[YENİ] DüşükSistem - Ev_Okul_BT Bilgisayarları için Hazır Sistem(Win10-32 Bit) - Ekim 2024

Kodla Büyü
Hocam çok teşekkürler. 4gb i3 HDD'li bilgisayarları oldukça rahatlattığını söyleyebilirim. Ara sıra ekran 1-2 saniye kararıp geliyor, belki benim yüklediğim sürücüler ile ilgilidir.

Ev, okul ve BT sınıflarında bulunan düşük performanslı, özellikle HDDli sistemler için oluşturduğum Windows 10 otomatik imaj ve manuel kurulum ISO çalışmasıdır. Farklı kullanım amaçlarına hitap etmesi için yüklü program listesi geniş tutulmuştur. Detaylar için açıklamaları okuyup görselleri inceleyebilirsiniz.

Sistem Özellikleri:
* Windows 10 Pro (22H2) Lite X86 sistem ile yapılmış olup MBR tabanlıdır.
* 2 GB Ram ve üstü tüm sistemlere kurulabilir.
* 22.10.2024 tarihi itibarıyla sistem ve programlar günceldir.
* 2 farklı dosya mevcuttur:
--> Manuel Kurulum: ISO adıyla geçer ve normal format atma aşamalarına sahiptir. Diski istediğiniz şekilde bölümlendirdiğiniz için verilerinizin olduğu diski silmez. 6.05 GB boyutu olup yüklenecek disk boyutu sınırı yoktur.
---> Otomatik Kurulum: Imaj adıyla geçer ve tüm diski sıfırlar. 5.87 GB boyutu olup en az 120 GBlık diske yükleme yapılabilir.
* HDD-SSD tüm sistemlere kurulabilir.
* Yüklü program listesini görsellerden inceleyiniz.
* Yükleme sonrası etkinleştirme işlemleri için Yerel Disk (D) Araçlar klasörü veya Masaüstü Araçlar klasörü yer almaktadır.
* USB yükleme işlemleri için Ventoy test edilmiştir.
* İndirme işlemini yapacağınız tarayıcıda Google hesabınızın oturumu açık olsun ve indirme işlemi için Internet download manager gibi bir indirme programı kullanmanızı öneririm. Kota sorununu ve indirmenin yarıda kalması sorununu aşmanız için bu gerekli olabilir.

İndirme Linki:
Otomatik Kurulum Imaj İndir
Manuel Kurulum ISO İndir

Win10x86Imaj MD5: 1C619692F29FF121A23D473F1BA3B473
Win10x86ISO MD5: 02AD636A5F297D1C3DC5AC4106F5D787

Ekli dosyayı görüntüle 77391Ekli dosyayı görüntüle 77392Ekli dosyayı görüntüle 77393
hocam bu imajınızı bt sınıfımdaki pc ye kurdum. çok güzel çalışıyor ancak hiç bir tarayıcı sistemde çalışmıyor. Bundan önce de win 7 de chrome çalıştıramadığım için win10 a geçmek zorunda kaldım. Bu durumda tarayıcıları çalıştırmak için ne yapmak gerekir? bu arada çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık

hocam bu imajınızı bt sınıfımdaki pc ye kurdum. çok güzel çalışıyor ancak hiç bir tarayıcı sistemde çalışmıyor. Bundan önce de win 7 de chrome çalıştıramadığım için win10 a geçmek zorunda kaldım. Bu durumda tarayıcıları çalıştırmak için ne yapmak gerekir? bu arada çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık
İmajı attıktan sonra hangi işlemleri yaptınız hocam.?

imaj gayet güzel çalışıyor. Tüm her şeyi denedikten sonra son iş işlemciyi de değiştirdim. O zaman tarayıcıda hiç bir sorun kalmadı. İşlemci tarayıcıya girmeyi engelliyor. İlk defa karşılaştım ve inanın nedenini hala anlamış değilim :)) bu imaj için çok teşekkürler. Gayet güzel çalışıyor. Şiddetle tavsiye ederim

Son düzenleme:
Hocam bir kasaya kurdum Ram 2GB intel i3 işlemci yüklü aynı şekilde crome açılmadı, işlemci derken nasıl yaptınız açıklar mısınız?

imaj gayet güzel çalışıyor. Tüm her şeyi denedikten sonra son iş işlemciyi de değiştirdim. O zaman tarayıcıda hiç bir sorun kalmadı. İşlemci tarayıcıya girmeyi engelliyor. İlk defa karşılaştım ve inanın nedenini hala anlamış değilim :)) bu imaj için çok teşekkürler. Gayet güzel çalışıyor. Şiddetle tavsiye ederim
Hocam bir kasaya kurdum Ram 2GB intel i3 işlemci yüklü aynı şekilde crome açılmadı, işlemci derken nasıl yaptınız açıklar mısınız?

Üstad emeğine sağlık.

BT Sınıfım pek güncel değil. Bu imajı;
2 adet i5 4 Gb
1 adet i3 4 Gb
11 adet Core 2 Duo 4 Gb 128 SSD(2'si tamam 9'u kaldı)
1 adet Core 2 Duo 3 Gb 128 SSD (en son buraya kuracağım)

İlk denemelerde yağ gibi akıyor. Gerçekten keyifli olmuş kullanımı.

Ekstra yaptığım;
Foxit Reader -> Adobe Reader
Mblock 3 -> Mblock 5.3.0
SketchUp 2016
FlowChart
İmage Glass (sildim)
Acronis ile kopya alıp atıyorum diğerlerine.
İşbitince, Shadow Defender.

Şimdilik sorun yok.

Sadece Hesap makinesini bulamadım. Var mı aktif edilecek bir yöntem yoksa kalabilir de böyle.

Hocam çok teşekkürler. 4gb i3 HDD'li bilgisayarları oldukça rahatlattığını söyleyebilirim. Ara sıra ekran 1-2 saniye kararıp geliyor, belki benim yüklediğim sürücüler ile ilgilidir.
Hocam Driver Booster 12 Free ile yüklediğim görüntü bağdaştırıcısı bu soruna sebep oluyor.

Manuel ISO yükleyince; Aygıt Yöneticisi>Görüntü Bağdaştırıcısı kısmında Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı yüklü geliyor.
Driver Booster'ın bulduğu görüntü bağdaştırıcısını yükleyince İntel(R) HD Graphics 4400 yükleniyor fakat ekran kararma sorunu ortaya çıkıyor. Bazen kararma süresi uzun sürebiliyor.

Görüntü bağdaştırıcısını güncellemeyip Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olarak bıraktığım bilgisayarlarda bu sorun olmuyor. Geri bildirimde bulunmuş olayım.

Bu arada bu çalışmanız eski PC'lere hayat verdi. Tekrar teşekkürler.

Geri