(Yeni) F@tih Wifi Ağı Kullanıcı Yönergesi

Kodla Büyü
Bizde de tahtalar wifi üzerinden bağlanamadı. Giriş yaptıktan sonra sanki yapılmamış gibi davranıyorlardı. Meğerse öğrencilerin kurduğu VPN programlarından kaynaklanıyormuş.
Umarım bir an önce değişir.

Atölyemiz de laptop bilgisayarlar var. Kablolu Ağ alt yapısı yok. Wifi den bağlanıyorduk. Bu şekilde öğrencilerin bağlanması çok zor olacak. Acaba switch te BT lab ucuna access point bağlasak çalışır mı deneyen oldu mu?
hocam çalışır yani bende çalışıyor en azından zaten ben bir tane modemi ap yapmış o şekilde sınıfı kısmen 2 ye bölmüştüm. yani 32 bilgisayar var 13 tanesi ayrıca bağlanıyordu. geri kalanlar fatihe bağlanıyordu. şuan ayrı olanlar bağlanıyor sıkıntı yok. en kötü 2-3 tane güzel ap alıp işi çözmek gerekecek

hocam çalışır yani bende çalışıyor en azından zaten ben bir tane modemi ap yapmış o şekilde sınıfı kısmen 2 ye bölmüştüm. yani 32 bilgisayar var 13 tanesi ayrıca bağlanıyordu. geri kalanlar fatihe bağlanıyordu. şuan ayrı olanlar bağlanıyor sıkıntı yok. en kötü 2-3 tane güzel ap alıp işi çözmek gerekecek
Peki hocam BT lab ucu olması şart mı sınıflara gelen uçlardan olur mu ki? Okul değişmiş BT lab neresi belli değil bir sınıfı atölye yaptık orayı kullanıyoruz.

Veya kabin netteki switch üzerine gözle bakarak çoğalabilen BT lab ucunu bulabilir miyim?

Peki hocam BT lab ucu olması şart mı sınıflara gelen uçlardan olur mu ki? Okul değişmiş BT lab neresi belli değil bir sınıfı atölye yaptık orayı kullanıyoruz.

Veya kabin netteki switch üzerine gözle bakarak çoğalabilen BT lab ucunu bulabilir miyim?
Olmaz hocam bt lab ucu olması lazm...
Bakınca da anlaşılmaz sanrm belki işaret koymuş olabilirler ama çok eminde degilim ustalar cevap yazsın

Olmaz hocam bt lab ucu olması lazm...
Bakınca da anlaşılmaz sanrm belki işaret koymuş olabilirler ama çok eminde degilim ustalar cevap yazsın
Bakanlıktan istediginiz uca atölye diyerek port actirabilirsiniz açıyorlar 10dk da. Port açılmamış ucda AP baglasanizda dagitamazsiniz

Bakanlıktan istediginiz uca atölye diyerek port actirabilirsiniz açıyorlar 10dk da. Port açılmamış ucda AP baglasanizda dagitamazsiniz
Bakanlık tarafından çoğullanmamış bir ucu wan portlu bir Wireless Router ile hem kablolu hem kablosuz çoğullayıp kullanabilirsiniz. Lab problemlerinizi çözebilirsiniz. Ama bu yöntemin bakanlığın istediği loglama işine ters olduğu unutulmamalı. Bakanlık artık otellerde yada umuma açık alanlardaki wifi da olduğu gibi kablosuz oturumdan herkesin kendi kimliğiyle dahil olup yararlanmasını istiyor. Şifreler yıllardır herkes tarafından bilindiği için güvenlik sağlamıyor. Artık dijital çağdayız ve siber savaş siber güvenlik boyutu çok önem arz ediyor ve bakanlıklar kablolu ve kablosuz ağları kesinlikle güvende tutmak istiyorlar. Yakın gelecekte daha sıkı uygulamalar görebiliriz.

Geri