Yarım saatliğine yerdeğiştirme için açılan mebbis nedir?????

Kodla Büyü

yogunesb

Aktif Üye
Arkadaşlar bazı dönemler öğretmenlerin yer değiştimesinde yarım saatliğine bazı okullarda boş kadro gösterip bazı kişileri buralara yerleştiriyorlar bu yasal mı yoksa el altından yapılan bir olay mı? Merak ettim bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bazen ilk atamada da okullardan görünmeyenler bazı saat aralıklarında gösteriliyor...

öğretmen tayinleri yapılıyorsa ihtiyacı olan bütün öğretmenlerin haberinin olacak şekilde duyuru yapılması gerekir.. ben devamlı bilgisayar başındayım benim haberim yoksa gerisini siz düşünün...

böyle şeylere gerek yok ki torpilini bulan
önce kpss ile dandik bir memurluğa girişini yaptırıyor mülakat vs isteyen mesela adalet sarayında kazancı veya bahçıvan vs gibi
ordan diplomasını öne sürerek aynı hafta içinde istediği bir okula kontejanı olan olacak atama yazısını çıkarttırıyor.
bizim okula bu yolla bir-iki vatandaş geldi.

bunu iddia eden arkadaşlar, buradan bize de haber versin madem şansımızı deneyelim, belki yer değiştirmek isteyen vardır 8)

Birkaç kere bu işin yapıldığını duydum hatta çok yakınlarda biri de bu şekilde yer değiştirdi ama illegal arkadaşlar sana bana söylemezler yani...

Bir söz vardı ama hatırlayamıyorum tam olarak
Sanırım Kuralların Sinekler için geçerli olduğunu güçlüler için kuralların geçersizliğini anlatıyordu. Hatta torpilli bir arkadaşın imzasıydı.

sezginozturk' Alıntı:
Bir söz vardı ama hatırlayamıyorum tam olarak
Sanırım Kuralların Sinekler için geçerli olduğunu güçlüler için kuralların geçersizliğini anlatıyordu. Hatta torpilli bir arkadaşın imzasıydı.

evet hatırladım.. :) o da ankaraya tayin alan biriydi..

bence bu şehir efsanesine döndü artık, yıllardır duyarım ama somut örneğini hiç görmedim.

Bizde yasandi.ogretmenin birine 10 yer digerlerine 2 yer acildi serviste agzindan kacirdi bazi ogrt il meme telefon ettiler bu durumu.bu kisi onemli birinin hanimi idi.kiz olay aciga cikinca rapor aldi gitti olay unutulsun diye.

Ben 14 senedir koydeyim bir suru odullerim var ben de biktim.ben de aynisini yaptircam yeter artik

serkanaytekin' Alıntı:
bence bu şehir efsanesine döndü artık, yıllardır duyarım ama somut örneğini hiç görmedim.
ben çok gördüm..
1- sene 2003, adam stajyer.. Kardesi millet vekili..
yanımızda oturuyor, çay içiyoruz, saat 20 sularında telefon geliyor,, gece saat 2'de, süre kısıtlaması yok mutlaka tercihini yapsın.
izmir açık değilmiş, sınıf öğretmenlerine diyor.. karşıki ses açılacak.
ya düşünsene ben mebbis şifremle giriyorum, izmir yok, adam hem stajyer hemde açılıyor. Sonradan samimi olan arkadaşları anlattılar durumu da anladık.

2- sene ya 2009- ya 2010... sınıf öğretmenliği alanında memleketlere göç yaşandı. herkes gittiğine sevindi, bize açılmayan ne pencereler açıldı.
3- sene 2010-2011-2012 müdürlük atamaları... aynı şekilde .. puanım var diye sen istediğin kadar sevin. 90'la sana açılmayan okul, 70'le adama açılıyo... soruyosun görevlendirme diyorlar, yayınlanmıyor, arkadan kadro geliyo... Ben çözemedim, bazen hayal mi görüyorum diyorum, ama dünya hayatı hayal olmicak mi, can hulgume dadandığnda.

sene 2005 tayin isticem, seçim zamanımıyda, sonra mı tam hatırlayamıyorum. okul söyle dediler.. Çok şükür kimsenin hakkını yemedim, yerimden de memnunum. Nasibimizde neyse gördük şükür.

BBNET
Geri