windows 8 bios a gömülü ürün anahtarınızı öğrenin

Kodla Büyü
teşekkürler hocam eve gidince ilk işim denemek olacak bu konuda çok sıkıntı yaşadım şuan w7 kullanıyorum ama aşırı yavaş geliyor bilgisayar

ademola' Alıntı:
Arkadaşlar biliyorsunuz eskiden windows lisanslı yeni bir bilgisayar aldığımızda ürün anahtarı bir etiket olarak ürünün üzerine yapıştırılıyordu.
windows 8 ile beraber bu etiket ortadan kalktı ve artık ürün anahtarı bios a gömülü olarak geliyor,
diyelimki w8li bilgisayarınıza w7 yada farklı birşey kurdunuz ve geri dönmek istiyorsunuz... size w8 ürün anahtarınız tekrar lazım oldu...
işte ekteki küçük program bu ürün anahtarını okumaya yarıyor. kullanım şekli de gayet basit bir resimle anlattım.
şu an bilgisayarımda w7 yüklü olmasına rağmen halen biosumda gömülü bulunan orjinal ürün anahtarımı görebiliyorum:
keyi öğrendik nasıl ürün anahtarını gireceğiz?

ASKAS25' Alıntı:
keyi öğrendik nasıl ürün anahtarını gireceğiz?

denetim masası windows etkinleştirme sayfasında, yeni bir ürün anahtarı girin seçeneği var, oradan girebilirsiniz.
eğer orjinal aynı sürümü kurarsanız otomatik kendisi okur biosdan.

yalnız elinizdeki windows 8 hangi versiyon ise aynı versiyonu kurun.
win8 pro ise w8.1 pro kurun
single language ise single language kurun.

hocam biosdan anahtarı okuduz
windows aynı versiyon kurdunuz ( single language) kontrol ettiniz,
bunlardan eminseniz etkinleştirme sorunları ile alakalı microsoft u arayabilirsiniz, denetim masasından " windows etkinleştirme" kısmı sizi yönlendirir,
ben bir keresinde aradım telesekreter yönlendirdi doğrulama kodu verdi ve aktivasyon geçerli oldu.

:+1: yakın zamanda gelecek güncelleme ile kasanın üzerinde bulunan w7 w8 seriali ile w10 aktifleştirilebilecek.

ben detayına bakmamıştım ama haklısınız daha önce açtığınız konuyu da incelemiştim. bir çok içerik (ç)alıntı. ben çoğu zaman link vererek burdan duyurusunu yapıyorum kucuk programları ile doğrudan paylaşıyorum. tnctr enpedi sordum hepsinin linklerini paylaşmışımdır.

ademola' Alıntı:
ben detayına bakmamıştım ama haklısınız daha önce açtığınız konuyu da incelemiştim. bir çok içerik (ç)alıntı. ben çoğu zaman link vererek burdan duyurusunu yapıyorum kucuk programları ile doğrudan paylaşıyorum. tnctr enpedi sordum hepsinin linklerini paylaşmışımdır.

Sağolasın , paylaşımın içinde tekrar teşekürler , Ben bile 2012 tarihli konuyu yeni farkettim ki yıllardır sorduma takılırm - konuyu dağıtmış olmayayım , zaten linkte malum konu vurgulanmıştı bu tarz yüzlerce ispat var ama google için bir anlamı zaten yok :)

Adem hocam benim bilgisayar orjinal Win8 yüklü laptop.
Daha sonra güncelleme ile Windows 10 Single Language yüklendi.

Format atıp Windows 10 Single Language yüklesem bu ürün anahtarı ile lisanslama yapabilir miyim.
Yoksa sadece Windows 8 yüklersem mi geçerli olacak?

orhansanverdi' Alıntı:
Adem hocam benim bilgisayar orjinal Win8 yüklü laptop.
Daha sonra güncelleme ile Windows 10 Single Language yüklendi.

Format atıp Windows 10 Single Language yüklesem bu ürün anahtarı ile lisanslama yapabilir miyim.
Yoksa sadece Windows 8 yüklersem mi geçerli olacak?
Hocam güncelleme yoluyla w10 almışsanız bilgisayarınız dijital olarak lisanslı. format atıp w10 single lang yüklediğinizde internet üzerinden otomatik etkinleşir bişey yapmanıza gerek yok. biosunuzdaki seriaale ihtiyacınız yok artık ama o seri no ile hem w8 w8.1 hemde w10 etkinleştirebilirsiniz. w10 un 1511 kasım versiyonu olmalı. w10 un ilk versiyonu w8 seriaali ile etkinleşmiyordu.

mesajım bulunsun çok faydalı olacak abimin laptopunda böyle bir uygulama yapmış ve geri dönememiştim...

Akıllı Tahtaları lisans korkusundan bekletiyordum. Pazartesi Tüm lisansları alayım. Sonra İmage işine girelim artık. ..

s_kajmeran' Alıntı:
Akıllı Tahtaları lisans korkusundan bekletiyordum. Pazartesi Tüm lisansları alayım. Sonra İmage işine girelim artık. ..

Faz II ise kurduktan (ister kendin format çek, istersen imaj yükle) sonrada bios üzerinden lisans alınıp kopyala - yapıştır ile lisans sorununu halledebilirsin.

bomax01' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:

Faz II ise kurduktan (ister kendin format çek, istersen imaj yükle) sonrada bios üzerinden lisans alınıp kopyala - yapıştır ile lisans sorununu halledebilirsin.

Malesef olmadı
Akıllı tahtanın iki tanesinde denedim. İmaj yükledim verilen program ile biostan seriali okuttum. etkinleştirme ayarlarına girerek seriali değiştirdim ancak biostan okunan serialleri kabul etmedi. Yine KMS kullanmak zorunda kaldım. Nerede hata yaptım acaba???

Geri