Yeni TV alanlar,teknolojilerinden anlayanlar tavsiye? ALINDI

Kodla Büyü
Re: Yeni TV alanlar,teknolojilerinden anlayanlar tavsiye?

bu biraz zevk ve bakış açısı meselesi.ne beklediğinizle de alakalı.her noktaya takılırsanız zaten birşey almanız çok zor.ben lg 47lm660s aldım.şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı.serviside berbat değil.tv geldi aradım ertesi gün ilçede olduğum halde evdelerdi...
 
panasonic 42gt50e plazma tv aldım. umarım pişman olmam.. 4 aydır led mi plazma mı derken plazmada karar kıldım.. marka önemli ama led mi plazma mı diye de araştırın bence..
 
Eylül ayında Vatan Bilgisayardan Samsung 55 ES 7000 Led Tv aldım.

Gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum;

*TV üzerinde Evolution Kit'in takılacağı bir yuva var.
Smart Evolution programına göre, program kapsamında satın alınan televizyon modellerinde ilerleyen dönemlerde işlemci, RAM veya benzer bileşenlerde yükseltme yapılabilecek.Televizyonunuz bu özellik sayesinde yıllarca yeni çıkan Led Tvlerin birçok özelliğine sahip olabilecek.Aldığınız televizyonu birkaç yıl güncelliğini kaybetmeden kullanabiliyorsunuz.

*Ses ile Tv yi kumanda özelliği var ; fakat gürültülü ortamlarda algılama sorunu var.Samsung bunun için ikinci bir kumanda üretmiş.Kumanda üzerinde mikrofonda bulunmakta ,gerektiğinde sesli kumandayı buradan yapabiliyorsunuz.Kullandığınız sesli komutların çoğu Türkçe.

*Hareketle kumanda özelliği ile Tv yi yönetebiliyorsunuz.Tv de bulunan ön kameranın karşısına geçip elinizi kaldırıyorsunuz,ekranda kursör beliriyor ,işlem yapacağınız menü üzerine gelip avucunuzu kapatıyor ve onay veriyorsunuz.

*Kablosuz klavye,DLNA,Çift çekirdek teknolojisi üzerinde geliyor.

*Normal kanallardaki görüntüleri 3D ye dönüştürüp izleyebilme.

*Gözlükle Full HD kalitesinde Film İzleyebilme.(Birçok Tv de gözlükle sadece HD kalitesinde film seyredilebiliyor)

Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olurum...
 
samsung 32s6100 999liraya dün aldım. Led slim dahili wifi 3xhdmi 3x usb v.s.
3d özellikli
200 hz
 
Bu konu iyi takip ediliyor, kararsızlar panel almak için pusuda bekleyenleri için, bunları bilin ama bütçenize uygun görüp beğendiğiniz paneli alın. Çünkü mükemmel paneller gerçekten çok pahalı.

Üretimde kalite kontrolü yapılmıyor bu nedenle panel aldığınızda 2-3 panel parasını peşin veriyorsunuz yani şans işi de önemli. Led tv hataları, servisin çağırıldığı problemlerden birkaç alıntı paylaşacağım...

alıntıdır:
" Panel tv lerin hayatımıza girmesiyle görsellik ve aldığımız haz önemli bir boyut kazansada bu tarz tv ler beraberinde görsel olarak ve teknik bazlı bazı hatalarıda hayatımıza sokmuştur. Çoğu kişi bu hataların önemli bir kısmını göz ile göremez fakat bazı test teknikleri ya da paneller ile içli dışlı olanlar bu hataları görebilmektedir. Şimdi bazı hataları ve anlamlarını derlemeye çalışacağım.Sizlerinde katkılarını bekliyorum.Buraya yazıldıkça ekleyeceğim.

GHOSTING : Hareketli sahne sorunlarında en cok karşılaşılan bu hata hızlı sahne geçişlerinde akıcı bir izlemenin oluşmamasından kaynaklanır. Birçok kişi ghosting sorununu panelde 100hz in olup olmamasıyla bağdaştırsa da günümüzde bircok 100hz panellerdede bu sorun görülmektedir.Hatta tam tersi olarak bazı modellerde 100hz olmamasına rağmen ya da off konumda da olsa hareketli sahnelerde akıcı olabilen panel örnekleri çoktur. Daha cok işlemcisi başarılı ,paneli ile stabiliteyi sağlamış tv lerde ghost sorunu az görülür.100hz 200 vs. tabiki önem taşır fakat tek başına bu hatanın oluşmasına ilaç olamaz.

CLOUDING : Bulutlanma olarak adlandırılan sorun panelin arka planında belli bolgelerde beyazımsı bulutlar şeklinde gözükmektedir.Panelin arka fonunu siyah yaparak tesbiti mümkündür.Siyah seviyesini negatif etkiler.

SMEARING : Herhangi bir nesne etrafında iz bırakma sorunudur.

BACKLIGHT BLEEDING : Panel tv lerde en cok karşılaşılan sorundur.Daha çok LCD panellerde ortaya çıkar. CCFL(florasan aydınlatmalı panel) panellerin hepsinde az veya çok mutlaka olur.Edge Led lerde de günümüzde karşılaşılıyor. Sorunun var olup olmadığını anlamak için panel arka fonu tam siyah olunca ve ortam ışığı tam karanlık yapılınca panelin köşelerine bakılır. Tedavisi arka ışık şiddetinin azaltılması şeklinde olabilir. Özellikle CCFL panellerde ilk 6 ay - 1 sene sonunda ışık şiddeti kendiliğinden azaldıgı için panelin siyah seviyesi istenilen seviyeye gelir dolayısı ile arka ışık sızması sorunuda azalacaktır.

SHIMMER : Obje etrafında titrek ışık sorunu (daha cok philips'lerde gorulur)

STRIP LINE : Panelde çizgilerin belirip kaybolması şeklindedir.Panel soguk iken daha cok ortaya cıkar.

BUZZING : Panel ısındıkça içindeki tüplerden ya da fan gibi ekipmanlardan cıkan sestir.

BANDING : Panelde dikine gölgelenme sorunu olarak ortaya çıkar.

JUDDER : Görüntülerde titreme olarak bilinir. Filmler aslında saniyede 24 kare olarak çekilir. Ancak, Avrupa PAL sistem özellikleri saniyede 25 kare olduğu için, Avrupa'daki TV yenileme hızı 50Hz veya 25'in katlarıdır. Bu nedenle, 50Hz yenileme hızına sahip bir TV setine saniyede 24 kare hızında bir sinyal gönderildiğinde, titreme adı verilen bu efekt ortaya çıkabilir.

Birde Local-Dimming olayı önemli.

yine başka bir alıntı:

55zl1led512zone3072led.jpg


Local-Dimming(bölgesel karartma)

Bu yukarıda panel Toshiba ZL1 dir(ve Toshiba SV685) örnek olsun diye bu resmi verdim!

1-FULL-LED+Local-dimming panel budur(sadece Cluster[Zone]Bölge ve LED sayısı panele göre değişir
ama bu örnek resimdeki,halen dünyadaki en gelişmiş ve en fazla Cluster+LED=512/3072 sayısına sahip
tek paneldir! örneğin SV685 de bu sayılar daha azdır v.s)

2-Çoğu Üreticide bu yapıda değildir LED lerin dizilimi!! ayrıca onların yine çoğu FULL-LED te değildir(ama
öyle diye belirtiyorlar!)

3-Kısaca LED lerin matriz arkasından tam dizilimi ile,sahnedeki ışık/siyah&beyaz dengesinden,doğru aydınlatmaya
kadar,aslında olması gereken baclit çalışmasını sağlayan sistem

4-Driverları ile ve sisteme bağlı çalışmasıyla aslında zor çalıştırılan ve maliyetli vede sıkıntılı bir sistemdir,dolayısıyla
üreticilerin sadece Hi-End serisinde 1 model olarak kullanılan baclit sistemidir,bu işte en iyisi Toshiba tur,çünkü bu sistemi sorunsuz tek çalıştıran bunlar,aynı şekilde Sony X45x(2010 modeldir) de bu şekilde en başarılı diğer örnektir! ve sistemin bulucusu Sharp XS1 de bu yapıdadır,diğer panellerde şimdilik bu başarı yok ve hepsinde bir şekilde bu sisteme bağlı sorunları az veya çok bir şekilde oluyor!!
 
BBNET
Geri
Üst