Yeni BT Laboratuvarı

Kodla Büyü
Server işletim sistemi kullanmadık, çoklu Rdp oturum için ek yazılımlar ile hallettik, sistemi raspberry 1, raspberry 3 ve raspberry 4 ile denedik, hepsinde neredeyse yakın performansı elde ettik ama biz 1 Gb etherhet kartı olan raspberry 4 u kullandık. Bu sistemde serverin özellikleri daha önemli,çünkü raspberryler serverin kaynaklarını kullanıyor.

Meslek lisesi bünyesinde kullanmak üzere yeni snıf oluşturacağız.
Bilgisayar seçimi için AllinOne bilgisayarmı yoksa laptop mu konusunda deneyimlerinize ihtiyacım var.
Yoksa eski düzen kasa ayrı monitör ayrı mı alalım. Arıza durumlarında müdahale edebilmek daha kolay olacaktır.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
hocam 30 bine fln çok güzel 15+1 lab olauşturabilrsin

Server işletim sistemi kullanmadık, çoklu Rdp oturum için ek yazılımlar ile hallettik, sistemi raspberry 1, raspberry 3 ve raspberry 4 ile denedik, hepsinde neredeyse yakın performansı elde ettik ama biz 1 Gb etherhet kartı olan raspberry 4 u kullandık. Bu sistemde serverin özellikleri daha önemli,çünkü raspberryler serverin kaynaklarını kullanıyor.
Yer neeresi hocam biz de şu anda server lx300 ler var siz galiba direk rasperry ile server a bağlandınız. Ben öylemi anladım...

Arkadaşlar Merhaba! Konu ile ilgili elimize yeni bir sistem geçti eski ama iş görür diye düşünüyoruz bir fabrikanın server ve istemci cihazları var okula aldık sistem ve bağlantı ile ilgili kurulumu nasıl yapacağız yardımcı olabilecek veya yol gösterebilecek varmı ilk kez bu sistemle çalışacağız

Arkadaşlar Merhaba! Konu ile ilgili elimize yeni bir sistem geçti eski ama iş görür diye düşünüyoruz bir fabrikanın server ve istemci cihazları var okula aldık sistem ve bağlantı ile ilgili kurulumu nasıl yapacağız yardımcı olabilecek veya yol gösterebilecek varmı ilk kez bu sistemle çalışacağız
İstemci cihazları hangi tür? Marka model yazar mısınız?

Meslek lisesi bünyesinde kullanmak üzere yeni snıf oluşturacağız.
Bilgisayar seçimi için AllinOne bilgisayarmı yoksa laptop mu konusunda deneyimlerinize ihtiyacım var.
Yoksa eski düzen kasa ayrı monitör ayrı mı alalım. Arıza durumlarında müdahale edebilmek daha kolay olacaktır.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
alinone daha iyi, laptobu haşat ediyorlar. masa üstü olmasın kasa monitör ayrı yer kaplayınca yer sıkıntısı oluyor

Laptop ve aio laboratuvar için uygun olmaz. Toplama her zaman daha iyidir. İçerisinde 128 veya 256 ssd mutlaka olsun. Ram ileriyi düşünürsek min 8gb olmalı. (Android studio vs için). Anakart matx olsun kasayı da matx alırsınız ve fazla yer kaplamaz. Klavye fare en kötü a4tech olsun. Everest vb markalar pek sağlam olmuyor. Kasa ve power supplye fazla para vermeyin onun yerine işlemci ve rame daha fazla bütçe ayırın. Kasa TX, Boost vb markalar olabilir. Bilgisayar başına bütçenizi yazarsanız toplama sistem yazabilirim.
8gb ve android studio çok gerçekçi değil maalesef en az 16 GB olsun hocamqdem yapıyorsunuz.

Serveri DMO dan iş istasyonu olarak satın aldık şu an özelliklerine bakamıyorum 9700k serisi işlemci, 64 GB Ram ve 8 GB ekran kartı var. Raspberry tarafında raspberry uyumlu herhangi bir işletim sistemi olabilir, freerdp ile servera uzak masaüstü kullanıcısı olarak bağlanıyoruz.
Hocam şu konuyu biraz açar mısınız?
Server da windows mu kurulu?
Sistemi nasıl kurdunuz veya bununla ilgili video, vb.eğitici birşeyler paylaşmanız mümkün mü?
Bugünün maliyetleriyle sizin sistem (16+1) kaça malolur?

Geri