Eleştiriler elbette olacaktır ama biraz olumlu düşünmenizi tavsiye ediyorum. Duyumlarım şu yönde;
Ortaokullara btr kadrosu verilmeyecek
Liselerde seçmeli bilişim tarzı ters olacak
İlkokullarda alt yapısı ve tahtası kurulan okullara btr kadrosu verilecek
Bilişim dersine girip btr olmak istemeyen öğretmen ortaokullarda bty dersine liselerde seçmeli derse girip eski düzene devam edecek
Btr olmak isteyen öğretmenler kadro açılan ilkokullara tayin isteyebilecek ve eğitim öğretim saatlerinde çalışan kadrolu btr olacak (derse girmeyecek)
İlkokula tayin istemeyen ya da isteyemeyen öğretmen ise eski düzen gibi belirli saat derse girip kalan zamanda btr olabilecek
İlkokul btr leri harici diğer btr ler eskisi gibi valilikçe görevlendirilecek ama ilkokul btr si için görevlendirme eğitim öğretim başladığı gün otomatik başlayacak
Boş kalan okullara ise geçici görevlendirme ile 100 saat eğitim alan öğretmenler valilikçe görevlendirilecek (alan değişikliği diye bir durum söz konusu değil)
Bence çok çok olumlu bir tablo, bu tabloda kim neye itiraz edebilir ki? Derse girmek isteyen dersine girecek, btr olmak isteyen btr olacak, ilkokula gitmek isteyen ilkokula, 100 saat kurs alan diğer branştaki arkadaşlar bile eski düzen devam edecek... Kimse mağdur olmuyor tam aksine norm ve tayin durumumuz çok rahat olacak.