windows 7 tanımlanamayan ağ

Kodla Büyü

karabelas60

Site Gezgini
windows 7 tanımlanamayan ağ sorunu diyor ve internete girmiyor elle yapılandırdığım zaman giriyor ama bilgisayar açıkken modemi açıp kapayınca yine kopuyor veya bilgisayarı yeniden başlatınca internet ve tanımlanamayan ağ diyor ve ünlem işarati geliyor bu konuda bilgisi olan var mı?

Bende de aynı problem var çözüm üreten yok mu???

Ekli dosyalar

• Hata.jpg
    Hata.jpg
    150.4 KB · Görüntüleme: 30,560
Bağdaştırıcı ayarlarını değiştiri tıklayın burdaki yerel ağ bağlantısına sağ tıklayın bağlantıyı devre dışı bırakın sonra tekrar aktifleşirin internete bağlanacaktır. Bu sorunu çözmek istiyorsan elle değil otomotik IP ve DNS almasını sağlayın.

Ip ve dns yapılandırmanız otomotik olursa sınırlı bağlantı uyarısını almazsınız fakat böyle olursada youtube tarzı yasaklı sitelere giremezsiniz. İhtiyaç duydukça bu gibi siteler ulaşmak için: Tercih edilen DNS kısmına 4.2.2.2 veya 4.2.2.3 ya da 8.8.8.8 yazmanız yeterli gelicektir.
Otomotik IP ve DNS önizlemesi ektedir.

Ekli dosyalar

• p.jpg
    p.jpg
    148.3 KB · Görüntüleme: 30,552
yasaklı sitelere ulaşmak için hazırladığım örnekler.
Not:Örnekler çoğaltılabilir.

Ekli dosyalar

• RNEK3.jpg
    RNEK3.jpg
    186.8 KB · Görüntüleme: 30,549
  • RNEK2.jpg
    RNEK2.jpg
    183.7 KB · Görüntüleme: 30,547
  • RNEK1.jpg
    RNEK1.jpg
    197.2 KB · Görüntüleme: 30,549
Bu kadar çabuk cevap vereceğinizi beklemiyordum. Cevap için çok teşekkürler. Ancak sizin dediğiniz gibi yaptığımda internet geliyor biligisayarı kapatıp yeniden açtığımda yine aynı problem oluyor.Dediğiniz ayarlara baktım benimkiler zaten otomatikte aşağıda resmi de var.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    106.8 KB · Görüntüleme: 30,531
İyiki bi çabuk cevap yazdınız dedim. İnsanı hemen pişman ediyorsunuz.Cevap vermeyecekmisiniz?Şuan bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.O kadar kişi bu siteyi ziyaret edecekama çözüm yok(KALICI)

Size cevap vermezdim ama daha önce yazdığımın hatırına yazıyorum. Böyle emir çümleriyle kimsenin size yardım etmesinin beklemeyin. Yardım isterken emir değil, rica edilir.
Üyelik tarihiniz 27 Ara 2007 yani uzun süredir forumdasınız. İlk mesajınızı şimdi yazmışsınız ve ters bir üsluk kullanmışsınız. Bundan sonraki yorumlarınızda bu dikkat ederseniz seviniriz.
Şimdi gelelim soruna eğer otomotik IP almana rahmen sorun devam ediyorsa gösterdiğim şeklide Ip yapılandırmanızı yapın.
Sizin varsayılan ağ geçidiniz Ip 192.168.1.1 olabilir buna dikkat edin. Modemin modelini yada size verdiği örnek Ip lerin birini yazarsanız tam nasıl olması gerektiğinide yazabilirdim. Benim Gösterterdiğim Ip yapılandırmasının varsayılan ağ gecidi IP 192.168.2.1 dir.
Aylarınızı yaptıktan sonra test sürecinde bize dönüt verirseniz memnun oluruz.

NOT:Bu yolla youtube gibi sitelere sorunsuzda girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• p.jpg
    p.jpg
    163.7 KB · Görüntüleme: 30,518
Şimdi deneyeceğim size emretmek gibi bir niyetim(en sevmediğim şey) yok sadece ilk yazdığımda çabuk cevap verdiniz ikinci soruma cevap gelmedi saşkınlığımı belirtmek istedim.PC problemlerinin genelde çözümü oluyor o yüzden 2 yıldır yazı yazmamışımdır windows 7 yeni olduğu için sorunlarının çözümü bulunmuyor yazıp cevap beklememin sebebi bu.Tabi sizin hakkınız da ödenmez bildiklerini paylaşmak gerçekten büyüklüktür.Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için kusura bakmayın.

Arkadaşlar sırf size yardımcı olabilmek için siteye üye oldum. Kendi bulduğum bir çözümü paylaşmak istedim..
Öncelikle sorunun nedeninin photoshop CS3 olduğu kanısındayım. (birkaç defa tecrübe ettikten sonra tabi:)))
Çözüme gelince;
Photoshop CS3'ü kalıdracaksınız ama kaldırmadan önce CS3'ün kurulum yaptığı aşağıdaki klasörlerin bir yedeğini alın.
"C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3"
"C:\Program Files\Common Files\Adobe\Adobe Version Cue CS3"

Programı kaldırdıktan sonra bilgisayar yeniden başlatmanızı isteyecek, kabul edip devam edin..
Bilgisayar açıldığında internete otomatik bağlanıyor eskisi gibi.
Şimdi yedek aldığınız CS3 kurulum dosyalarını eski yerine bırakın.
Photoshop CS3 normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor (en azından bende öyle)

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)))

Arkadaşlar bilgisayarı her açtığımda tanımlanamayan ağ sorunu ortaya çıkıyordu. Bu Adobe CS4'ü yükledikten sonra oldu. Bu problemi ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirerek çözüyordum. Daha sonra araştırdım ve sorunu çözdüm. Ağ başdaştırıcısına elle kendim alması gereken Ip,DNS vs numaraları verdim artık aynı sorunu yaşamıyorum

arkadaşlar acil yardım lütfen. windows 7 tanımlanmayan ağ sorunundan bıktım. nette söylenen çözümleri denedim ama olmuyor. yok mu başka çözümü olan? kafayı taktım, başka bi iş yapamıyorum :?

ARKADASLAR AYNI PROBLEM BENDE DE OLDU IKI GUNDUR UGRASIYORUMCOZEMEDIM AMA SONUN DA BULDUM IP DEN AG DA KAYNAKLANMIYOR FARKLI BIR KAPLO KULLANDIM SORUNUM COZULDU DIGER KAPLODA BAGLANTI HATASI VARMIS KAPLOLARIN JAKLARINI TEKRAR CAKIN SORUN DUZELIR

Windows 7 yüklü Grafik tasarım bilgisayarlarının sıkça rastladığı bir sorundur.

Windows 7 cs3 yüklendikten sonra internet bağlantısının kesilme nedeni photoshop un windows un başlangıcına kurduğu bir servistir.

şu adımları izleyerek problemi çözebilirsiniz:

1. Başlat\Çalıştır\msconfig
2. açılan pencerede Hizmetler tabı altında
“##Id_string1.6844″ ile başlayan hizmetin tikini kaldırın
3. Yeniden Başlat

bu sorun adobe den kaynaklanıyor olabilir fakat int kafemde de adobe ürünleri kurulu bir ara sorun ortaya çıktı fakat şimdi yok
evimdeki kasadada adobe ürünleri kurulu ve kasayı kafeye getirdim sorun yok eve götürdüm sorun var
bir kere sorun kablodan değil
eve gidince adobe ile ilgili kısmı kontrol edecem ve bir adet xp li kasa takacam kabloyu test için sonuçları buraya yazarım bu önemli bir sorunl

Bu sorunu çözen arkadaş varmı acaba? Bilgisayarımda ##Id_string1.6844″ diye bir hizmet yok.

Arkadaşlar, sorun için birden fazla farklı farklı çözüm önerileri var. bende denicem hepsini öncesinde sizinle de paylaşmak isterim.
1) adobe cs photoshop sürümünden kaynaklandığı yazılmış.
2) elle ip, dns verilmesi gerektiği
3) başlat-çalıştır-msconfig-hizmetler-##id_string16844F930_...# izmetini devre dışı bırakmak
4)ÖNCE BAŞLAT'A TIKLAYIP DENETİM MASASINA GİRİYORUZ
AĞ VE İNTERNET E TIKLIYORUZ
BURADA EV GRUBU SEKMESİNİN ALTINDAKİ (ev grubu ve paylaşım seçeneklerini belirle)' ye TIKLIYORUZ
BURDANDA GELİŞMİŞ PAYLAŞIM AYARLARINI DEĞİŞTİR E TIKLIYORUZ
BURDA YAPACAĞIMIZ ŞEYSE EN ÜSTTE AĞ BULMA SEKMESİNDE AĞ BULMAYI KAPAT SEÇENEĞİNİ İŞARETLEDİKTEN SONRA DEĞİŞİKLİKLERİ KAYDET DEYİP SAYFAYI KAPATMAK
5) modem firmware güncelleme
bende denicem hepsini

arkadaşlar size inşallah kesin çözümü söylüyorum... Benim Lab'da sürekli karşılaşıyordum bıktırmıştı resmen.

Kesinlikle Adobe CS3-CS4 paketlerinden kaynaklanıyor.

Çözüm Şu: Denetim Masasına girin->>> Yönetimsel Araçlar--->>> Hizmetler Kısmına tıklayın(Bileşen Hizmetleri değil Sadece Hizmetler)

İlk sırada yer alan ID String isimli hizmeti durdurun ve özellikler kısmından bilgisayarı yeniden başlatınca otomatik olarak çalışmaması için ayarlayın. (şuan tam hatırlamıyorum her zaman durdur gibi bişeydi sanırım)

Bu işlemi yaparsanız sorununuz inşallah çözülecektir. Bunu bulmak için çok uğraştım en sonunda yabancı bi siteden bulmuştum...

Ya şimdi yabancı siteler deyip türkleri es geçmeyelim. benim yazdığım öneriler turkish sitelerden ve sizin yazdığınız öneri de var:)
teşekkürler

Merhaba bu hafta bu sorun bizim laboratuvarda da baş gösterdi.BT sınıfında tanımlanamayan ağ sorunu var ama idarenin bilgisayarlarında ve kablosuzda bir sorun yok.Bilgisayarlarımızda cs3 vb adobe programları yok.Bu sorunu nasıl çözebiliriz.Yardımcı olabilir misiniz?

modemin arayüzene bağlanıp DHCP ayarlarını değiştirin. Muhtemelen düzelecektir. Zaten bir kaçtane DHCP ayarı var hangisi tam hatırlayamıyorum ama deneyerek bulabilirsiniz. Birde ağınızda bir kaçtane ağ adresi vermeye çalışan cihaz (Modem, Access point gibi) varsa sadece birinin DHCP ayarlarını otomatik yapıp (modemi yapmanız önerilir) diğerlerininkini kapatırsanız sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.

girdab' Alıntı:

Windows 7 cs3 yüklendikten sonra internet bağlantısının kesilme nedeni photoshop un windows un başlangıcına kurduğu bir servistir.

3. Yeniden Başlat

teşekkür ederim bu şekilde sorun düzeldi.

girdab' Alıntı:

3. Yeniden Başlat
teşekkürler hocam uzun zamandır uğraştığım bir sorundu düzeldi

arkadaşlar kafayı yiyecem...şimdi labda 15 tane bilgisayar var...ve hepsine de win7 kurdum...14 ü takır takır nete bağlanırken 1 bilgisayarda bu uyuz sorun var.Denediklerim:
1.Bilgisayarda adobe cs3 yükşü değil daha yeni formatlı
2.ip adresi elle verdim.Tık yok
3.ev grubu ayarları değiştim ne fayda
4.kablo sağlam kontrol edildi.
5.ethernet driver yeniden yüklendi.

var mı başka önerisi olan?

peki bu win 7 ler de ki "Ağdaki başka bir bilgisayar bu bilgisayarla aynı IP adresine sahip" 192.168.2.1 adresini veriyor bi de.. bunun çözümü release/renew dışında kalıcı olarak nedir...başına gelen varmı? okulda 3 hoca bu sorunla geldi bana

Geri