Öncelikle hayırlı olsun hocam benim düğünde eylülde inşallah beyaz eşyayı falan hallettim çok şükür deneyimlerimizi paylaşalım bari o kadar araştırdık bir işe yarasın.
Önce markanızı belirleyin hocam şuan sağlam marka bosch ve siemens tavsiye ederim beyaz eşyadan ikiside aynı sayılır ürünleri bile aynı hatta kodlarının yerleri değişik sadece. Ben tercihimi siemensten yana kullandım. Beyaz eşya sürekli değişmeyeceği için bir kere ve kaliteli almak mantıklı. Benim aldığım ürünler gri renkte ve çelik kasa olmasından dolayı biraz tuzlu oldu fiyat olarak ama çok şık oldular.
Size tavsiyem önce alacağınız markayı belirleyin bence siemens sonra bosch
diyelim ki bosch belirlediniz bir bosch bayiine gidin ve orada ürünleri belirleyin ama hemen almayın. ürün kodlarını not alın ve tüm bosch bayiilerine sorun aynı ürünleri hangisi daha uygun getiriyorsa oradan alın.
Beyaz eşyada fiyatlar standartlaşmıştır heryerde aynıdır aşağı yukarı ama bu firmaların çalışma mantığı farklı belli bir miktar üzerinde satış yapan mağazalar fabrikadan %3-%5 vb indirimli ürünler almaktadır. O yüzden çok satış yapan yerlerde daha uygun alma imkanınız var. pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.
ürün tavsiyesi olarak kendi aldığım ürünleri yazayım
ütüyü çok kullancağımız için onu özenerek aldım linki aşağıda kesinlikle öneririm şuan bu sitede fiyatı uygun normalde fiyatı 300 lira.
http://www.gold.com.tr/philips-gc-4870- ... arli-utu_u
Buzdolabı : Dondurucusu altta olanlar 200-300 lira daha pahalı oluyor ben üstte olanı aldım gerek varmı sizin taktiriniz
Çamaşır makinesi : 8kg lık idealdir bence
Bulaşık makinesi : 4 Programdan fazlası para yiyor boş yere bence gereksiz. iç dizayn olarak hemen hemen aynılar. 4 program işinizi rahat görür.
Fırın : Asıl sorun bu evi tutmadan almayın bence veya alın ama iade edebilirim diye baştan soyleyin. Ben kiralık ev bakıyorum ve dizayn olarak düşünmemişler bulaşık ve çamaşır makenesini yerleştirince yer kalmıyor. Çoğu sonradan set üstü alıp bulaşık makinesi üzerine koyuyor. veya ankastre sorunları olabiliyor. Ev belli olmadan fırını beğenseniz bile değişme veya iade garantisi almayı unutmayın.
Süpürge ise tam kaos daha karar veremedim ne alacağıma sınırı yok çünkü. Toz torbalı olanlar var, torbasız olanlar var su filtreli olanlar var. Su filtreli olanlarda koku olayı oluyormuş galiba, torbasız olanlardada süpürme işleminden sonra temizliğini yapmak gerekiyor nemli bırakırsan oda koku yapıyor diyorlar. En iyisi sağlam emiş gücüne sahip toz torbalı kullan at mantığına göre almak bana göre hem daha uygun taktir sizin.
Çok uzun oldu mesaj ben arada yazarım yine
Pazarlık yapmayı unutmayın