabilir. Aşağıdaki dosyada sizden doğrulama isteyen imaj hazırlamayı anlatıyor.
boteakif' Alıntı:Buradaki şekilde yaptım, oldu. :+1:pwd' Alıntı:Vestelin imajında "devam etmek istiyor musunuz" diye sormadan direk yüklüyor mu? Bu şekilde flash belleği hazırlayıp boot ettiğiniz anda size birşey sormadan yükleme yapılıyor. Ama akıllı tahta dışında başka bir bilgisayara flash belleği takıp boot ettiğinizde, imajı o bilgisayara da sormadan yüklüyor. Bu yüzden clonezilla ile imaj oluştururken doğrulama yapmadan direk yükleme işlemi "tehlikeli" olabilir. Aşağıdaki dosyada sizden doğrulama isteyen imaj hazırlamayı anlatıyor.
Hocam ben tüm diski yedekledim. Pardus kullanılmasa bile bulunsun istedim. Tahta açılırken öğrenciler adını görsün yeter. Belki içlerinde merak edip kullanmaya çalışan çıkar D yi de yedekledim.egitimci.' Alıntı:hocam sadece c yi mi yedeklediniz bu yöntemle yoksa tüm diski mi yedeklediniz? pardus ne de olsa kullanılmıyor d yi yedeklemenin gereği yok herhalde...
Arkadaşın anlatımında belirttiği gibi önce tüm diskin yedeğini almış olmanız lazım. Sonra o yedeği kullanırken sda yazmanız lazım.egitimci.' Alıntı:nasıl yaptınız tüm diski yedeklemeyi arkadaşın dediği gibi sadece sda1 yerine sda mı yazdınız?
elrond' Alıntı:takipteyiz ama biri de kendi clonezillamızı oluşturmayı resimli anlatsa ne güzel olurdu...linuxcularrrr söz sizde
Bende "-batch" cıkmıyor, "-c " çıkıyor. Acaba "-batch" önceki sürümlerdeydi de yeni sürümlerde yerini başka bir komuta mı bıraktı.pwd' Alıntı:Eğer tehlikeye rağmen imajı otomatik yüklemesini istiyorsanız benim denediğim iki seçenek var.
1- Flash bellek için imaj dosyasını hazırlarken Beginner Mode yerine Expert Mode seçilip oradan "-batch" seçeneğini işaretleyip, "-c" (confirmation) seçeneğindeki işareti kaldırmak
Eğer yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde ayarlayınca flash belleği boot ettikten sonra yüklemeye otomatik olarak başlıyor.
c seçenğinde işleme başlamadan önce onay al diyor. Sanırım batch işi kalkmış olabilir. Oradaki c onayını kaldırırsanız, sormadan işleme başlar. Ama bence sorması daha iyi olur.kalelibilişim' Alıntı:Bende "-batch" cıkmıyor, "-c " çıkıyor. Acaba "-batch" önceki sürümlerdeydi de yeni sürümlerde yerini başka bir komuta mı bıraktı.pwd' Alıntı:Eğer tehlikeye rağmen imajı otomatik yüklemesini istiyorsanız benim denediğim iki seçenek var.
1- Flash bellek için imaj dosyasını hazırlarken Beginner Mode yerine Expert Mode seçilip oradan "-batch" seçeneğini işaretleyip, "-c" (confirmation) seçeneğindeki işareti kaldırmak
Eğer yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde ayarlayınca flash belleği boot ettikten sonra yüklemeye otomatik olarak başlıyor.
kalelibilişim' Alıntı:Bende "-batch" cıkmıyor, "-c " çıkıyor. Acaba "-batch" önceki sürümlerdeydi de yeni sürümlerde yerini başka bir komuta mı bıraktı.
hastasıyız dede' Alıntı:@pwd clonezillayı flasha yazdırırken hangi programı tavsiye ediyorsun.
2. ADIMI ANLAMADAIM HOCAM İMAJI USB İÇİN HAZIRLAYIN NEDEMEK BİRDE BU ŞEKİLDE VESTELİNKİ GİBİ OLUYORMU, BİRDE YUKARIDAKİ MESAJIMIN CEVABI HAKKINDA BİR FİKRİN VAR MI?kalelibilişim' Alıntı:1. İmajı alın (Zaten almışsınız.)
2. İmajı usb veya cd/dvd için hazırlayın. (Bu adımda cd/dvd yi tercih edin.)
3. İmajı usb ye yazın. (Bunun için Üniversal usb installer kullanın. *.iso yu gösterin. İşlemin tamamlanmasını bekleyin.)
Aslında makeboot dosyası da boot veriyor ama siz bir de bunu deneyin.
http://www.pendrivelinux.com/downloads/ ... .9.5.1.exe