"Windows bu diske yüklenemez" hatası çözümü

Kodla Büyü
zlatanibo' Alıntı:
Ben de bu aralar attığım her formatta neden illa bi sıkıntı çıkıyor diyordum demekki salgın gibi bişeymiş :)

Muzilla' Alıntı:
Merhaba hocam,
Hiren Boot ile uğraşmanıza gerek yok, yapmanız gereken bios ayarlarına girip boot sekmesinde Boot HDD ayarlarında UEFI disable yapmak.
Bu sayede tüm diski formatlamaktan kurtulursunuz
Hepsi bu kadar, daha dün yaptım...
Kolay gelsin

Diski formatlamaktan kurtulursunuz demişsiniz de, ntfs formatında yani bölüm oluşturmamıza ne gibi etkisi olacak bunun?
Muzilla hocam söylemiş olduğunuz yöntem malesef yanlış. GPT ve NTFS ile hiç bir bağı bulunmamakta gpt gibi hatalar win 8'den 7 ve altı işletim sistemlerine düşerken karşılaşıyoruz ondan dolayı uefi ile bir bağlantısı bulunmamakta.

zlatanibo' Alıntı:
Ben de bu aralar attığım her formatta neden illa bi sıkıntı çıkıyor diyordum demekki salgın gibi bişeymiş :)

Muzilla' Alıntı:
Merhaba hocam,
Hiren Boot ile uğraşmanıza gerek yok, yapmanız gereken bios ayarlarına girip boot sekmesinde Boot HDD ayarlarında UEFI disable yapmak.
Kolay gelsin

Diski formatlamaktan kurtulursunuz demişsiniz de, ntfs formatında yani bölüm oluşturmamıza ne gibi etkisi olacak bunun?

Hocam sorunuzu tam olarak anlayamadım ama şöyle cevap vereyim;
Geçen yeni bir laptop aldım ve Win 8.1 Single Language Eng. olarak geldi. Firma D:/ bölümüne tüm driver ları atmış ve bu bölümün zarar görmesini istemezseniz sadece C:/ bölümünün
biçimlendirilmesine olanak tanımış olursunuz

developer' Alıntı:
zlatanibo' Alıntı:

Muzilla' Alıntı:
Merhaba hocam,
Kolay gelsin

Muzilla hocam söylemiş olduğunuz yöntem malesef yanlış. GPT ve NTFS ile hiç bir bağı bulunmamakta gpt gibi hatalar win 8'den 7 ve altı işletim sistemlerine düşerken karşılaşıyoruz ondan dolayı uefi ile bir bağlantısı bulunmamakta.

Evet teknik olarak haklısınız hocam, bir arkadaşla özelde yazışırken UEFI olayınıda burada o sebeple paylaşmak istedim.

Değerli meslektaşlarım;

tüm diskleri silmeden bu işlemi yapacak başka bir yol var mı

İyi çalışmalar.

BTFormator' Alıntı:
Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde hatasının çözümü için

http://www.hirensbootcd.org/download/

Yukardaki isoyu CD'ye çektikten sonra aşağıdakileri uygulayarak hatayı çözebilirsiniz;

Hiren's boot CD ile bilgisayarı başlat

DOS programlarını seç

Partition Tools seç

GParted Partition Editor'ü seç (Bu arayüz kullanan bir GPT oluşturma ve silme programıdır)

Disk üzerindeki bölümler görüntülenecek, Windows kuracağın bölümü işaretle ve DELETE ile sil ve sonra APPLY ile silme işlemini onayla

Silme işlemi gerçekleştiğinde bölümlenmemiş alanı zaten göreceksin, bölümlenmemiş alanı işaretleyerek CREATE PARTITION TABLE ile yeni bölüm oluşturma işlemini başlat ve NTFS şeklinde bir bölüm oluştur ve oluşturma işlemini onaylamak için APPLY de

işlem bu kadar. Daha sonra Windows kurma işlemini tekrardan başlatabilirsin. NTFS bölüm oluşturmada herhangi bir hata ile karşılaşır isen Gparted Partition Editor'de bölümü FAT32 olarak biçimlendir. Sonra Windows kurulumu esnasında bölümü silerek NTFS olarak yeniden bölüm oluşturabilirsin. Bazen NTFS bölüm oluşturmada sıkıntı yaratabiliyor Gparted Partition Editor.

GParted Partition Editor'ü seçiyorum sonra garip bi bölüm çıkıyo.
yalnız ben bütün harddiski biçimlendirdim kaldı öylece ne yapmam lazım bi yol gösterin bana...

Geri