WANTED www.meb.gov.tr

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bakanlığın siteleri bu sabah 07.15'ten itibaren kilitli olduğundan karneler basılamıyor. Tüm işlemler internet üzerinden bakanlığın e-okul.meb.gov.tr sitesinden yapıldığından karne işlemlerinin tamamlanması tehlikeye girdi.

Bakanlık yetkililerinden de konu hakkında bilgi alınamıyor.

Sadace e-okul değil İlsis dahil bakanlığa ait tüm sitelere giriş yapılamıyor.

15 milyona yakın öğrencinin karne alacağı cuma günü için gerekli işlerin tamamlanması için sorunun çözümlenmesi bekleniyor.

Öğrenci notları ve diğer bilgiler, başka bir yolla kaydedilmediğinden e-okul sistemi açılmadan karne düzenlenmesi mümkün değil.

Okul idarelerini sıkıntıya sokan sorunun çözümlenmesi için okul idareleri ve öğretmenler sabahtan beri internet başında bekliyorlar.

http://www.memurlar.net/haber/158232/

Bizim okuldaki tüm karneler basıldı. yoğunluğun arttığı saatlerde gerçekten ciddi sıkıntılar oldu. Ancak saat 8.00 de değilde 7.00 de okula gelen bir idareci rahatlıkla halleder diye düşünüyorum. Ya da bir akşam geç saatte okuldan ayrılsa halolur diye düşünüyorum. Gerçekten mesai saatleri içinde not girişi karne basım vb vakitlerde çok yoğun oluyor. Ne kadar hızlı bir server getirirseniz getirin neticede 15 milyon öğrencinin bilgilerinin bulunduğu kompleks bir veri tabanı bu.

Geçen yıl ben akşam saatlerinde evde karneleri flash belleğime kaydettim...Okula gelip çıkarmıştım..Çok daha rahat ve prtaik olmuştu...Bu yılda öyle yaparız olmazsa...

sadece meb değil birçok gov.tr uzantılı siteler açılmıyor. E devletin bittiği an bu andır..... :puhaha:

Yukarıda yorum yapan iki tane akıllının ve muhalif bir sitenin MEB'in tüm bilişim yatırımını bir günde bitirdiği bir ülkede yaşıyoruz.
Hata varsa düzeltme yolu da var; sabır ve kolaylık dilenecekken eğitim camiasından arkadaşlarımın tellalları aratmayan yorumları gerçekten çok üzücü.

mefete' Alıntı:
Geçen yıl ben akşam saatlerinde evde karneleri flash belleğime kaydettim...Okula gelip çıkarmıştım..Çok daha rahat ve prtaik olmuştu...Bu yılda öyle yaparız olmazsa...

çok güzel bi fikir hiç aklıma gelmemişti. gerçi ben karneleri bastım ama takdir-teşekkür belgeleri kaldı. acaba onlar içinde aynı yöntem kullanılabilir mi hocam? denedinizmi daha önce? yoksa yarın sabahın köründe okula gelip yapmak zorunda kalacam.

the_myth' Alıntı:
mefete' Alıntı:

çok güzel bi fikir hiç aklıma gelmemişti. gerçi ben karneleri bastım ama takdir-teşekkür belgeleri kaldı. acaba onlar içinde aynı yöntem kullanılabilir mi hocam? denedinizmi daha önce? yoksa yarın sabahın köründe okula gelip yapmak zorunda kalacam.

Geçen yıl sanırım takdir-teşekkürü de aynı yöntemle çıkardık...Çünkü mebin net bağlantısı çok problemli idi...Akşam siteler açılırsa bir deneyin hocam..Gerçekten çok rahat oluyor...

mefete' Alıntı:

hocam sizin taktiği bizde uyguluyorduk ama bu durum başka kilitlenmeyle alakası yok hacklenme durumu var gibi geldi bana çünkü meb bağlantısı dışından girildiğinde farklı sitelere yönlendiriyor.

joombal' Alıntı:
Bizim okuldaki tüm karneler basıldı. yoğunluğun arttığı saatlerde gerçekten ciddi sıkıntılar oldu. Ancak saat 8.00 de değilde 7.00 de okula gelen bir idareci rahatlıkla halleder diye düşünüyorum. Ya da bir akşam geç saatte okuldan ayrılsa halolur diye düşünüyorum. Gerçekten mesai saatleri içinde not girişi karne basım vb vakitlerde çok yoğun oluyor. Ne kadar hızlı bir server getirirseniz getirin neticede 15 milyon öğrencinin bilgilerinin bulunduğu kompleks bir veri tabanı bu.
hocam sizde biliyorsunuzki isterlerse daha da hızlanabilir... örnek olarak facebook derim günde milyonlarca insan bağlanıyor, türkiyede facebook birinci sırada ve daha kompleks bir site, ama problem olduğunu görmedim... Bakanlığın bir an önce bu sistemi gözden ve de elden geçirip günün koşullarına getirmesi lazım... Her sene böyle problem oluyorsa problem cidden büyük demektir... :tr:

BBNET
Geri