windows 8 kullananlar

Kodla Büyü

umutbilisim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar baktım da win8 hakkında henüz fazla bilgi ve yorum yok..geçen kullanayım dedim belki alışkan olmadığımdan ama hiç hiç hoşuma gitmedi. sizin fikirleriniz neler? mesela win7 den win8 e geçmek için yeterince sebebimiz var mı? Veya win8 i win8 yapan başka bir işletim sisteminde gördüğümüz yeni bir özellik var mı? Makyajlı görünüm hariç

Hocam yorumlardan takip ettiğim kadarı ile win8 çok daha hızlıymış win7'ye göre. Makyaj kısmındaki metro arayüz ise dokumatık cihazlar için çok daha cazip. Alışık olmadığınız bir arayüz... Kim win8 kullanmak uğruna alışkanlıklarından vazgeçer onuda bilmiyorum. Sanırım ben biraz daha win7 takılacağım. :mrgreen:

geçen ben kullandım kullanıcı ekleyemedim hani açılışta soruyor o nasıl oluyor mail adresi fenan istiyor

ya hanı wın 8 sadece dokunmatık bılgısayarlarda olacaktı.. nereden temın ettınız orjınal 8 mi aldınızz .. her bılgısayara uyar mı

benim yeni aldığım notebookumda kurulu geldi o sebeple kullanıyorum.yani bana kalırsa win7 den çok farkı varmı yok gibi sadece başlatımız yok,zamanla alışıyor insan zaten,aradıklarınıda araştırarak bulabiliyorsun.ama bariz hız farkı göze çarpıyor.belki makineyede bağlı birazda :D ben şimdilik memnunum.ama hani win 7 kurulu bir bilgisayarım olup win8 kurarmıydım,meraktan kurardım ama yine win8e geçiş yapabilirdim sonrasında :D

hocam hem dokunmatik hem de normal kullanım.android kullandıysanız pek sıkıntı yaşanmıyor. hızı için pek bir şey diyemiyorum. ama eksiklikleri olduğu kanaatindeyim. sırf androide rakip olsun diye çıkartılmış diye düşünmeden edemiyorum yoksa çokta gerekli değildi.

bence win 7 den cok hızlı ben denemek için kurdum şimdi win 8 kullanıyorum biraz dokunmatik bilgisayarlar için yapılmış sanki ama yinede benim hoşuma gitti zaten alışmak ne kadar sürer ki 1 yada 2 saat şimdilik kullanıyorum bakalım fena değil.....

ben de kurdum okuldaki dizüstü bilgisayara.. tüm programlar kısmı falan yok. program kurunca başlangıç ekranına geliyor ve kullandığım programları orada bıraktım ve gerisini oradan kaldırdım.kullanışlı oldu.
iyi şimdilik kullanıyorum
bilgisayarda önce xp vardı win 8 kurunca baya hızlandı

tam olarak hangi siteden aldınız ya da orjinal mı aldınız .. link verecek olan var mı ? okulda exper ubak projesi ıle gelen kılıtlı kasalardan var onlara denemek ıstıyorum uyar mı ?

ilk yayınladığı günlerde yükseltme yaptım 29 tl idi, memnunum...

win7 den çok mu farklı ? değil, dokunmatik yoksa çokta ekstra gerekli değil fakat yenililikleri takip etmeli...

hocam bence win8 li başka bir cihazın varsa mesela cep telefonu gibi ikisinde aynı hesabı açarak bilgilerine ikisinden de ulaşabilirsin değilse şimdilik sadece merakını gidermek için kullanabilirsin onun dışında yeni bilgisayarlarda win7 de gayet iyi çalışıyor

Ben mayıs ayı gibi okulda tablete kurdum. Kullanım açısında tablette iyiydi. Ama şu geçiş döneminde acele etmemek lazım. Biraz daha yaygınlaşın.

+ Kopyalama-taşıma işlemlerinde duraklatma yapabilme ve grafiksel gösterim güzel.
+ Kilit ekranı güzel.
+ Açılış-Kapanış hızlı.
- Metro arayüzünü kullanmak zor.
- Metro arayüzü ile kullanılabilecek program yok. Chrome sözde yapmış, tam ekran açıyor başka numarası yok.
- Bilgisayarı kapatmak için iki tık yeterliyken bu sistemde daha uzun sürüyor.
+ Windows 7 sürücüleri ile genellikle sorun çıkarmıyor.
+ Görev yöneticisi daha işlevsel.
- Pencere görünümleri kötü, şeffaflık özelliği yok.
+ Görsel menü güzel. (Ribbons mu deniyor adına neyse)
+ Microsoft Security Essentials, Windows Defender ismiyle sistemle birleştirilmiş. Antivirüs kurmaya gerek kalmamış.

Şu aklıma gelenler bunlar.

win98 den winxp ye çok geç geçmiştim. xp ye geçtikten sonra "neden şimdiye kadar geçmemişim" dedim kendi kendime.
winxp den win7 ye de geç geçtim. (arada vistayı atladım). Yine "neden şimdiye kadar geçmemişim" dedim kendi kendime :)
Office programlarında da öyle. Hep yeni versiyonları daha iyi oldu.
Win8 de öyle yapmayayım dedim ve bilgisayarıma kurdum. Ama tam geçemedim malesef, sevemedim. Ama herkes geçerse mecburen geçecez herhalde.
İyi yanlarından biri; laptopumdaki tüm sürücüleri otomatik tanıdı. Win7'de tırmaladığım kamerayı bile şak diye buldu yükledi.

Ben bi 5-6 ay daha win7 takılacam heralde. Ben de pek sevmedim win8 i ama eminin tam kullanmaya başladığımda böyle düşünmeyecem :)

3 haftadan beri win 8 kullanıyorum.
Metro arayüzüne alışamamıştım bu yüzden "start 8" kurmuştum, fakat şimdi metro'yada alıştım :) Beğendiğim özellikleri pdf okuyucusunun olması, iso dosyalarını çalıştırması, dosya kopyalama sırasında oluşan hatanın diğer kopyalama işlemlerini etkilememesi ve windows defender oldu
Ama en beğendiğim özelliği hızlı açılması ve kapanması oldu. Core2duo T7250 işlemcili, 3 gb ram'i olan bir notebook kullanıyorum. Win 7 kuruluyken çok yavaş açılıyordu ve bende bilgisayarı sürekli "hazırda beklet" modu ile kapatıyordum. Şimdi buna gerek kalmadı.
Bilgisayarı yoğun (visual studio 2010, expression blend, adobe cs5) kullanmama rağmen daha mavi ekran hatası vermedi.
Ben şu an için memnunum :)

Ben satılmaya başladığından beridir kullanıyorum. 29 tl ye satın alıp yüklemiştim. Bilgisayarın açılma ve kapanma süreleri oldukça hızlandı. metro arayüzü de bana göre oldukça kullanışlı. Metro arayüzünü çok kullanmasam da kızım için bir iki oyun indirdim. O rahatlıkla açıp oynayabiliyor. (3 yaşında). Metro arayüzü sanıldığının aksine programlara erişmek için normal başlat menüsünden daha kullanışlı. Belki kapat demek biraz daha zor yerde gibi ama kızım rahatlıkla kapatabiliyor bilgisayarı (3 yaşında)

Srebrenitsa' Alıntı:
+ Kopyalama-taşıma işlemlerinde duraklatma yapabilme ve grafiksel gösterim güzel.
+ Kilit ekranı güzel.
+ Açılış-Kapanış hızlı.
- Metro arayüzünü kullanmak zor.
- Metro arayüzü ile kullanılabilecek program yok. Chrome sözde yapmış, tam ekran açıyor başka numarası yok.
- Bilgisayarı kapatmak için iki tık yeterliyken bu sistemde daha uzun sürüyor.
+ Windows 7 sürücüleri ile genellikle sorun çıkarmıyor.
+ Görev yöneticisi daha işlevsel.
- Pencere görünümleri kötü, şeffaflık özelliği yok.
+ Görsel menü güzel. (Ribbons mu deniyor adına neyse)
+ Microsoft Security Essentials, Windows Defender ismiyle sistemle birleştirilmiş. Antivirüs kurmaya gerek kalmamış.

Şu aklıma gelenler bunlar.

bu iyiymiş, ben kullandım biraz hiç sevmedim 8 i

Metroyu fare ile kullanmak biraz sııntılı.Köşe kapmaca gibi gerçekten. Açılması çok hızlı. Zamanla daha da alışırım diye umut ediyorum.

ben laptop a kurdum. win7 ultimate 1dk civarında açılırken Win8 power düğmesine bastıktan 30 sn sonra google açılmıştı :+1: çok hızlı açılıyor. Ayrıca diske yazma hızı bi acaip artmış. hard disk içinde 2-3 gb filmi bi win7 de bide win8 de atmayı deneyin. müthiş hızlı atıyor.

win 8 bana daha stabil geldi win 7 oranla baya hızlı. Buda büyük orada grafiklerini sadeleştirdikleri için olmuş. Kullanımı hiç kolay değil sanırım teknoloji özürlüler ile bilgisayar arasında win 8 derin bir hat çekecek. win 8 bana sanki dağınık geldi öyle her şeyi bir arada göremiyorum. Program uyumluluğunda sorun çıkarmıyor. Pil ömrünü uzatıyor ve daha uzun süre kullanımı sağlıyor. Cihazın şarjı daha fazla gidiyor.
Bana win 8 yarım kalmış gibi geldi ilerde geliştirilir yeni bir versiyon çıkarırlarsa süper olacak. :)

kesinlikle açılış çok hızlı (bende 10 sn), arayüz görseller süper. aero şeffaflığı yok doğru. her açılışta e-posta girmek zorunda değilsiniz yani kaldırılabiliyor. denemek gerek. bendeki tek eksiği şarj ettikten sonra açılışı biraz (10-15 sn kadar) geciktirmesi.

ilk başlarda aman gerek yok diyorsun ama bence w8 çok daha görsel değişik ve şık olmuş...iş 10 güne bakar sonra çabucak alışırsın...ben kurdum 2 gün sonra w7 ye geçmeye karar verdim ha bugün ha yarın kurayım derken şimdi alıştım...memnunum

bende aldığım bilgisayar ile kullanmaya başladım b,r çoğumuz gibi. Sonra başlat menüsü yoktu acayip uyuz oldum :D

Sonrasında onu ekstra olarak kurunca baya baya sevdim. Güzel ya. Farklı bişey.

Geri