Yeni maaşlar nasil oldu

Kodla Büyü
Ülke nasılsa öğretmeni de öyle olur doktoru da polisi de diğer memurları da. Burada tepki gösterilmesini özellikle sendikalar üzerinden söyleyen arkadaşlara sadece tebessüm ediyorum.

Benim bu ay ki maaşımda 16500 TL ek ders görünüyor ben ne bu ay nede geçen ay bu miktarda bir ek ders almadım bu neden olabilir

Kasım'ı Aralığın ilk haftasında alıyoruz. Aralığı da yıl bitmeden aldık. Aynı ayda yattığı için 16500 bu ikisinin toplamıdır ve bir sonraki aya yani Ocağın bordrosuna yansır.

Maaşlar öğretmen, uzman öğretmen, baş öğretmen için farklı farklı yatmaktadır. Örneğin eşi çaşışan 1/4 baş öğretmen 62500 civarı alır. uzman 1/4 öğretmen 55000 civarı alır

Bu ay yüksek yattı, gelecek ay ek ders nedeniyle maaşlar düşecek.
Şubat ayında ocak ayı ek dersi yapılıp gelir/damga vergisi istisnaları ek derse ödeneceği için ocak maaşı ile şubat maaşı farklı olacak. Şubat maaşı daha düşük olacak, çünkü ocak ayında ek ders hesap edilmeden maaş hesaplandı. Şubatta ise ocak ek dersi hesap edilip maaş sonra hesap edilecek. Ek ders alamayanların maaşını etkilemeyecek. Biraz kötü anlatmış olabilirim.

Geri