Arkadaşlar benim ilçemde de yibo olduğunu daha önce yazmıştım. YİBO'nun öğremenleri nöbet tutmak istemedikleri zaman veya yeterli sayıya ulaşılmazsa dışardan öğretmen istiyorlar. YİBO'da veya diğer yurtlarda öğretmenler nöbet tutmak için hiç çekinmiyorlar. Ya öğrencinin burnu kanarsa hastaneye götürüsün. camdan sarkarsa uyarırısın. Banyo saatinde gönderirisin yıkanır. Bir de tellaklığını da öğretmen yapacak değil herhalde. Yaralanma, düşme, kırma dökme problemleri yibolara has bir problem değil herhalde. Her okulda olan poblemler. Taşıma merkezli okulda çalıştım ben. Yemeklerini dağıt, servislere bindir, servislerle uğraş. Yani her okulun kendine has problemleri var. Ben en önemli problem eğitim sistemizde birleştirilmiş sınıflı okullar. Bunları ortadan kaldırmak. bir, iki, üç öğretmenli okulları kaldırmak veya oradaki öğretmeni motive etmek. İçinizde bu tip okullarda çalışanlar varsa ancak onlar anlayış gözsterir ve onların durumundan anlar.tek öğretmenli aokulda çalışmanın zorluğu bambaşkadır. Puan verilecekse önce ona....