furkan35' Alıntı:Haci ben donut istiyorum.adamlar hastayim diyor o kadar.insan soyle demez mi mesela ben sistem geri yukleme yaptim olmadi dese ona gore davranacaz.bazilari virusu sildigini saniyor.sen kayit defterini duzeltin mi malverabytes denedin mi kaspersky rescue diski denedin mi ?donut olmayinca insanlarin basit kullanıcı oldugunu dusunmiyor degilim.donut vermezsen agri nerede nasil anlayacaz?gercekten virusu sildiysen shadow dene...ben geri kesinlikle sistem geri yukleme ile cozulecegini dusunuyorum.kayit defterini duzeltse cozulecek cunku...virusu tamamiyle kaldirmadiginiz icin geri yukleme calismiyor olabilir...
Hocam sanırım anlaşamıyoruz....
Virüsü silsende dosyaları istediğin yere taşısan da dosyalar şifreli olarak kalıyor. Bilmem anlatabildim mi. Ben cryptolocker virüsü ile ilgili 2-3 aydır çalışıyorum. Hakkında da oldukça fazla bilgiye sahibim...
Basitçe truecrypt programı ile bir dosyayı şifrelediğinde şifreyi bilmeden çözme ihtimalin varmı ? Bu virüste bu şekilde çalışıyor. Zaten bulaştığı makinada nasıl how_to_recovery isimli dosyada ne yaptığını anlatıyor.Adam orada boşuna uğraşma çözmek için diyor .Daha 256 bitlik şifrelemeler henuz tam çözülmemişken. Virüs rsa-2048 bit ile şifreliyor.
Bir yıl öncesine kadar tubitak kendi sitesi üzerinden bu virüse atahtar üretebiliyordu. Artık onlarda yapamadığı için sistem kapatıldı. Benzer anahtar üreten sitelerde 3.0 ve sonraki sürümü için anahtar üretemiyorlar.....
Son olarak ingilizceniz iyi ise alttaki linkteki sayfadaki makaleleri biraz okuyunuz
http://www.bleepingcomputer.com/