Yarın Balık alacağım, hangisi::::?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Gerçi biz büyükler seçmeyiz ama çocuklar balığın kılçığından çok ürküyor ve balık yemekten çekiniyorlar.Ama balık, çocuklar için vazgeçilmez bir besin kaynağı.
Siz olsanız kılçığı pek tehlikeli olmayan ve çocukların zevkle yiyebileceği, hangi mevsim balığını önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.

aydansiii' Alıntı:
küçük çocuklar için dil balığı en ideali
Bulmak için uğraşmak gerek, çocuk dediysem çokta bebe değil yani 13 yaşında ama çocukluğundan bu yana balık dediğin zaman kaçıyor işte.Rastlarsam dil balığını kaçırmam ama özellikle bulmak için gezecek zamanım yok açıkçası.
Bu arada LEVREK gerçekten iyi galiba?

eh o zaman bir somon'a bak derim hocam, olmadı çupra. ama internetten bir bakın çiftlik balığının içerdiği metaller bakımından ne gibi riskleri var bilmiyorum :mrgreen:

levrek-çipura-alabalık-somon her mevsim vardır, çiftlik nede olsa ama bence çiftlik olmasında sıkıntı yok.

İşte tam düşündüğüm şeyi yazdınız.
dalyan - çiftlik- göl yada deniz balığı olup-olmaması konusundaki önerileri özellikle belirtirseniz sevinirim.

japon balığını gösterip alabalığı yedir gitsin hoca sonuçta çocuktur yani :mrgreen:

somon alma bence bu balıklarda hatırlayamıyorum ama çinkomuydu neydi fazla çıkmış alacaksanda yerli al varsa isveçteki yanardağ patlamasından dolayı zararlı demişlerdi levrek çupra iyidir :)

sinerjique' Alıntı:
deniz balığı gibisi var mı hocam :D sen git 1 kilo mezgit al evde bayram olsun...

hocamın dediği gibi mezgit alacaksınız kılçıksız istiyorsanız, yağsız hafif bir balıktır. tezgahlarda tavuk balığı veya mırlan olarak da görebilirsiniz...

Balığı bimden alma yalnız. Arkadaşın teki bimden hortum almıştı. BBnet bir hafta hortumla yatıp hortumla kalktı. :puhaha:

mevsiminin sonu geldi ama bulabilirsen uskumruda alabilirsin kılçığı sorun oluşturmaz...

buda soruldu ya ölsemde gam yemem :D
çipura al hocam hem lezzetli hem uygun fiyat hemde kılçığı tehlike oluşturmaz

kaybil' Alıntı:
buda soruldu ya ölsemde gam yemem :D
çipura al hocam hem lezzetli hem uygun fiyat hemde kılçığı tehlike oluşturmaz
balık konusunda çipuranın lezzetine sözüm yok ama.Kılçık konusundada üstüne yok sayın hocam.
Sakın çipura demeyin.Zaten çocuklarımı balıktan soğutan o oldu.

Mevsimi mi bilmiyorum ama benimkiler hamsiden başkasını yemiyor. Hep onu alıyoruz. Ayıklarken kılçıklarınıda ayırıyorum. Löpür löpür yutuyorlar.

bize güven mezgit al hocam...veya taze kalamar alıp tava yapabilirsin ya da balık pişiricisinde kalamarı pişittirebilirsin...kalamarın marine edilip bir süre bekletilmesi gerekiyor...marine edilmişini tercih etmeniz ilk sefer için iyi olur...yanında da tarator sosu...

bance balıkçıya bu mevsimde hangi balık iyidir diye bi sor ona göre al. av mevsimi bitti sanırım,

halk' Alıntı:
Balığı bimden alma yalnız. Arkadaşın teki bimden hortum almıştı. BBnet bir hafta hortumla yatıp hortumla kalktı. :puhaha:

hala yatıp kalkmaya devam ediyor.....

55ihsan55' Alıntı:

:lol: :mrgreen: :lol:

şaka bir tarafa eğer bulabilirseniz ZARGANA tavsiye ederim fosfor bakımından oldukça zengindir omurgasının yeşil olmasından anlayabilirsiniz...sadece omurgayı alın gerisi sıkıntı değil
afiyet olsun

ithal somon alınız. kişi başı bir dilim yanında salata ve garnitürle yeterli oluyor. dilim başına tek bir kemik falak oluyor zaten. fileto alırsanız fileto başına 10 tane falan büyükçe kılçık oluyor piştikten sonra rahatça elle çıkarabilirsiniz.

pişirmeden önce bir borcam kabında 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ, bir miktar ince kıyılmış dereotu, bir miktar ince kıyılmış maydonoz, 3-4 adet elle birkaç parçaya bölünmüş defne yaprağı, (isteğe göre 1 diş kıyılmış ve ezilmiş sarımsak) yarım limon yarım portakal karışımına bulayın. en az 2 saat buzdolabında karışımın içinde bekletin. ardından fırını 180 derecede açın ısınsın ısınınca tepsiye dizin dilimleri üstlerine de göz kararı bir miktar karışımdan dökün fırına verin. 35-40 dk. pişsinler piştiklerini anlarsınız zaten.

yanında közlenip ezilmiş ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılmış patlıcan salatası güzel gider.

afiyet olsun

Geri