ejdeharr' Alıntı:
imkanınız varsa çiftlik balığı yemeyin, mevsim balıklarında da favorim lüfer tek geçerim :+1:
Yani lüfer çok kral balıktır lezzet olarak, ve bildiğim kadarıyla en faydalı balıklardan bir tanesiymiş, denizde bir çok canlıyı yediği için, hepsinden bir parça vitamin depoluyormuş hayvan, denizlerin katili zaten. Fakat fiyatları çok pahalı, o yüzden tavsiyem şu: senede 1 kere lüfer akını olduğu zaman fiyatlar dip yapıyor, bu sene tam kurban bayramında fiyatlar yerlerdeydi, öyle bir zamanlamayı yakaladığınızda alabildiğiniz kadar alıp deepfreeze i doldurun lüfer ile, sık sık yiyin canınız çektiğinde.
Çiftlik balıklarından lverek daha lezzetli geliyor bana, fırında yapacaksınız şahane. Yağda yaparım diyorsanız da çupra tavsiye ederim. ama kılçık çok demişsiniz çupra da da.
Hiç kılçık olmasın diyorsanız da kalamar demiş bir arkadaş, yapabiliyorsanız kalamar ı sever çocuklar, patates cipsi gibi tadı var zaten, bu yaz yakalamıştım balık tutarken, çok çirkin hayvan ama lezzetli, internetten nasıl temizlendiğini , nasıl yapıldığını öğrenip yapmıştım.
Somon çok tavsiye eden olmuş ama somonu çocukların seveceğini düşünmüyorum, yerken ağzında çoğalıyor insanın , kuru geliyor.
Sen en iyisi istavrit al, kılçıklarını çıkarabildiğin kadar çıkar, at tavaya yada fırına , normalden biraz daha fazla beklet, ince kılçıklar da yanıyor yok oluyor zaten, tadı da güzel.