Yarın E-konferansta yeğitekçiler var.

Kodla Büyü
özellikle çalışmalar devam ediyor cevabını vermeyin yazdım ama sonuç yine aynı.çalışmalar devam ediyor

sadece öğretmenlik yapmak isteyen arkadaşlar için iyi bir haber değil. Görevlendirme yerine nihai bir çözümden yani sürekli görevlendirmenin yapılmayacağından bahsetti. O bitmeyen çalışmaları bittiğinde umarım gönüllülük esasına göre olur. Çünkü nihai çözüm 8-17 çalışma saatlerini dayatan bir çözüm olacaksa, formatörlüğü de mumla ararız. Hiç değilse bazı illerde zorunlu değildi.

valla bence kalıcı dediğine göre fatih projesi kurulan bütün okullara bir kadro verilebilir.önemli olan bu kadronun içeriği öğretmen kimliğinimi içerir yoksa memur gibimi bilmiyorum

computing' Alıntı:
sadece öğretmenlik yapmak isteyen arkadaşlar için iyi bir haber değil. Görevlendirme yerine nihai bir çözümden yani sürekli görevlendirmenin yapılmayacağından bahsetti. O bitmeyen çalışmaları bittiğinde umarım gönüllülük esasına göre olur. Çünkü nihai çözüm 8-17 çalışma saatlerini dayatan bir çözüm olacaksa, formatörlüğü de mumla ararız. Hiç değilse bazı illerde zorunlu değildi.

Hocam az önce kendi koordinatörümüzde aynı şeyden bahsetmiş bir müfettiş yakınım aracılığı ile direk ilden öğrendim. gerçekten böyle bişey var ama çok ağır yürüyür nasıl Sonuçlanır ne zaman sonuçlanır bilmem İnşallah hepimiz için hayırlı bir sonuç olur esnek olur isteğe bağlı olur..

dediğiniz gibi hocam formatrlüğü ararız ve ayrıca derside unutun. bu saatten sonra bu baştakiler değişmedikçe bizim dersin durumu değişmez. bizleri kadrolu teknisyen yapacaklar ama ismi süslü olabilir. eğitim koçu gibi :-1:

şöyle bir düşünün beyler,
dersler dersler derler diyoruzda bu saatten sonra dersler geldi diyelimki, sizce yeni lab kurarlarmı. bence hayır.
hadi kurdular en iyi ihtimalle kaç yılda bir yenilenir bir lab.
mevcut labların en yenisinin halleri malumken.
formatördü, traktördü falandi filandı geçici çözümlerle nereye kadar,
yapabilecekleri şey düşünüyorum ya branş değişkikliği ile meslek liseleri hariç bu branşı tasviye etmek yada bt rehberliğimi denir adına,eğitim koçluğumu her okula kapasitesi ile orantılı rehberlik öğretmenlerine benze çalışma şartları.
birimiz dersler diyor, birimiz formatörlük diyor, birimiz başka şey (ben dahil)
evet deslerimiz olsa iyi olur ama bu saatten sonra dersler gelsin ısrarını anlamıyorum(yukarıdaki nedenlerden dolayı). neyle ders yapacağız ders yapacak bilgisarmı kaldı lab mı kaldı. bence en makul çözüm üzerine yoğunlaşarak tek talep üzerine anlaşılmalı.
bence bt rehberliği veya bde rehberliği gibi bir isim bundan sonra daha hayrımız olur.

İnşallah zamanında ne demek istediğimi o bana hakaret eden arkadaşlar anlamıştır

6 yıldır sadece gecen yıl formatör oldum, onun dısında gerekirse 3 okulda gittim yine formatör olmadım .ama artık diyorumki ne olacak sa olsun böyle beklemek bizi dahada cok yoruyor.keske zorunlu 2 saat te olsa dersimiz olsa.ama artık bu olmayacak gibi duruyo.ozaman en azından calısma saatlermizi ve görev tanımlarımız adam gibi yapılıp bt rehber öğretmen gibi bi isimle 9-3 arası bişi yapılsa onada razıyım.
Ama bakıyorumda forumdaki arkadaslar saat 8-5 formatörlüğe bile razı

össde cok calısıp yüksek puan alarak öğretmenlik yazarsan hemde bt öğretmeni yazarsan olacağı bu :)

celikumit' Alıntı:
şöyle bir düşünün beyler,
dersler dersler derler diyoruzda bu saatten sonra dersler geldi diyelimki, sizce yeni lab kurarlarmı. bence hayır.
hadi kurdular en iyi ihtimalle kaç yılda bir yenilenir bir lab.
mevcut labların en yenisinin halleri malumken.
formatördü, traktördü falandi filandı geçici çözümlerle nereye kadar,
yapabilecekleri şey düşünüyorum ya branş değişkikliği ile meslek liseleri hariç bu branşı tasviye etmek yada bt rehberliğimi denir adına,eğitim koçluğumu her okula kapasitesi ile orantılı rehberlik öğretmenlerine benze çalışma şartları.
birimiz dersler diyor, birimiz formatörlük diyor, birimiz başka şey (ben dahil)
evet deslerimiz olsa iyi olur ama bu saatten sonra dersler gelsin ısrarını anlamıyorum(yukarıdaki nedenlerden dolayı). neyle ders yapacağız ders yapacak bilgisarmı kaldı lab mı kaldı. bence en makul çözüm üzerine yoğunlaşarak tek talep üzerine anlaşılmalı.
bence bt rehberliği veya bde rehberliği gibi bir isim bundan sonra daha hayrımız olur.
kesinlikle katılıyorum hocam özelliklede labların yenilenmesi ve tekrardan bt sınıfları oluşturma ihtimalleri bölümüne bence bunlarla bu saatten sonra kimse uğraşmaz heleki ellerinde fatih gibi bir balon olduktan sonra, bt sınıfları oluşturuyoruz diye bir propaganda yapacaklarınıda sanmıyorum çünkü her sınıf bir bt oluyor diyorlar

Devlet kendini düşünür, en son bizi... 13 bin öğretmeni boş boş bırakacak halleri yok, illaki bir görev çıkartacaklar. Yani çalışmalarını sonlandırmak zorundalar. Geçici çözüm yerine kalıcı çözüm için 5 sene beklemek epey bir abes bir şey oldu ama yeterki sonu hayır olsun..

Bizi en iyi nasıl değerlendiririz diye düşünüdüklerinde de, hem aldığımız eğitim, hem bu alanda Fatih projesi ile ihtiyaç olması, hem de öğretmenlerin bilişim açısından sürekli bir danışmana ihtiyacı olması açısından varacakları en mantıklı (Devlet açısından) karar eğitim teknologluğu (koçluk dedikleri aynı kapıya çıkıyor sanki) olması gayet normal...

Önceden Yeğitek'in çalışmalarının hep boşa çıktığını gördük, ancak hafta içinde müsteşar yardımcısı da aynı şeyi söyleyince, bu sefer bakanın da işin içinde olduğunu düşündürüyor bana... Umarım umduğumuz gibi bir şey çıkar ortaya.

Bu saatten sonra lablar korunsa bile yenilenmeyeceği gün gibi ortada, hele de fatih projesinden sonra... Dersin seçmeli olup sadece isteyen öğrenciler tarafından seçilmesini ben olumlu buluyorum, kimseye zorla birşey öğretme taraftarı değilim. İsteyen öğrenci ile gidilebildiği kadar ileri aşamalara gitme taraftarıyım. Keşke herkese yetecek kadar ders olsa...

Ama burada koçluğun formatörlükteki gibi keyfi uygulamalara mahal bırakmaması lazım, herşeyi belli olması lazım. İsteğe bağlı olması lazım...

O kadar çok şey lazım ki... Ama en önemlisi şu çalışmanın bitmesi lazım... Yetti gari...

Geri