windows 8.1'i yükleyip kullanan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeM_G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

CeM_G

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar acaba win8'den win8.1'e güncelleyip kullanan var mı aramızda? Bir kaç yorum okudum da internette olumlu olumsuz,bir de sizlere sormak istedim. Sorun yaşayan ve ya iyi yönlerini gören varsa bir iki yorum paylaşabilir mi?

hocam ben suande kullanıyorum. bazı driverlerde sıkıntı yaşıyorum. kaspersky kuramıyorum , yanlız açılış kapanıs internte gezinme ofis işlemleri cok hızlı ve başarılı tabi bilgisayarın özelikleri iyi olması lazım. adobe cs6 sürümlerinde dona kasmalar oluyor. nedeni işletim sisteminden mi yok ekran kartındanmı kaynaklandı anlmaadım. 2gb ekran kartı var bu arada.

bende böyle sorunları okuduğum için tereddüt ettim biraz.driver ve programlarda sıkıntı yaratmış.bilgisayar olarak özelliklerim iyi sayılır asus n56 vz serisini kullanıyorum ama yinede tereddüt ettim kurmakta

bende geçen ay SAMSUNG XE700 SIYAH CORE İ5 3337U-1.8GHZ-4GBDDR3-128GBSSD-11.6''-INTEL-DOKUNMATIK-WIN8 aldım 8.1 güncellemesi yaptım bazen dokunmatikte problem çıkmaya başladı. kapatıp açınca düzeliyor. ama yine de bu durum kafama takılıyor. acaba sorun pc demi yoksa 8.1 güncellemesinde mi?

Ben 8.0 dan 8.1 terfi ettim başlat bölümüne ulaşmak için gizli buton yerine normal buton eklemişlar ayrıca ilk ekranda yüklediğin uygulamalar 8.0 görünüyordu buradaki liste gereksiz kabarıyordu şimdi 8.1 bu menüyü aşağı açılır şekilde bir butona gizlemişler tıkladıktan sonra uygulamalarını görüyorsun bence çok iyi olmuş. Bunun dışında "Bilgisayarım", "Bu bilgisayar" şeklinde değiştirilmiş ayrıca Bu bilgisayara tıklayınca eskiden(8.0 da) sadece sürücüler C:,D:, çıkarılabilir diskler filan vardı şimdi burasıda değişmiş. Resim olarak ekliyorum incelersin.

win8.0 9 ay kadar daha desteklenecek. Sonrasında bu desteğini çekecek. Mikrosoft win8.1 destek vereceğini açıkladı bu sebeple şimdiden 8.1 geçmek daha mantıklı. Kendi bilgisayarımda çalışmayan sürücülerim olmadı.
Sürücülerin güncel paketini indirmek istersen.
driver-bios-firmware-update-f106/driverpacksolution-13-final-tr-win8-win7-vista-xp-t107450.html
Onun dışında bende bir iki program çalışmadı onları da yeni sürümlerini indirince sorun kalmadı. Adobe CS6 tüm programlarını sorunsuz yükledim kullanıyorum.

Birde win8.0 güncelleme 1 GB aşkındı win8.1 deki güncelleme 50 mb geçmiyor. Yüklerken HDD biçimlendirmesinde bölümlemek istemedi bir iki uğraştan sonra oda sorunsuz çalıştı. Bunu da dip not olarak geçmiş olayım.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    395.3 KB · Görüntüleme: 5,048
  • 2.jpg
    2.jpg
    367.3 KB · Görüntüleme: 5,048
ben de yükselttim ama 8.0 dan pek bir farkı yok gibi geldi bana başlangıcı dediğiniz gibi oraya almışlar aramada da görüntüleri kaldırmışlar..

dün ben yükledim bilgisayarım çöktü iki gündür ugraşıyorum sağlam 8.1 nereden bulabilirim

sayınhocam buradan kücük bir dosya indiriyor ve sonra internetten yüklemeye çalışıyor sonrada bağlantı yok diyor...

alpi' Alıntı:
dün ben yükledim bilgisayarım çöktü iki gündür ugraşıyorum sağlam 8.1 nereden bulabilirim
Az bekle sizinle torrent yoluyla paylaşacağım.
Aynı pakette hem 32bit hemde 64 bit var.

Ben güncelleme yapmadım, baştan kurulum yaptım. Masaüstü kullanıyorum, hiçbir uyumsuzluk, sorun vs. yaşamadım.

Öncelikle "windows 8.1 ile başlat menüsü geri geldi" haberlerinin yalan olduğunu belirteyim. Sadece görev çubuğu geri gelmiş, başlat menüsü yok. Sol alttaki başlat menüsünü andıran düğmeye bastığınızda metro arayüzüne geçiyor. Windows 7'nin daha kaliteli bir sistem olduğunu düşünüyorum. Sırf uzak kalmamak için kurdum, biraz kurcaladım ve geri kaldırdım.

Bu arada windows 8 dizüstü bilgisayarlarla gelen şu UEFI korumasından geçenlerde çok çektim. Bu kadar da kapitalistlik olmaz yani. UEFI'yi kaldırdım, makineye win7 yükledim ama ne yaptıysam intel wireless driver yükleyemedim. Makine arkadaşındı, 1-2 güne hallederiz diye aldık, bir hafta sırf wireless ile uğraştım ama çalışmadı, onlarca driver denedim olmadı. Sonra makineye windows 8.1 yükledim, wireless için driver bile istemedi, doğrudan çalıştı. Live çalışan bir kaç linux ile denedim wireless yine çalışmadı. Muhtemelen bios ile beraber wireless de windows 8 korumalı diye düşündüm, bolca küfrettim, makineyi windows 8.1 ile geri verdim...

Bende 8.1 e terfi ettim.. Hiçbir sıkıntı yaşamadım ve bu sürüm daha çok hoşuma gitti.. Sadece başlat butonu bile çok iyi yaa.. :D

Kaspersky kafanızda okadar büyütmeyin. iyi bir yazılım olabilir ama vazgeçilmez değildir. :)

Ondan değil hocam daha yeni satın aldık arkadaşlarla birlikte. 2 yıllık hem de. :roll:

Arkadaşlar bana windows 8.1 e geçmek için mantıklı sebepler sunun.

Yazılımı kurup inceledim.
Ve alıştığımız arayüzü terk edip windows 8 veya 8.1 kullanmak için bir neden bulamadım.

En son facebook üzerinden video görüşme eklentiside çalışmayınca yazılımı kaldırıp tekrar windows 7 kurdum.
Yurt dışında birçok akrabamla facebook üzerinden görüşme yapıyoruz. Ve bu eklenti benim için olmazsa olmazdı.

Windows 8.1 in artısı yeni bir işletim sistemi olmasına rağmen
donanım yükseltemeye ihtiyaç duyulmaması.

Uzun zamandır anti-virüs programı kullanmıyorum. Gereksiz yere ram harcıyorlar ve performansı düşürüyorlar. hem size "hangi anti-virüs programını tavsiye edersin" diye soranlara havanız oluyor :)

hasari' Alıntı:
Bir Anti-Virüse işletim sistemi feda edilmez. :lol:
NOT: Zaten bir süre sonra kaspersky win8 uyumlu sürümü çıkaracaktır bunun için kasmaya gerekte yok.

Denemek ve test etmek isteyenler.
windows-isletim-sistemi-f84/windows-8-1-pro-x32-x64-tr-torrent-t119328.html
bence win8 kasper için bi güncelleme çıkaracaktır 8.1.1 :mrgreen:
karinca_52' Alıntı:
win artık sarmıyor ... linux :+1:
bir bölümde pardus kurulu amma yavaş yavaş tabi :+1:

hasari' Alıntı:
bozo0660' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Bir Anti-Virüse işletim sistemi feda edilmez. :lol:
NOT: Zaten bir süre sonra kaspersky win8 uyumlu sürümü çıkaracaktır bunun için kasmaya gerekte yok.

Denemek ve test etmek isteyenler.
windows-isletim-sistemi-f84/windows-8-1-pro-x32-x64-tr-torrent-t119328.html
bence win8 kasper için bi güncelleme çıkaracaktır 8.1.1 :mrgreen:
:puhaha:
Hacı sen gül baam
aha buraya yazıyom, belki win9 da kasper kurulu gelecek :o

bozo0660' Alıntı:
Hacı sen gül baam
Kaspersky için özel işletim sistemi kodlarlarsa şaşmam. Adı win sky olabilir. :mrgreen:

hasari' Alıntı:
bozo0660' Alıntı:
Hacı sen gül baam
Kaspersky için özel işletim sistemi kodlarlarsa şaşmam. Adı win sky olabilir. :mrgreen:
kulağa hoş geliyor,
Yeni bir kampanya başlatalım, microsoft un kaspersky lı işletim sis. adı ne olsun, face de paylaşın, twitter da tag acalım. :scared:
Ben yatar siz düşünün :idea:

Arkadaşlar 8.1 i yükledim ve iyi demiştim ama büyük hata yapmışım.. Ciddi sorunları olan sıkıntılı bir sürüm şuan için kesinlikle 8.1 e geçmeyin kalın 8 de.. :D

Geri