R
Rüzgara Karşı'
Misafir
hocam kırdıysam afedersiniz ama ben bayan-erkek ayrımı yapmak istemedim. bayanlar programlamaya ilgisizdir, evli ve çocuk sahibi iseler zamanları pek kalmaz vs... üstte yazdım nedenlerini... nedense birileri lafımı başka noktalara çekti._su_' Alıntı:vezir101' Alıntı:1-Yaşınız
2-lise, ilk öğretim, özel, devlet nerede öğretmenlik yaptığınızı belirtmemişsiniz.
3-Evli misiniz, çocuğunuz var mı bir bayan için çalışma kararında en en önemli etken evlilik ve çocuk durumudur. Evli ve çocuk sahibi bir bayan için yapılabilecek en güzel mesleklerden biri öğretmenliktir bir diğeri eczacılık.
4-maaşlı mı çalışacaksınız, kendi işinizi kurma durumu söz konusu mu?
Hocam bayanların yaşı sorulmaz Şaka bir yana 6 yıldır MEB'e bağlı lisede çalışan kadrolu öğretmenim. Evliyim ve bir kızım var haklısınız öğretmenlik bir bayan için en uygun meslek hele ki evli ve çocuklu iseniz. Ama bana okulda kendinizi öğretmen gibi hissediyor musunuz diye sorarsanız malesef cevabım pek olumlu olmayacak bu son durumlardan sonra.Sil baştan bir çalışma yaparak hazırlanmam gerekiyor ve çok zor olacak tabii ki ama bu şekilde giderek her geçen gün daha fazla körelmekten iyidir.
İngilizcem gerçekten iyidir. Bu konuda bir sıkıntı yaşamam. Zeka konusuna gelince bunu cinsiyet farkına çevirmeye ve konuları bambaşka noktalara taşımaya gerek yok. Üniversiteyi birincilikle bitirmiş bir bayan olarak bunun cinsiyetle alakası olduğuna inanmıyorum Yanlış anlamayın hava atmak değil niyetim ama sadece bayanlardan oluşan bir bölümde de okumadım
Eğer şartlar böyle devam ederse zaten bizim için ek iş çok rahat yapılabilir olacak. Bu durumda hem öğretmenlik yapabilir hem de kendimi daha mutlu edecek başka alanlarda da çalışabilirim ki bu noktada network ü elemem gerekiyor sanırım.Evden yazılım yapılır ama network olmaz sanıyorum.Peki bu şekilde evden yazılımla profesyonel olarak ilgilenen arkadaşlar var mı aramızda? Yoğun bi çalışmaya değecek bir getirisi var mıdır?
togius hocam siz ne tür programlar yapıyorsunuz. Sanırım sizin için de ek iş yazılım. Söylediklerinizde çok haklısınız. Ünide hocalarımız da aynısını derdi. Biraz gözüm korktu açıkçası ama ben yine de bir ucundan başlayacağım yeter ki kararımı vereyim.
bu arada ben de 1. sınıfta bölüm birincisi olup yatay geçiş yaptım. mezun olduğumda bölümü erken bitiren tek kişiydim o zaman. bölüm birincisi olmak ya da erken bitirmenin hiç bir önemi yok emin olun. siz de bilirsiniz ki bölümümüzün içeriğinin az bir kısmi bilgisayarla ilgili. meslek derslerimizde bile basitçe konular anlatılıyordu, birçok kişi iyi notlarla geçiyordu. kıyaslamamak lazım diye söylüyorum yoksa eskide kaldı, bir önemi yok artık