Yeğitek BT Sınıfı Pardus

Kodla Büyü

yagmur331

Üye
Merhabalar. Okulumuza 19 tane Casper marka bilgisayar ve 3D yazıcı geldi. Bilgisayarlara pardus kurulu. Ben daha önce hiç kullanmadım pardusu o nedenle içerisindeki programlar hakkında pek fikrim yok. Normalde sınıflarda scratch falan gösteriyorum ama o da yok sanırım pardusta. Tecrübesi olan arkadaşlarım pardusta hangi programları kullanıyorlar,ortaokul düzeyine uygun olanlar hangileri bilgi verebilir mi acaba?

Merhabalar. Okulumuza 19 tane Casper marka bilgisayar ve 3D yazıcı geldi. Bilgisayarlara pardus kurulu. Ben daha önce hiç kullanmadım pardusu o nedenle içerisindeki programlar hakkında pek fikrim yok. Normalde sınıflarda scratch falan gösteriyorum ama o da yok sanırım pardusta. Tecrübesi olan arkadaşlarım pardusta hangi programları kullanıyorlar,ortaokul düzeyine uygun olanlar hangileri bilgi verebilir mi acaba?
Ben windows 11 kurdum hocam.

Arkadaşlar sınıfıma 19 tane Pardus kurulu ThinkCentre bilgisayar geldi. Aslında öğrenciler içn gerekli olan bütün programlar halihazırda içinde yüklü ama öğrenciler el alışkanlığı nedeniyle windows istiyorlar. Sizce ne yapmalıyım? Bir de creality k1c için pardusta cura farklı çalışıyor galiba tasarımları cura ya aktaramıyoruz. aynı sorunu yaşayan var mı

Scratch kurabilirsiniz. Ekstra işlere gerek yok. Synaptic Paket Yöneticisi ile kurun. Bunun için;
Pardus Başlatını açın ve arama kısmına syn yazın. Paket yöneticisi karşınıza çıkar.
s0.webp

Daha sonra paket yöneticisi açılınca sağ üstte bulunan ara tıklayın. Kutucuğa sctrach yazıp arayın. Aşağıdaki gibi liste gelir. Scratch üzerinde sağ tuşa basın ve kurulum için işaretleyi seçin.
s1.webp

Aşağıdaki pencere gelir. İşaretleyi seçin
s2.webp

Hemen üstteki Uygula Butonunu tıklayın. Aşağıdaki pencerede de Uygula tıklayın. Kurulum bitince scratch hazır.

s4.webp

Kurulum için internet bağlantısı gerekli.
s5.webp

bak hocam sana bi takdik verim onu yap. hepsine windows 11 kur garantiye gönderecek olursan harddiski başka bilgisayarda tekrar pardus yedeği kurarsın garantiye yollarsın. Genelde rarm arızası oluyor 1-2 ay kullan arızalı olanlar kendini belli eder . bence eylülde başlarken hepsine bu şekilde win11 yükle

BBNET
Geri