.
Son düzenleme:
Benim önerim kitap al ve ver kısmına her kullanıcı girebilirken, diğer menü ayarları yetkili imzasıyla açılmalı, parola vb.Programın son ekranı bu şekilde. Devam ediyorum. Barkod oluşturma kaldı.
Ekli dosyayı görüntüle 77478
Sildim hocam. Önemli değil kalması. Reklam değil emek veriyoruz. 1000 lerce satır kod yazdım. Ben oğlum için 1 saat kursa 1000 TL veriyorum. Neden diğer branşlar ücretini alırken biz alamıyoruz. Ben sizin mantığınızı anlayamadım. Branştaş olarak beni desteklemeniz gerekirken eleştiriyorsunuz.açtığım başlık ticari program yapanların reklam alanı oldu halbuki benim amacım hepimizin işine yarayacak bir orgramı yapıp ücretsiz bir şekilde tüm okullarımızın kullanabilmesiydi ricam lütfen ücretli program tanıtımı yapan arkadaşlar tanıtımlarını silip kendi konularını açsınlar
Hocam ben sizi eleştirmem benim paylaşımım ve sorunum için açtığım yerde sizin reklamınızı yapmanız kendiniz açın konunuzu oradan yazın paylasın ona birşey diyemem ancak ben ücretsiz ortak birşeyler yapalım herkesin işi görülsün hem de birşeyler öğrenelim diye konuyu açtım olay başka yerlere geldi ha siz yaptığınız programın kodunu paylaşırsınız dersinizki ben yaptım alın sizler geliştriin sizde paylaşın o zama nbirşey demem bu konunun amacı bu zatenSildim hocam. Önemli değil kalması. Reklam değil emek veriyoruz. 1000 lerce satır kod yazdım. Ben oğlum için 1 saat kursa 1000 TL veriyorum. Neden diğer branşlar ücretini alırken biz alamıyoruz. Ben sizin mantığınızı anlayamadım. Branştaş olarak beni desteklemeniz gerekirken eleştiriyorsunuz.
Hangi yapay zekada yapıyorsunuz chatgpt mipek ilgi görmedi galiba ben 2 gündür ancak öğrenci menüsünü yaptırabildim. Maalesef yeni birşey eklediğinde önceden çalışan bir modül komple gidebiliyor yeniden en başa dönmek zorunda kalıyorum 2 gündür sadece giriş ve öğrenci menüsünü bitirebildim
evet ama birkaç aydır ara verdim ara tatilde yine devam etmeyi düşünüyorumHangi yapay zekada yapıyorsunuz chatgpt mi
hocam bitsin herkes ile paylasacağım kodları belki sizler daha iyi düzeltmeler yaparsınız boylelikle ortaya daha büyük birşey çıkarlütfen atın biz de kullanalım.
Bende c# da geçen sene epey iyi bişey yazdm ama veri tabanı SQL server da nasıl toparlar atarım bilemiyorum. İstatistik açısından en iyisi olabilir hatta
public static void Ekle(string Id, string Ad, string Sinif, string Numara, string KitapAdi, string KitapYazari, string Kitaplik, string KitapRafi, string KitapAlinmaTarihi, string KitapSonTeslimTarihi, string TeslimDurumu) {
// Veri tabanı bağlantılarını yap
string dbPath = "database/kutuphane.db";
string connectionStrings = $"Data Source={dbPath};Version=3";
using (SQLiteConnection connection = new SQLiteConnection(connectionStrings)) {
// Hata ayıklamak için try-catch yöntemini kullan
try {
// Veri tabanı bağlantısı oluşturulduktan sonra sorguyu oluştur
connection.Open();
string AddQuery = $"INSERT INTO Kayıt ('ID', 'Ad - Soyad', 'Sınıf', 'Numara', 'Kitap Adı', 'Kitap Yazarı', 'Kitaplık', 'Kitap Rafı', 'Kitap Alınma Tarihi', 'Kitap Son Teslim Tarihi', 'Teslim Durumu') VALUES ('{Id}', '{Ad}', '{Sinif}', '{Numara}', '{KitapAdi}', '{KitapYazari}', '{Kitaplik}', '{KitapRafi}', '{KitapAlinmaTarihi}', '{KitapSonTeslimTarihi}', '{TeslimDurumu}')";
using (SQLiteCommand command = new SQLiteCommand(AddQuery, connection)) {
// Oluşturulan sorguyu çalıştır ve bağlantıyı kapat
command.ExecuteNonQuery();
connection.Close();
}
}
// Hata burada yakalanır. Hata yakalandıktan sonra gerekli işlemler yap
catch (Exception e) {
MessageBox.Show(e.Message, e.Source);
}
}
}
Ekle
adında bir metod tanımlayıp veri tabanı sütunlarına göre düzenledim. Siz de yapabilirsiniz bir şeyler.Banada atarmisiniz kodları hocam biz de deneyelim
ben veritabanını özellikle excel oalrak tutuyorum çünkü birçok okulda kodlamayı bilmeyen kişilerde oalcak verileri alma aktarma vb. işlemlerde prg bir sorun olursa eğer excel dosyası ile istediğini kolayca yapabilsin diye
INSERT INTO Kayıt VALUES('1', 'Hüseyin Mert', 'Öğretmen', '0', 'Linux 101', 'Kernelginar', 'A5', '12', '2024/12/27', '2025/1/5', 'Etmedi')
hangi dilde yazdınız ve kodları paylasacak mısınız?devamı...