cerci20' Alıntı:Ellerine sağlık hocam.. Ben gayet sorunsuz bir şekilde indirdim ve bir kaç bilgisayara kurdum çok memnunum..
Sayın hocam yanılmışım demekki desktop resmini bile değiştirtmeyen win7starter miş. yanlış hatırlamışım.serdengecti' Alıntı:hocam starter versiyonu bazı kısıtlamalar içeriyor uzak durulması gerekir. homebasic i seçme nedenim zaten bir çok gereksiz olan sistemi yoran hantallaştıran servislerin olmaması. Birde bunu çeşitli uygulamalar ile daha stabil ve hızlı çalışır hale getirdim. Aslına bakarsanız amacım xp yerine onun kadar hızlı daha az sistem kaynaklarını harcayan fakat son yenilikleride içerisinde saklayan bir sistem kurmaktı.
http://windows.microsoft.com/tr-TR/wind ... ts/compare
sitesini inceleme durumunuz olursa anlatmak istediğim mevzu daha fazla netleşir sanırım. Piyasada çokca dolaşan ultimate lite sürümleri var zamanında bende paylaşmıştım. Bu sürümlere ultimate , profesional vs isim verilmesinin tek nedeni ekstra özellikleri. bu özellikleri kaldırdığınızda zaten birşey kalmıyor isminden başka ;=)
görüşleriniz için teşekkürler.
msa' Alıntı:Bende bir bilgisayara kurdum. Hızlı çalışıyor fakat şöyle bir problemle karşılaştım. İnternet problemli çalışıyor. Bazı sitelere girmiyor. Bazen google a bile bağlanmıyor.
erkan_ays' Alıntı:Öncelikle paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkür ediyorum.. İşletim sisteminin (win7) açılışını hızlandırmak amaçlı hangi servisler kapatılabilir acaba. Sistemin stabil şekilde çalışmasını engellemeden tabi..
serdengecti' Alıntı:msa' Alıntı:Bende bir bilgisayara kurdum. Hızlı çalışıyor fakat şöyle bir problemle karşılaştım. İnternet problemli çalışıyor. Bazı sitelere girmiyor. Bazen google a bile bağlanmıyor.
hocam dns sorunu olabilir sizinkisi o konuda bir sıkıntı yoktu denemelerimde
195.175.39.39
195.175.39.40 bunlar telekomun dns leri deneyebilirsiniz
bomax01' Alıntı:serdengecti kardeş merhaba.
çıkardığın bileşenlerin tam bir listesini ve güncelleme entegre etmekte kullandığın program yada komutları paylaşırsan bizlere de önderlik etmiş sayılırsın.
teşekkür ederim hocam sağolunrealhalil' Alıntı:emeğine sağlık hocam.... :+1:
cerci20' Alıntı:Ellerine sağlık hocam.. Ben gayet sorunsuz bir şekilde indirdim ve bir kaç bilgisayara kurdum çok memnunum..