HOCAM BUNLA İLGİLİ DAHA AYRINTILI BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?Önceki adı italc olan veyon u epeyce sorunsuz kullandım. Evet, dosya aktarım özelliği yoktu.(Son durumunu bilmiyorum)
Netsupport/netschool yerine kesinlikle tavsiye ederim. Program ücretli değil, açık kaynak. Pro sürümü ücretli yapsalar bile mevcut hali gayet yeterli...
Not: Fatih ağında ya da DHCP ile ip dağıtan başka bir ağda statik ip ye ihtiyaç yoktur. İhtiyacınız olan mDNS protokolüdür.
mDNS ile ip adresini bilmediğiniz bir bilgisayara, adını(hostname) kullanarak bağlanabilirsiniz.
Fatih ağındaki tüm bilgisayar ve tahtalara bu şekilde bağlanabiliyoruz.(iki tarafta da mDNS olması şartıyla tabii)
Örnek: Bilgisayarımızın adı (hostname) "idare" ise, biz ağ üzerinde "idare.local" yazarak bu bilgisayara erişebiliyoruz.
ping idare.local şeklinde... Tıpkı DNS gibi çalışır fakat DNS'in yerel ağda olanı...
mDNS, linux dağıtımlarında "avahi" ile; win tarafında ise apple bonjour(apple print services diye de geçer) yazılımı ile gerçeklenmiştir.
Çoğu linux dağıtımında ve raspbian da varsayılan olarak yüklü ve etkindir. Win kullanıyor iseniz bilgisayarlara bonjour yazılımını (sadece birkaç mb) kurarak statik ip ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz.
BT sınıfına ya da tahtalara imaj atarken de, clonezilla da ismin sonuna mac adresinin bir kısmını ekletme seçeneği ile imaj sonrası benzersiz isimler elde edersiniz. Böylece tek tek bilgisayar adı değiştirmekten de kurtulursunuz...
Hocam bt sınıfındaki öğretmen bilgisayarından etkileşimli tahtalara bağlanamadım. Bunun bir yöntemi var mı acaba?Şu an 4.1.7 versiyonunu deneme amaçlı iki öğrenci bilgisayarına ve kendi bilgisayarıma kurdum. Daha önce bende italc'u kullanmıştım ve fatih projesi başladığında sabit ip veremediğimiz için işe yaramaz olmuştu.
Veyonun daha önceki sürümlerini kullanmadım ama bu sürümde aynı ağda bulunan öğrenci bilgisayarlarının makine adlarını yazarak erişim sağladım. Yani ayarlardan herhangi bir ip girişi yapmadım. Ayarlara ait ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir.
1- Bu kısımdan "Anahtar dosya yetkilendirmesini" seçin
2- Eşleştirme yapmak için bu kısımdan anahtar oluşturmanız gerekiyor. Daha sonra bu anahtarları öğrenci bilgisayarlarına aktaracaksınız.
3- İlk önce bir oda kuruyorsunuz. Daha sonra "Ad" kısmından veyonda görüntülenecek bilgisayar adını giriyorsunuz ve "Ana makine adresi/IP" kısmında öğrenci bilgisayarının makine adını yazıyorsunuz.
4- Sonuç.
Sadece şuanda iki sıkıntı ile karşılaştım.
1- Bazen donmalar meydana geliyor (Benim ve öğrenci bilgisayarları işletim sistemi windows 10)
2- Görüntü aktarımında çözünürlük sorunu var. Şöyleki benim max. çözünürlük 1920*1080, öğrencilerin ise 1366*768. Bu durumda benim görüntümü orantılamadan direkt olarak aktarıyor ve tam ekran görüntüsünü öğrenciler göremiyor. Bu sorunun nedenini ve çözüm zamanını burada belirtmişler. Orada dediğine göre tam çözünürlük ile aktarmada performans sorunu yaşanacağından şu anda orantılama yok diyor ta ki 5. versiyona kadar.
Bu yöntemle bilgisayarların aynı ağda olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla tahtalar, kablolu veya kablosuz bağlanan bilgisayarlar farklı ağlarda bulunmakta.Hocam bt sınıfındaki öğretmen bilgisayarından etkileşimli tahtalara bağlanamadım. Bunun bir yöntemi var mı acaba?
BT sınıfındaki etkileşimli tahta bağlanıyor. (Bt sınıfındaki switch e bağlı olduğu için) Ama sınıfdaki Etkileşimli tahtalar bağlanmıyor.Bu yöntemle bilgisayarların aynı ağda olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla tahtalar, kablolu veya kablosuz bağlanan bilgisayarlar farklı ağlarda bulunmakta.
Veyon ile ilgili video çekme fırsatım oldu. Belki yararı dokunur.
Merhaba hocam, özel bir ayarı yok diye hatırlıyorum. Program şuan bende yüklü değil, kontrol edemiyorum ama yükleyince mutlaka bir bakacağım.Hocam ( @hasari ) veyonda uzaktan bilgisayarı kontrol ederken öğrencinin faresinin devre dışı kalması için bir ayar yok mu acaba? ben öğrenciye ne yapacağını anlatırken o da aynı anda fareyi kontrol edebiliyor.
sistem aç çalışması için sanırım mac adreslerini kaydetmiş olmanız lazım programa, denediniz mi?ben kullanıyorum tam ekran paylaşımda sıkıntı yok. sistem aç bende de çalışmıyor.
doğru denemedim, IP adresleri yazılı ama sistem kapalıyken IP adresi olmaz çok mantıklı mac'i deneyeyim.sistem aç çalışması için sanırım mac adreslerini kaydetmiş olmanız lazım programa, denediniz mi?
Windows mu linux mu bilgisayarlar4-5 aydır kullanıyorum. . Tam ekran yapma, öğrenci bilgisayarını kilitleme, dosya transferi, site adresi göndermek gibi özelliklerini sorunsuz kullanıyorum. netsupport ile kıyaslanmaz tabi ki ama ücretsiz ve çok hafif bir yazılım. Bunlar dışında birkaç özellikte olsa daha iyi olurdu.
Windows kullanıyorumWindows mu linux mu bilgisayarlar
Hocam bu programı daha önce görmemiştim. Bugün 3-5 PC arasında kısaca bir denedim. Eğer PC sayısı arttıkça sorun çıkmıyorsa tak çalıştır kıvamında bir program. Gayet güzel. Teşekkürler.çok kullanışlı ve kolay bir program. şiddetle tavsiye ederim. 6 yıldır kullanıyorum. en ufak bi problem yaşamadım. Kendi bilgisayarınıza öğretmen, diğer bilgisayarlara öğrenci diye kurun. o kadar.
Öğretmenim ben de bunu kullanıyordum. İyi de gidiyordu. Fakat bugün öğrenci bilgisayarlarında kendi kendine web sitesine girmeyi engelledi. Ne yaptımsa düzelmedi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?çok kullanışlı ve kolay bir program. şiddetle tavsiye ederim. 6 yıldır kullanıyorum. en ufak bi problem yaşamadım. Kendi bilgisayarınıza öğretmen, diğer bilgisayarlara öğrenci diye kurun. o kadar.