windows 7 hb 20 kasım güncellemeli + ekstra

Kodla Büyü
Evet ben de idirmeyi bugün bitirdim,teşekkürler hocam emeğinize sağlık çok yararlı bir çalışma olmuş

cerci20' Alıntı:
Ellerine sağlık hocam.. Ben gayet sorunsuz bir şekilde indirdim ve bir kaç bilgisayara kurdum çok memnunum..

konuyla ilgili görüş belirttiğiniz için teşekkür ederim hocam sağolun

Bende bir bilgisayara kurdum. Hızlı çalışıyor fakat şöyle bir problemle karşılaştım. İnternet problemli çalışıyor. Bazı sitelere girmiyor. Bazen google a bile bağlanmıyor.

serdengecti' Alıntı:
hocam starter versiyonu bazı kısıtlamalar içeriyor uzak durulması gerekir. homebasic i seçme nedenim zaten bir çok gereksiz olan sistemi yoran hantallaştıran servislerin olmaması. Birde bunu çeşitli uygulamalar ile daha stabil ve hızlı çalışır hale getirdim. Aslına bakarsanız amacım xp yerine onun kadar hızlı daha az sistem kaynaklarını harcayan fakat son yenilikleride içerisinde saklayan bir sistem kurmaktı.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/wind ... ts/compare

sitesini inceleme durumunuz olursa anlatmak istediğim mevzu daha fazla netleşir sanırım. Piyasada çokca dolaşan ultimate lite sürümleri var zamanında bende paylaşmıştım. Bu sürümlere ultimate , profesional vs isim verilmesinin tek nedeni ekstra özellikleri. bu özellikleri kaldırdığınızda zaten birşey kalmıyor isminden başka ;=)
görüşleriniz için teşekkürler.
Sayın hocam yanılmışım demekki desktop resmini bile değiştirtmeyen win7starter miş. yanlış hatırlamışım.
Peki win7home basicteki aklınıza gelen
win7ultimateden farkı olan eksik özellikler neler yazarsanız sevinirim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Özetle lite sistemleri seviyorum Ama masaüstü resmini değiştirtmemeside özellik değil reklam kısıtlamasıdır.Sizin vermiş bulunduğunuz 200 küsür MB lık winXp mini book atom işlemcili sistemde açıldıktan 30 sn civarında masaüstü geliyor.Önemli olan hız ve çeviklik diyorum.

Öncelikle paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkür ediyorum.. İşletim sisteminin (win7) açılışını hızlandırmak amaçlı hangi servisler kapatılabilir acaba. Sistemin stabil şekilde çalışmasını engellemeden tabi..

msa' Alıntı:
Bende bir bilgisayara kurdum. Hızlı çalışıyor fakat şöyle bir problemle karşılaştım. İnternet problemli çalışıyor. Bazı sitelere girmiyor. Bazen google a bile bağlanmıyor.

hocam dns sorunu olabilir sizinkisi o konuda bir sıkıntı yoktu denemelerimde
195.175.39.39
195.175.39.40 bunlar telekomun dns leri deneyebilirsiniz

erkan_ays' Alıntı:
Öncelikle paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkür ediyorum.. İşletim sisteminin (win7) açılışını hızlandırmak amaçlı hangi servisler kapatılabilir acaba. Sistemin stabil şekilde çalışmasını engellemeden tabi..

Hocam servislere ayar çekildi. stabil olarak çalışıyor sistem yinede test edip bilgilendirme yapabilirsiniz.

serdengecti' Alıntı:
msa' Alıntı:

hocam dns sorunu olabilir sizinkisi o konuda bir sıkıntı yoktu denemelerimde
195.175.39.39
195.175.39.40 bunlar telekomun dns leri deneyebilirsiniz

Sistem:
- Amd Athlon 64 3000+
- Epox 9npa ultra
- 1 GB dual ram

Sistem seri çalışıyor. Performansından çok memnunum. Kurulumdan sonra sadece ses kartının sürücüsünü tanımadı. Realtek'in sitesinden onu da kolayca yükledim. Fakat yukarıda belirttiğim sorun devam ediyor. Çözmeye çalışıyorum. Çözdüğümde yazarım.

ağ ile ilgili herhangi bir oynama yapmadım . Benim internetimde bi yavaşlama söz konusu değil ilginç :shock:

serdengecti kardeş merhaba.

çıkardığın bileşenlerin tam bir listesini ve güncelleme entegre etmekte kullandığın program yada komutları paylaşırsan bizlere de önderlik etmiş sayılırsın.

bomax01' Alıntı:
serdengecti kardeş merhaba.

çıkardığın bileşenlerin tam bir listesini ve güncelleme entegre etmekte kullandığın program yada komutları paylaşırsan bizlere de önderlik etmiş sayılırsın.

tam listesi evdeki bilgisayarda sysprep yöntemi ile gerçekleştirdim. Rt lite 7 programı , windows 7 toolkit , internet servisleri ve registry ayarlarını kendim ayarladım. aslına bakarsanız uzun bir çalışma sorunucu oldu ;=)

xp cdsini modifeye edebilmek için NLite programını kullanıyorduk. Win7 için hangisi kullanılıyor hocam?
Bu arada yeni öğrendiğim bişeyi paylaşayım. Win7 cdsindeki sources klasöründeki ei.cfg dosyasını silince kurulum yaparken Win7'nin tüm sürümleri 32 ve 64 bit dahil hepsi görünüyormuş. Hangisini istersen kuruyorsun. Test etmedim ama en kısa zamanda deneyeceğim.

Serdengeçti hocam emeğinize sağlık. Gerçekten paylaşımlarınız takdire şayan. :+1:

Yanlız bir isteğim var dosyaları okuldan indirebilmek için meb engeline takılmayan bir siteye yukleyebilme imkanınız var mıdır.

Teşekkürler

Geri