"Windows bu diske yüklenemez" hatası çözümü

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde hatasının çözümü için

http://www.hirensbootcd.org/download/

Yukardaki isoyu CD'ye çektikten sonra aşağıdakileri uygulayarak hatayı çözebilirsiniz;

Hiren's boot CD ile bilgisayarı başlat

DOS programlarını seç

Partition Tools seç

GParted Partition Editor'ü seç (Bu arayüz kullanan bir GPT oluşturma ve silme programıdır)

Disk üzerindeki bölümler görüntülenecek, Windows kuracağın bölümü işaretle ve DELETE ile sil ve sonra APPLY ile silme işlemini onayla

Silme işlemi gerçekleştiğinde bölümlenmemiş alanı zaten göreceksin, bölümlenmemiş alanı işaretleyerek CREATE PARTITION TABLE ile yeni bölüm oluşturma işlemini başlat ve NTFS şeklinde bir bölüm oluştur ve oluşturma işlemini onaylamak için APPLY de

işlem bu kadar. Daha sonra Windows kurma işlemini tekrardan başlatabilirsin. NTFS bölüm oluşturmada herhangi bir hata ile karşılaşır isen Gparted Partition Editor'de bölümü FAT32 olarak biçimlendir. Sonra Windows kurulumu esnasında bölümü silerek NTFS olarak yeniden bölüm oluşturabilirsin. Bazen NTFS bölüm oluşturmada sıkıntı yaratabiliyor Gparted Partition Editor.

Windows la sorunları halledemediğimiz zaman hep Linux tabanlı programlarla yapıyoruz. Nitekim Gparted linux tabanlı bir disk bölümleme programıdır gayet de başarılıdır.. :+1:

tuncay2744' Alıntı:
Windows la sorunları halledemediğimiz zaman hep Linux tabanlı programlarla yapıyoruz. Nitekim Gparted linux tabanlı bir disk bölümleme programıdır gayet de başarılıdır.. :+1:
dos işler windows övünür [bilgisayar atasözü]

Peki normal bir Linux işletim sistemi bu bölümleri silemiyor mu? Ben böyle bir diske denk gelmedim ama bence silmesi lazım. Deneyeniniz oldu mu?

Merhaba hocam ben Figensakallıoğlu Anadolu Liseli 11.sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde linux ( ubuntu ) kurdum bilgisayarıma daha sonra kaldırmak istedim . bütün diski biçimlendirdim falan ortalık baya karıştı :D bende aynı hatayı alıyordum Hiren's.BootCD.15.0 kullanmıştım sorunumu çözemedi yine ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde'' hatası aldım . Ama sizin sayenizde şuan tekrardan kurulum yapabildim çok faydalı açık ve net bir anlatım olmuş çok teşekkürler.

Konu: "Windows bu diske yüklenemez" hatası çözümü

overdose' Alıntı:
Merhaba hocam ben Figensakallıoğlu Anadolu Liseli 11.sınıf öğrencisiyim . Geçenlerde linux ( ubuntu ) kurdum bilgisayarıma daha sonra kaldırmak istedim . bütün diski biçimlendirdim falan ortalık baya karıştı :D bende aynı hatayı alıyordum Hiren's.BootCD.15.0 kullanmıştım sorunumu çözemedi yine ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde'' hatası aldım. Ama sizin sayenizde şuan tekrardan kurulum yapabildim çok faydalı açık ve net bir anlatım olmuş çok teşekkürler.

:+1:

hocam inceden hortlatmış oldum kusura bakma bişey sorucam.. bu anlatılan yöntemle hard discteki system, recovery v.s bölüntülerini silmeye gerek kalmıyor di mi.. sadece kurulum yapacağımız bölümü siliyoruz.. zira diğer sorun çözme yöntemlerinin hepsinde tüm diski silmekten bahsediliyor..??

snake5500' Alıntı:
hocam inceden hortlatmış oldum kusura bakma bişey sorucam.. bu anlatılan yöntemle hard discteki system, recovery v.s bölüntülerini silmeye gerek kalmıyor di mi.. sadece kurulum yapacağımız bölümü siliyoruz.. zira diğer sorun çözme yöntemlerinin hepsinde tüm diski silmekten bahsediliyor..??

bu sorun bende var şimdi.cevap verecek var mı acaba? sadece kurulum yapacağımız bölümü silebiliyoruz değil mi?

Merhaba hocam,
Hiren Boot ile uğraşmanıza gerek yok, yapmanız gereken bios ayarlarına girip boot sekmesinde Boot HDD ayarlarında UEFI disable yapmak.
Bu sayede tüm diski formatlamaktan kurtulursunuz
Hepsi bu kadar, daha dün yaptım...
Kolay gelsin

Hocam daha 3 gün önce format atmam gerekti. 4-5 tane farklı CD denedim, hepsinde de bu hatayı veriyor. En son aklıma gelen, D'deki tüm bilgileri de hariciye alıyım komple diski siliyim yeniden bölüm oluşturup kuruyum derken elime Laptopu alırken verdikleri Win7 CD'si geçti. Bir de bunla deneyim dedim, denedim bir baktım hata falan vermeden yükledi bitirdi.

Kendi orijinal CD'sini nasıl kabul etti anlamadım.

arkadaşlar GParted Partition Editor'ü seçtikten sonra bir ekran geliyor bu ekranda bir çok seçenek var.. nasıl bir yol alacam yardımcı olurmusunuz..
diğer partition programlarına baktım onlarda karışık geldi beceremedim.. çok ACİL YARDIMA ihtiyacım var..

bende de aynı sorun var
asus s46c laptop da bu sorunu aşan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Yanlız bu yöntem her zaman işe yaramıyor hocam bilginiz olsun ama çoğunlukla yarıyor. İstisnai bilgisayarlar olabilir.

Kesin çözüm; Win kurulum esnasında HDD nin bütün bölümlerini biçimlendirin sonra tekrar parçalayın...

Muzilla' Alıntı:
Kesin çözüm; Win kurulum esnasında HDD nin bütün bölümlerini biçimlendirin sonra tekrar parçalayın...
Evet arkadaşımız en kesin cevabı vermiş yedek alma ihtimaliniz yok ise hiren botu kullanmalısınız zaten

Ben de bu aralar attığım her formatta neden illa bi sıkıntı çıkıyor diyordum demekki salgın gibi bişeymiş :)

Muzilla' Alıntı:
Merhaba hocam,
Hiren Boot ile uğraşmanıza gerek yok, yapmanız gereken bios ayarlarına girip boot sekmesinde Boot HDD ayarlarında UEFI disable yapmak.
Bu sayede tüm diski formatlamaktan kurtulursunuz
Hepsi bu kadar, daha dün yaptım...
Kolay gelsin

Diski formatlamaktan kurtulursunuz demişsiniz de, ntfs formatında yani bölüm oluşturmamıza ne gibi etkisi olacak bunun?

Geri