hocam birilerinden ziyade bir zihniyet meselesi bu. bence.Bize çok pis garezi olan birisi yada birileri var şu bakanlıkta ama bir türlü bulamıyoruz.
hocam birilerinden ziyade bir zihniyet meselesi bu. bence.Bize çok pis garezi olan birisi yada birileri var şu bakanlıkta ama bir türlü bulamıyoruz.
Tamam herkes dini öğrensin ama teknolojiyi takip etmek de gerekiyorPeygamberlerin Hayatı, Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli derslerin taslaklarını yapmışlar. Bilişim Teknolojileri Yok. 100. Yılındaki Türkiye Maarif Modeli)
Benzer konular önceden de vardı hocam. İnternet adreslerinin yapısı konusu bile vardı görünce şaşırmıştım.Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), temel eğitim Sosyal Bilgiler Dersi müfredatına, "dijital vatandaşlık", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı", "Kovid-19 salgını" ve "afetler" gibi konular eklendi.
Sanki bizim dersi yavaş yavaş diğer derslerin içinde eritiyorlar.
malesef liselerde kaldırıldı hocam.. 9larda 1 saate düşürüldü dersimiz..Polyanna (Mod On);
En azından kaldırmadılar hocalarım. Şu an için hala dersimiz zorunlu.
Polyanna (Mod Off);
Hocam Algoritama konusu matematik içerisinde işlenecek. Siber zorbalık sosyal bilgiler, siber güvenlik fen bilgisi, yazılım da Türkçe içerisinde işlenmeye başlarsa biz de rahat ederiz.Benzer konular önceden de vardı hocam. İnternet adreslerinin yapısı konusu bile vardı görünce şaşırmıştım.
yıllardır çoğu konu zaten sosyalin içinde varMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), temel eğitim Sosyal Bilgiler Dersi müfredatına, "dijital vatandaşlık", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı", "Kovid-19 salgını" ve "afetler" gibi konular eklendi.
Hocam artık bence de btr kadrosu gelsin. bizim ders konularınıda uygun bir şekilde diğer derslerde aralar sıkıştırsınlar. PDR tayfası gibi bir odamız olsun, tamirat-tadilat ile takılalım. Böylece her sene norm, müfredat, lab....vs. derdinen de kurtuluruz.okullara btr diye kadro aç, derside kaldır derse girmeyelim. Rehber öğretmenler gibi çalışalım
Böyle bir şey olsa iyi olurdu.Norm sorunu hal edilmiş olurdu.Hocam artık bence de btr kadrosu gelsin. bizim ders konularınıda uygun bir şekilde diğer derslerde aralar sıkıştırsınlar. PDR tayfası gibi bir odamız olsun, tamirat-tadilat ile takılalım. Böylece her sene norm, müfredat, lab....vs. derdinen de kurtuluruz.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), temel eğitim Sosyal Bilgiler Dersi müfredatına, "dijital vatandaşlık", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı", "Kovid-19 salgını" ve "afetler" gibi konular eklendi.
?
Sosyal bilgiler dersinde yeni eklenmesi düşünülen "SİBER ZORBALIK" konusu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersindeyazıklar olsun
Aslında sözel dersleri kaydırsalar bize kodlama kalsa çok güzel olurMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), temel eğitim Sosyal Bilgiler Dersi müfredatına, "dijital vatandaşlık", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı", "Kovid-19 salgını" ve "afetler" gibi konular eklendi.
hocam ortaokullar için bahsetmiştim. sınav sistemimizde lisede 1 saat olması bile mucizemalesef liselerde kaldırıldı hocam.. 9larda 1 saate düşürüldü dersimiz..
İnanın ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum hocam. Bıktım artık labaratuvarı olmayan okullarda sınıfta bilgisayar dersi anlatmaya çalışmaktan, hocam bilgisayar dersi nasılsa çocuklara düşük verme diyen idarecilerden, ders tamamlama adıyla sağa sola gönderilmekten, sürekli norm fazlası olmaktan (eşim 15 yıllık öğretmen 3 okul değiştirirken ben 13 yıllık öğretmenim bu benim 12. okulum.)Bazı arkadaşlar BTR kadrosu açılsın dersler tümden kaldırılsın bize oda versinler falan yazmışlar. açıkçası şaşırıyorum. arkadaşlar bizler eğitim fakültesi mezunu öğretmenleriz. işimiz ders anlatmak tamir yapmak değil. en başından bu uygulamayı yanlış buluyorum ve btr almıyorum. bu konuda biraz daha duyarlı olsak bence bize daha çok yakışır.
tek bir okul ama öyle hem 15 saat tamamlatıp 2-3 okula görevlendirmede hoş olmuyor.btr olmayan ve derslere girmeyi seven bir ortaokul öğretmeni olarak, sürekli seneye derslerin durumu ne olacak acaba diye düşünmektense okulun tamircisi olmayı tercih ederim.
dersler kaldırılsın.
bu da doğrumüdür yardımcısı olup gereksiz çalışacağıma, velilerle yüzgöz olup uğraşacağıma btr olur tamir yaparım daha iyi...